Αξιολόγηση Θέματος:
  • 17 Ψήφοι - 3.41 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πως θα πάω... [Οδηγίες για διαδρομές στην Αθήνα]
Γεια κ παλι κ ευχαριστω για τις απαντησεις...μιας και η Νικαια εδω κ καιρο εχει μετρο,βολευει για το γηπεδο του Ιωνικου?αν υπαρχει μετεπιβιβαση σε καποιο λεωφορειο.
Απάντηση
Γεια σας και παλι..μπορειτε παρακαλω να μου πειτε πως πηγαινω απο σταθμο λαρισης στο γηπεδο της ΑΕΚ στη Ν, Φιλαδελφεια?ευχαριστω
Απάντηση
(27-01-2023, 12:15 AM)VANGSKG Έγραψε: Γεια σας και παλι..μπορειτε παρακαλω να μου πειτε πως πηγαινω απο σταθμο λαρισης στο γηπεδο της ΑΕΚ στη Ν, Φιλαδελφεια?ευχαριστω
Γεια σου.
Υπάρχουνε πολλοί τρόποι.
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να πάρεις την γραμμή 2 του μετρό προς Ανθούπολη, να αλλάξεις στην γραμμή 1 στην Αττική προς Πειραιά και να κατέβεις Περισσό, που είναι 8 λεπτά περπατημα ή Άνω Πατήσια και να πάρεις 3 ή 619 ή Κάτω Πατήσια για να πάρεις 6 ή Β9, τα οποία σε αφήνουν ακριβώς δίπλα στο γήπεδο.
Επίσης μπορείς να περπατήσεις από τον Σταθμό Λαρίσης μέχρι την Αχαρνών που είναι 5-6 λεπτά και από εκεί να πάρεις το 6 ή το Β9, ώστε να μην αλλάζεις μέσα. 
Σε κάθε περίπτωση θα σου πρότεινα το πρώτο για να μην είσαι άτυχος και περιμένεις πολύ τα λεωφορεία!
Απάντηση
(27-01-2023, 12:15 AM)VANGSKG Έγραψε: Γεια σας και παλι..μπορειτε παρακαλω να μου πειτε πως πηγαινω απο σταθμο λαρισης στο γηπεδο της ΑΕΚ στη Ν, Φιλαδελφεια?ευχαριστω

Παίρνεις γραμμή 2 μετρό (κόκκινη) προς Ανθούπολη και κατεβαίνεις ΑΤΤΙΚΗ. Απο εκεί κάνεις μετεπιβίβαση στη γραμμή 1 (πράσινη) προς Κηφισιά και κατεβαίνεις ΠΕΡΙΣΣΟ. Απο εκεί το γήπεδο είναι 10 λεπτά με τα πόδια.
Απάντηση
Γεια σας, ευχαριστώ για την βοήθεια που μου παρέχετε...από το στάδιο Καραισκάκη πως μπορώ να πάω σε μισή ώρα στα ΚΤΕΛ Κηφισού?υπάρχει πιάτσα ταξί εκεί κοντά?άλλος τροπος να πάρω τον ηλεκτρικό κ να σταματήσω κάπου κ να πάρω ταξί,?
Απάντηση
Από το Καραισκάκη μπορείς να πας στη Πειραιώς να πάρεις το 420 και να κατέβεις στη στάση Στ. Υπεραστικών Λεωφορείων. Μετά άλλη λύση είναι να πάρεις γραμμή 1 για Ομόνοια ή γραμμή 2 για Μεταξουργείο και να πάρεις το 051. Μια 3η λύση είναι να πάρεις γραμμή 1 για Πειραιά , γραμμή 3 για Ελαιώνα και απο κει το 052 για ΚΤΕΛ. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο
Απάντηση
Καλησπέρα σε όλους, θέλω να κάνω μια ερώτηση εκ μέρους μιας φίλης μου γιατί και εγώ δεν είμαι 100% σίγουρος. Τα εισιτήρια των λεωφορειακών γραμμών του αεροδρομίου ισχύουν μόνο για μία διαδρομή με το λεωφορείο ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν πριν στο μετρό πχ για να φτάσει σε σημείο όπου περνάει το λεωφορείο. Δηλαδή, θέλει από Κορυδαλλό να πάει Πειραιά και μετά με Χ96 αεροδρόμιο, γίνεται με το εισιτήριο για τα εξπρές αεροδρομίου ή θα πρέπει να βγάλει πρώτα ένα ενιαίο για το μετρό; Σας ευχαριστώ
Απάντηση
(17-07-2025, 09:50 PM)Korkis Έγραψε: Καλησπέρα σε όλους, θέλω να κάνω μια ερώτηση εκ μέρους μιας φίλης μου γιατί και εγώ δεν είμαι 100% σίγουρος. Τα εισιτήρια των λεωφορειακών γραμμών του αεροδρομίου ισχύουν μόνο για μία διαδρομή με το λεωφορείο ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν πριν στο μετρό πχ για να φτάσει σε σημείο όπου περνάει το λεωφορείο. Δηλαδή, θέλει από Κορυδαλλό να πάει Πειραιά και μετά με Χ96 αεροδρόμιο, γίνεται με το εισιτήριο για τα εξπρές αεροδρομίου ή θα πρέπει να βγάλει πρώτα ένα ενιαίο για το μετρό; Σας ευχαριστώ
Δυστυχώς όχι, πρέπει να χρησιμοποιήσει ενιαίο κόμιστρο. Στα λεωφορεία του αεροδρομίου επικυρώνει κανονικά το ειδικό εισιτήριο που έχει. Ιδανικά καλύτερα να το κάνει με την τραπεζική της κάρτας για παραπάνω ευκολία
Απάντηση
Εγώ το έχω κάνει αρκετές φορές πάντως. Με το ειδικό εισητηριο αεροδρομίου απο Αιγάλεω - Εθνική άμυνα και μετά το ξαναεπικυρωσα στο Χ95.
Απάντηση
(17-07-2025, 09:50 PM)Korkis Έγραψε: Καλησπέρα σε όλους, θέλω να κάνω μια ερώτηση εκ μέρους μιας φίλης μου γιατί και εγώ δεν είμαι 100% σίγουρος. Τα εισιτήρια των λεωφορειακών γραμμών του αεροδρομίου ισχύουν μόνο για μία διαδρομή με το λεωφορείο ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν πριν στο μετρό πχ για να φτάσει σε σημείο όπου περνάει το λεωφορείο. Δηλαδή, θέλει από Κορυδαλλό να πάει Πειραιά και μετά με Χ96 αεροδρόμιο, γίνεται με το εισιτήριο για τα εξπρές αεροδρομίου ή θα πρέπει να βγάλει πρώτα ένα ενιαίο για το μετρό; Σας ευχαριστώ

