Αξιολόγηση Θέματος:
  • 43 Ψήφοι - 3.3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ΟΣΕΘ: Νέες γραμμές / τροποποιήσεις / καταργήσεις γραμμών
#3
Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ., ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011, υλοποιούνται οι ρυθμίσεις της από 8.4.2010 σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Α.Σ.Θ., που κυρώθηκε με το Ν. 3897/2010 (ΦΕΚ 208Α), δια της αναδιάρθρωσης των αστικών και υπεραστικών δημόσιων επιβατικών μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή του Επαρχείου Λαγκαδά, μετά από σχετικές εγκριτικές αποφάσεις του Σ.Α.Σ.Θ. και του Νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Α΄. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Στόχοι – φιλοσοφία της αναδιάρθρωσης είναι:


- Η αναβάθμιση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης
- Η μέγιστη δυνατή άρση ανισοτήτων στα έως σήμερα κόμιστρα, μεταξύ γραμμών του Ο.Α.Σ.Θ. και γραμμών του ΚΤΕΛ
- Η συνδυασμένη χρήση αστικών – υπεραστικών γραμμών (ΚΤΕΛ), με τα νέα κόμιστρα των αστικών συγκοινωνιών
- Η μείωση των κομίστρων κατά 50% στις απευθείας υπεραστικές γραμμές του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, έναντι του ισχύοντος έως 31.12.2010.


Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου εξυπηρέτησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Επαρχείου Λαγκαδά, συνοψίζονται στα εξής:


- Η σύνδεση του Λαγκαδά με την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης (Πανεπιστήμια), επιτυγχάνεται με μια νέα λεωφορειακή γραμμή – κορμός, που λειτουργεί με χαρακτηριστικά γραμμής ΕΞΠΡΕΣ (απευθείας σύνδεση – περιορισμένες στάσεις στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης).
- Στην περιοχή του Λαγκαδά, θα ιδρυθεί σύγχρονος σταθμός μετεπιβίβασης, στον οποίο θα λειτουργούν τροφοδοτικά τοπικές λεωφορειακές γραμμές τόσο της αστικής περιοχής του Ο.Α.Σ.Θ., όσο και υπεραστικών γραμμών περιοχών βόρεια της Εγνατίας Οδού (βόρεια των Λιμνών), δηλαδή των περιοχών Σοχού, Ασκού, Αρέθουσας και Προφήτη.
(για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει ένας προσωρινός σταθμός αφιξοαναχώρησης όλων των γραμμών, προκειμένου να υλοποιηθεί το νέο πρόγραμμα από 1.1.2011).
- Το επίπεδο συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της ευρύτερης περιοχής βόρεια της Εγνατίας Οδού (βόρεια των Λιμνών) αναβαθμίζεται με τη δημιουργία νέου δικτύου τοπικών αστικών και υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες εξυπηρετούν ορθολογικότερα και με περισσότερα δρομολόγια την ευρύτερη περιοχή καλύπτοντας ανάγκες ενδοδημοτικών και διαδημοτικών μετακινήσεων και βελτιώνουν τη σύνδεση με το Λαγκαδά (διοικητικό κέντρο της περιοχής).



- Οι τοπικές αστικές και υπεραστικές λεωφορειακές γραμμές λειτουργούν τροφοδοτικά προς τη νέα κεντρική λεωφορειακή γραμμή απευθείας σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη. Η μετακίνηση από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα γίνεται με μια μόνο μετεπιβίβαση και με τα κόμιστρα που θα ισχύουν για όλες τις γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ.
- Τα δρομολόγια των υπεραστικών τροφοδοτικών λεωφορειακών γραμμών του ΚΤΕΛ (σύνδεση με το σταθμό μετεπιβίβασης του Λαγκαδά) είναι προσαυξημένα κατά τουλάχιστον 50% έναντι των σήμερα εκτελούμενων προς την Θεσσαλονίκη.
- Η εξυπηρέτηση των περιοχών νότια της Εγνατία Οδού (νότια των Λιμνών) θα γίνεται με απευθείας λεωφορειακές γραμμές του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, με αυξημένα δρομολόγια κατά 25% έναντι των σημερινών και με εισιτήρια μειωμένα κατά 50% έναντι αυτών που θα ισχύουν, για τις ίδιες γραμμές, έως 31.12.2010.



