Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιο θα είναι το μέλλον των Τρόλεϊ
#2
(30-10-2021, 12:05 PM)Mrtrolleibus Έγραψε: Βλέπω έτοιμαζονται να φέρουν ηλεκτρικά λεωφορεία. Πάμε για κατάργηση τα τρόλεϊ? Το δίκτυο τι θα γίνει? Και θα έχουν την αυτονομία που χρειαζόμαστε τα ηλεκτρικά? Ενώ στην Ευρώπη τα στηρίζουν εμείς πάμε για κατάργηση.... Σε λίγα χρόνια που θα πέσουν οι μπαταρίες θα βγάζουν δύο δρομολόγια το πολύ ... Και στους διαγωνισμούς για αγορά  λεωφορείων δεν αναφέρουν αγορά καινούριων τρόλεϊ...
Σταδιακά τα τρόλεϊ θα καταργηθούν και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το δίκτυο σταδιακά κατά τη διάρκεια της συρρίκνωσης του θα αφαιρεθεί.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία γενικά έχουν όση αυτονομία χρειάζεται ο εκάστοτε φορέας. Με βάση τις προδιαγραφές που διαγωνισμού (που στην πορεία θα μιλήσουμε σχετικά γιατί δεν αρέσουν πολλοί από τους όρους στην αγορά για διάφορους λόγους) φαίνεται να έχεις δίκιο στην ανεπάρκεια της αυτονομίας με βάση τις προδιαγραφές που θέτει.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν "στηρίζουν" τα τρόλεϊ, το αντίθετο μάλιστα, κλείνει το ένα δίκτυο μετά το άλλο με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της Μόσχας που ήταν και το μεγαλύτερο παγκοσμίως.

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών λεωφορείων όταν "πέσουν" μετά την δεκαετία θα αντικατασταθούν. Το κόστος είναι αναλογικά ιδιαίτερα μικρό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν αγοράζει κανείς πλέον τρόλεϊ και κατ' επέκταση ούτε ο ΟΑΣΑ.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Ποιο θα είναι το μέλλον των Τρόλεϊ - από garvanitis - 30-10-2021, 11:30 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)