Αξιολόγηση Θέματος:
  • 3 Ψήφοι - 3.67 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Αθήνα984] Επιχείρηση ''σκούπα''
#6
(29-04-2011, 12:57 AM)chrispan Έγραψε: Πραγματι, σοβαρη δραστηριοποιηση...

Στους 1236 ελεγχους ειχαμε 438 προσαγωγες (να κουβαλατε ταυτοτητες αυτον τον καιρο καλου κακου) και 70 συλληψεις "εγκληματιων" ως κατωτερω:

52 λαθρομεταναστες
12 πουτ@νες
5 παπατζηδες
1 πρεζακι

Τωρα μπορουμε να κοιμομαστε πιο ησυχοι...

Έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτό που γράφεις, οι έλεγχοι γίνονται για τα μάτια του κόσμου και για να παρουσιάζει η αστυνομία ότι δήθεν κάνει έργο. Και για να μην μας λένε κακόπιστους ας το δούμε αναλυτικά:
52 λαθρομετανάστες (από τους εκατοντάδες χιλιάδες): τους κρατάνε για λίγο καιρό μέσα αλλά επειδή τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο να τους απελάσουν, τους αφήνουν πάλι ελεύθερους.
12 εκδιδόμενες: συνήθως η κατηγορία είναι ότι προκαλούσαν τους περαστικούς με άσεμνες κινήσεις προς άγρα πελατείας. Εδώ απλά αντιγράφουν το κείμενο του νόμου και η κατηγορία είναι αδύνατο να στηριχθεί στο δικαστήριο αφού τις περισσότερες φορές οι μάρτυρες αστυνομικοί δεν εμφανίζονται και όταν το κάνουν λένε αοριστίες. Σε άλλες περιπτώσεις τις συλλαμβάνουν γιατί ο "οικος" δεν είχε άδεια, παρόλο που είναι γνωστό οτι για χρόνια οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν συστήσει τις σχετικές επιτροπές που θα έδιναν την άδεια!
5 για τυχερά παιχνίδια: συνήθως αναφέρονται στα ήλεκτρονικά παιχνίδια. Ωστόσο είναι πασίγνωστο εδώ και χρόνια οτι ο σχετικός νόμος που τα απαγορεύει είναι αντίθετος με το ευρωπαϊκό δίκαιο και οι κατηγορούμενοι αθωόνονται. Παρ΄όλα αυτά η αστυνομία συνεχίζει να τους συλλαμβάνει προφανώς για να γεμίζουν τα δελτία τύπου. Αναρωτήθηκε όμως κανείς πόσο κοστίζει όλη αυτή η μάταιη διαδικασία; (σύλληψη, κράτηση, φύλαξη, μεταφορά, δικαστικά έξοδα, απασχόληση προσωπικού κλπ)
1 για ναρκωτικά: κατ' αρχάς είναι απορίας άξιο πως κατόρθωσαν να πιάσουν 1 μόνον για ναρκωτικά τη στιγμή που γύρω από την Ομόνοια οι μισοί είναι βαποράκια και οι άλλοι μισοί πρεζάκια. Αν ήταν έμπορος ή βαποράκι καλά του έκαναν, αν ήταν χρήστης δεν έχει και πολύ νόημα....
Πάντως θα ένιωθα πιο ασφαλής αν έπιαναν μερικές συμμορίες ληστών ή διαρρηκτών ή πορτοφολάδων.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: [Αθήνα984] Επιχείρηση ''σκούπα'' - από antonis - 29-04-2011, 10:19 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)