Β΄. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ 1.1.2011
Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης και επανασχεδιασμού εξυπηρέτησης όλων των Δήμων του Επαρχείου Λαγκαδά, ιδρύονται και θα λειτουργούν οι εξής λεωφορειακές γραμμές:

Β1. Απευθείας σύνδεση Δήμου Λαγκαδά με τη Θεσσαλονίκη:


• Νο 83: Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκη (εξπρές) – Νέα γραμμή
Απευθείας σύνδεση του Λαγκαδά με τη Θεσσαλονίκη (Πανεπιστήμιο)
• Νο 83Μ: Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκη (εξυπηρέτηση Λουτρών)
Ορισμένα δρομολόγια της γραμμής Νο 83 εξυπηρετούν τα Λουτρά Λαγκαδά
• Νο 83Ν: Σταυρούπολη – Λαγκαδάς (οικισμός Παπακυριαζή) – Υφιστάμενη γραμμή – εξυπηρέτηση Άνω Λαγυνών



Β2. Τοπικές - τροφοδοτικές γραμμές σύνδεσης περιοχών Δήμου Λαγκαδά, με τον Σταθμό Μετεπιβίβασης Λαγκαδά, με αστικά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ.:


• Νο 91Α: Λαγκαδάς – Ανάληψη
Σύνδεση των ανατολικών οικισμών του Δήμου Λαγκαδά με το Λαγκαδά – Υφιστάμενη τοπική γραμμή με νέα διαδρομή εντός του Λαγκαδά
• Νο 91Β Λαγκαδάς – Ανάληψη
Σύνδεση των ανατολικών οικισμών του Δήμου Λαγκαδά με το Λαγκαδά και εξυπηρέτηση του Γυμνασίου Κολχικού – Υφιστάμενη τοπική γραμμή
• Νο 91Ε: Λαγκαδάς – Άσσηρος – Κριθιά
Νέα τοπική γραμμή σύνδεσης της Ασσήρου της Κριθιάς και του Εξαμιλίου με το Λαγκαδά με τρία δρομολόγια ημερησίως





• Νο 91Η: Λαγκαδάς – Ηράκλειο – Περιβολάκι – Λαγυνά – Καβαλλάρι – Λαγκαδάς
Νέα τοπική κυκλική γραμμή σύνδεσης των δυτικών οικισμών του Δήμου Λαγκαδά με το Λαγκαδά
• Νο 91Κ: Λαγκαδάς – Καβαλλάρι – Λαγυνά – Περιβολάκι – Ηράκλειο - Λαγκαδάς
Νέα τοπική κυκλική γραμμή σύνδεσης των δυτικών οικισμών του Δήμου Λαγκαδά με το Λαγκαδά
• Νο 91Χ: Λαγκαδάς – Χρυσαυγή
Νέα τοπική κυκλική γραμμή σύνδεσης της Χρυσαυγής με το Λαγκαδά



Β3. Τοπικές - τροφοδοτικές γραμμές σύνδεσης περιοχών βόρεια Εγνατίας Οδού (βόρεια Λιμνών), με τον Σταθμό Μετεπιβίβασης Λαγκαδά, με υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ:


• Λαγκαδάς – Βερτίσκος
• Λαγκαδάς – Σοχός, ενώ επιπλέον θα εκτελούνται και δρομολόγια δια των εναλλακτικών διαδρομών Λαγκαδάς – Σοχός – Αρέθουσα και Λαγκαδάς – Σοχός – Ασκός – Αρέθουσα
• Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Σοχός, ενώ επιπλέον θα εκτελούνται δρομολόγια δια των εναλλακτικών διαδρομών Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Σοχός – Αρέθουσα και Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Αρέθουσα
• Λαγκαδάς – Κολχικό – Δρακόντιο – Ανάληψη – Ευαγγελισμός – Σχολάρι – Προφήτης – Σχολάρι – Νυμφόπετρα – Ρεντίνα – Σταυρός - Ασπροβάλτα



Β4. Απευθείας υπεραστικές γραμμές του ΚΤΕΛ, προς την Θεσσαλονίκη:


• Θεσσαλονίκη – Ζαγκλιβέρι, η οποία θα εξυπηρετείται απευθείας γραμμή και δια των εναλλακτικών διαδρομών Θεσσαλονίκη – Σαρακίνα – Αγ. Χαράλαμπος – Ζαγκλιβέρι – Αδάμ – Καλαμωτό και Θεσσαλονίκη – Σαρακίνα – Αγ. Χαράλαμπος – Ζαγκλιβέρι – Πετροκέρασα
• Θεσσαλονίκη – Ασπροβάλτα, η οποία θα εξυπηρετείται δια των εξής διαδρομών:
- Μέσω της Εγνατίας Οδού με τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Ρεντίνα – Σταυρός – Ασπροβάλτα (γραμμή εξπρές)
- Μέσω της παλαιάς Ε.Ο. Νο 2 με τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Νικομηδινό – Στίβος – Περιστερώνας – Λουτρά Βόλβης – Απολλωνία – Ν. Μάδυτος – Ρεντίνα – Σταυρός – Ασπροβάλτα
- Μέσω της παλαιάς Ε.Ο. Νο 2 με τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Νικομηδινό – Στίβος – Περιστερώνας – Λουτρά Βόλβης – Νέα Απολλωνία – Ν. Μάδυτος – Ρεντίνα – Σταυρός – Ασπροβάλτα
• Θεσσαλονίκη – Νικομηδινό – Στίβος – Περιστερώνας – Λουτρά Βόλβης – Νέα Απολλωνία – Απολλωνία - Μελισσουργός – Κοκκαλού – Ν. Μάδυτος – Μόδι.





Γ΄. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από την 1.1.2011, οι κάτοικοι των περιοχών που θα εξυπηρετούνται απ’ τις παραπάνω λεωφορειακές γραμμές, θα μετακινούνται με τα παρακάτω κόμιστρα:

Γ1. Από και προς την Θεσσαλονίκη δια της γραμμής κορμού Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκης και όλων των τοπικών – τροφοδοτικών γραμμών που θα εκτελούνται απ’ τον Ο.Α.Σ.Θ. ή την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.


• Με τα εισιτήρια που ισχύουν και εφαρμόζονται σε όλες τις αστικές γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ.
• Με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών (μηνιαία, τριμηνιαία, ετήσια) ή άλλα είδη κομίστρων που ισχύουν ή θα ισχύουν στον Ο.Α.Σ.Θ.



Γ2. Από και προς την Θεσσαλονίκη με τις απευθείας υπεραστικές γραμμές του ΚΤΕΛ

• Με εισιτήρια μειωμένα κατά 50% έναντι αυτών που ισχύουν σήμερα στα ΚΤΕΛ και θα ισχύουν έως 31.12.2010.
• Υφίσταται δυνατότητα περαιτέρω μείωσης, αν Ο.Α.Σ.Θ. και ΚΤΕΛ συμφωνήσουν και τούτο εγκριθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ή υπάρξουν ανάλογες συμφωνίες μεταξύ ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. και οικείων Ο.Τ.Α.

Δ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ
Ο τερματικός σταθμός των λεωφορειακών γραμμών στο Λαγκαδά θα λειτουργεί προσωρινά στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου του Λαγκαδά. Η μετεπιβίβαση στη βασική λεωφορειακή γραμμή σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη δύναται να πραγματοποιηθεί στον προσωρινό σταθμό και σε όλες τις υφιστάμενες στάσεις αστικής συγκοινωνίας επί των οδών Λουτρών (προς Θεσσαλονίκη), Μεγ. Αλεξάνδρου (προς Θεσσαλονίκη), Μακεδονίας (προς Χρυσαυγή και Ανάληψη), Βασ. Αλεξάνδρου (προς Ανάληψη) στο Λαγκαδά και επί της Επ. Οδού Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά.

Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΕΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται:


• Στον επίσημο δικτυακό ιστότοπο του Ο.Α.Σ.Θ. (www.oasth.gr)
• Στο πληροφοριακό κέντρο του Ο.Α.Σ.Θ. (185) που λειτουργεί όλες τις ημέρες από 07:00΄ έως 22:00΄.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
Αναδιάρθρωση λεωφορειακών γραμμών (αστικών και υπεραστικών) εξυπηρέτησης της ευρύτερη - από GiannisB - 29-12-2010, 06:10 PM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Προτάσεις αναδιάταξης / βελτιστοποίησης λεωφορειακών γραμμών του ΟΣΕΘ N1Ellinikou 208 143.909 23-10-2020, 05:14 PM
Τελευταία Δημοσίευση: galatas_giorgos

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 Επισκέπτης (ες)