(17-07-2025, 10:07 PM)Mapapadopoulos Έγραψε: Δυστυχώς όχι, πρέπει να χρησιμοποιήσει ενιαίο κόμιστρο. Στα λεωφορεία του αεροδρομίου επικυρώνει κανονικά το ειδικό εισιτήριο που έχει. Ιδανικά καλύτερα να το κάνει με την τραπεζική της κάρτας για παραπάνω ευκολία

Καλησπέρα, όπως τα λέει ο @Mapapadopoulos είναι, γι' αυτό και τα εισιτήρια των Λεωφορειακών Γραμμών Express Αεροδρομίου (Χ93/5/6/7) είναι τα μοναδικά κόμιστρα του ΟΑΣΑ που δεν είναι χρονικής διάρκειας (π.χ. 90 λεπτών) αλλά αφορούν μια μεμονομένη διαδρομή (μια επιβίβαση και μια αποβίβαση ανεξαρτήτως χρόνου διαδρομής).

Αντιθέτως, το εισιτήριο ΜΕΤΡΟ Αεροδρομίου έχει για το ένα του "άκρο" τις πύλες επικύρωσης στο αεροδρόμιο και για το άλλο του "άκρο" οποδήποτε σημείο εντός του δικτύου ΟΑΣΑ (ακόμα και το ΤΕ 861Β στις Ερυθρές που λέει ο λόγος), με τον χρονικό περιορισμό των 90 λεπτών από την πρώτη επικύρωσή του είτε στις πύλες του σταθμού στο αεροδρόμιο είτε σε επικυρωτικό μηχάνημα σε: άλλο σταθμό μετρό/λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ/προαστιακό(μόνο: Πειραιάς-ΣΚΑ & Μαγούλα-Αεροδρόμιο).

Αυτό που ρωτήθηκα πρόσφατα και δεν ήξερα να απαντήσω, είναι εάν στο εισιτήριο ΜΕΤΡΟ του Αεροδρομίου, μπορεί το αεροδρόμιο να μην είναι ούτε ο αρχικός αλλά ούτε και ο τελικός προορισμός. Για παράδειγμα να θέλω να συνοδέψω κάποιον στο αεροδρόμιο, να πάρουμε συρμό μετρό ή προαστιακού από Δ. Πλακεντίας, σε ~20' να είμαστε αεροδρόμιο, να παραμείνουμε 30' στο Terminal, να επιστρέψω στο σταθμό και επικυρώνοντας το ίδιο και ενεργό 90λεπτο εισιτήριο να πάρω ξανά συρμό μετρό/προαστιακού και σε ~20' να είμαι πάλι Δ. Πλακεντίας. Δλδ συνολικός χρόνος ταξιδιού μόλις 70 λεπτά. Σίγουρα είναι ένα σενάριο που δεν έχει ιδιαίτερη ζήτηση, γι'αυτό και δεν αναγράφεται πουθενά αυτή η πληροφορία, ενώ σε πιο απομακρυσμένους σταθμούς ή ακόμα και για εναλλαγές μέσων είναι χρονικά σχεδόν ανέφικτο. Θα εκτιμούσα αν κάποιος γνωρίζει ή το έχει δοκιμάσει και το μοιραστεί μαζί μας.

(17-07-2025, 11:37 PM)Thanos2265 Έγραψε: Εγώ το έχω κάνει αρκετές φορές πάντως. Με το ειδικό εισητηριο αεροδρομίου απο Αιγάλεω - Εθνική άμυνα και μετά το ξαναεπικυρωσα στο Χ95.

Είσαι σίγουρος ότι γίνεται αυτό; Αν ναι τότε πρόκειται για μεγάλο software bug του συστήματος. Πιο πιθανό μου φαίνεται το επικυρωτικό του X95 να δέχτηκε το ενεργό εισιτήριο ΜΕΤΡΟ Αεροδρομίου, μιας και το είχες ήδη χρεωθεί και ο προορισμός ήταν επίσης το αεροδρόμιο, παρά οι πύλες του μετρό να άνοιξαν με το εισιτήριο του Χ95 τόσο για να μπεις όσο και για να βγεις.
Απάντηση

Μετάβαση στη συζήτηση:

Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 Επισκέπτης (ες)