Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ηλεκτρικά Λεωφορεία & ΟΑΣΑ/ΟΣΥ
#1
Εκτός αν μου διέφυγε, δεν είδα κάτι σχετικό με το θέμα που ιδρύω. Επειδή αργά ή γρήγορα ηλεκτρικά λεωφορεία θα έρθουν και στην Αθήνα, και η ηλεκτροκίνηση θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια, νομίζω πως χρειάζεται μια ξεχωριστή γωνιά στο forum.

Αφορμή είναι η "Ανοιχτή Πρόσκληση προς την Αυτοκινητοβιομηχανία: Διάθεση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για δοκιμαστική λειτουργία στο δίκτυο Αστικών Συγκοινωνιών", που δημοσιεύτηκε από το Υποδομών και Μεταφορών (https://www.yme.gr/hidden-cat/item/8365-...gkoinonion). Εν ολίγοις, ζητούνται χορηγικά ηλεκτρικά οχήματα ως τον Ιούνιο του 2021, για να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες και να προσδιοριστούν άλλοι κρίσιμοι παράγοντες (φορτίσεις, υποδομές κλπ).

Βέβαια, κάτι τέτοιο ίσως σημαίνει πως ο διαγωνισμός, που έχει ειπωθεί από τον υπουργό ότι θα προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο, είτε δεν ισχύει, είτε θα βγει σε δύο φάσεις, πρώτα για τα diesel & φυσικό αέριο οχήματα και μετά για τα ηλεκτρικά. Γενικά η κατάσταση είναι "ελεύθερος σκοπευτής". Μέχρι τώρα, από Σπίρτζη, Καραμανλή, ΟΑΣΑ κλπ ακούγονται άλλα νούμερα συνολικά, άλλο μείγμα οχημάτων, άλλοι χρόνοι προκήρυξης, άλλη κατανομή για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Να προσθέσω και τα εξής: (1) την αγνοούμενη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, που από τα 92 οχήματα, τα 12 θα ήταν ηλεκτρικά και (2) την περσινή promo κυκλοφορία οχήματος της BYD στην Αθήνα.

Τέλος, είναι αναμενόμενο μια γενικευμένη χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων να αποτελέσει την αιτία για την κατάργηση των τρόλεϊ. Μια γρήγορη σκέψη μου, είναι πως θα ήταν καλό να διατηρηθεί μία γραμμή για ιστορικούς λόγους - και αυτή να είναι η 20, ως η πρώτη που κυκλοφόρησε, αλλά και λόγω της διαδρομής του (θέα, όχι κέντρο Αθήνας).
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
Ηλεκτρικά Λεωφορεία & ΟΑΣΑ/ΟΣΥ - από Achilleas-Lykavittos - 09-07-2020, 01:56 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)