Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ηλεκτρικά Λεωφορεία & ΟΑΣΑ/ΟΣΥ
#4
(09-07-2020, 06:42 PM)Achilleas-Lykavittos Έγραψε: Καλά προφανώς η αντικατάσταση των τρόλεϊ δεν είναι κάτι σύντομο. Πιθανώς να μιλάμε για 15-20 χρόνια μετά ή και περισσότερο, ανάλογα και με την όποια βελτίωση απόδοσης-κόστους των ηλεκτρικών λεωφορείων. Απλά, όταν & εάν αντικατασταθούν, θα ήθελα να υπάρχει έστω μια γραμμή για ιστορικούς λόγους (στη διατήρηση στην Ελλάδα δεν τα πάμε και πολύ καλά, για αυτό το ανέφερα).

Στα του διαγωνισμού, έχεις δίκιο και πιθανώς να δούμε το έργο της Θεσ/κης - εκχώρηση γραμμών στο ΚΤΕΛ και leasing.
Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για βάθος 20ετιας. Θα υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι λόγοι για να διατηρηθούν ή να καταργηθούν τα τρόλεϋ από το οποίο νούμερο τελικά ηλεκτροκίνητων λεωφορείων έρθουν (αν έρθουν κιόλας..) 

Τα τελευταία, έχουν (τις όποιες) πιθανότητες να εκτοπίσουν αντίστοιχες κατηγορίες λεωφορείων diesel, φυσικού αερίου, είτε ό,τι άλλο υπάρξει, που έτσι κι αλλιώς παραγγελίες γίνονται ...μια στα χίλια χρόνια και όχι τα τρόλεϋ που έχουν να φοβούνται το Τραμ που μπορεί να επεκταθεί σε κάποιους άξονες. Οπότε, δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος κατάργησης των τρόλεϋ..

Το ΚΤΕΛ Αττικής δεν έχει τις ίδιες σχέσεις που διατηρεί το αντίστοιχο ΚΤΕΛ με τον ΟΑΣΘ (κάθε άλλο μάλιστα!) και σε καμία σχέση τα οικονομικά του δεν συγκρίνονται με του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν το έχουμε ακούσει σαν "σωτηρία" της Αθήνας. Όταν βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής, να είσαι σίγουρος πως θα αρχίσουν να "κελαηδάνε" για την ανάγκη που έχουμε...
Μετά από κάποια χρόνια..
Και όπως λέει και η Ελένη, για όσους δεν με ξέρετε : ''Την άποψή μου, στα ίσια εγώ την λέω.. ''
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Ηλεκτρικά Λεωφορεία & ΟΑΣΑ/ΟΣΥ - από MrVanHool - 09-07-2020, 07:45 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)