Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Λεωφορεία Λιμένων
Επίσης ήρθε ένα citaro ακόμα με αυτοκόλλητα ΟΣΥ στην Cosco (λογικά από κάποιο ΚΤΕΛ, δεν έχει κάποια άλλη ένδειξη) το οποίο έχει ακόμα πάνω τα ακυρωτικά (δεν έχει ακόμα μπει σε λειτουργία)
Απάντηση
Ήρθε ένα citaro στην Cosco με τις πινακίδες και τα αυτοκόλλητα του ΚΤΕΛ ακόμα πάνω. Αν είδα καλά τις πινακίδες ήταν ΧΖΙ 6878 (θα το επιβεβαιώσω αύριο). ΧΖΙ πάντως είναι σίγουρα, τα νούμερα θέλουν επιβεβαίωση
Edit: Επιβεβαιώθηκε αυτό είναι
Απάντηση
Υπάρχει ένα λεωφορείο που μας έφεραν στην COSCO (δε ξέρω αν είναι αυτό που αναφέρθηκε στο παραπάνω ποστ), το οποίο έχει κρατήσει την παλιά προμετωπίδα του (γραμμή 723), ντυμένο στα χρώματα του ΚΤΕΛ Αττικής (λογικά), μπλε γύρω γύρω με συνδυασμό το σχέδιο του ΟΑΣΑ. Τι φάση είναι αυτό, αποκτήθηκε με leasing;
Απάντηση
(23-11-2025, 05:49 PM)Konstantinos Έγραψε: Υπάρχει ένα λεωφορείο που μας έφεραν στην COSCO (δε ξέρω αν είναι αυτό που αναφέρθηκε στο παραπάνω ποστ), το οποίο έχει κρατήσει την παλιά προμετωπίδα του (γραμμή 723), ντυμένο στα χρώματα του ΚΤΕΛ Αττικής (λογικά), μπλε γύρω γύρω με συνδυασμό το σχέδιο του ΟΑΣΑ. Τι φάση είναι αυτό, αποκτήθηκε με leasing;

Όλα στην Cosco τα λεωφορεία έχουν προέλθει από τα ΚΤΕΛ που κυκλοφορούσαν στην ΟΣΥ (άλλωστε τα δίνει ο Παπαδάκης με leasing). Το συγκεκριμένο ναι, είναι αυτό που έχει αναφερθεί από μένα πιο πάνω. Φυσικά η παλιά προμετωπίδα έχει μπει τυχαία (είμαι μέσα και ξέρω, εκεί δουλεύω). Για περισσότερες πληροφορίες με pm.
Απάντηση
Πρέπει να έχει έρθει στην Cosco και το ΧΕΚ 6001 Mercedes, λόγω του ότι πάνω του έχει το αυτοκόλλητο με αυτόν τον αριθμό. Δεν μπορώ όμως να πω με σιγουριά ότι είναι το ίδιο.
Υ.Σ. αυτό είναι, αν κρίνω από τις φωτογραφίες στην gallery, ούτως η άλλως είναι πολλά τα leasing που έχουν έρθει από την ΟΣΥ ή τα ΚΤΕΛ
Απάντηση
(22-08-2026, 06:11 PM)kostas260 Έγραψε: Πρέπει να έχει έρθει στην Cosco και το ΧΕΚ 6001 Mercedes, λόγω του ότι πάνω του έχει το αυτοκόλλητο με αυτόν τον αριθμό. Δεν μπορώ όμως να πω με σιγουριά ότι είναι το ίδιο.
Υ.Σ. αυτό είναι, αν κρίνω από τις φωτογραφίες στην gallery, ούτως η άλλως είναι πολλά τα leasing που έχουν έρθει από την ΟΣΥ ή τα ΚΤΕΛ
Λευκό είναι, ξέρω ποιο. Μου διαφεύγει ωστόσο ποιο νούμερο έχει απέξω (εννοώ σε ποιο σημείο πάει)
Μία μέρα χωρίς γέλιο, είναι μια χαμένη μέρα...
Απάντηση
(25-08-2026, 06:46 PM)Konstantinos Έγραψε: Λευκό είναι, ξέρω ποιο. Μου διαφεύγει ωστόσο ποιο νούμερο έχει απέξω (εννοώ σε ποιο σημείο πάει)
Θα το δω αύριο το πρωί, αν θυμάμαι καλά έχει αρ. άδειας 77. Εν τω μεταξύ νόμιζα ότι το είχαν εφεδρικό μια που μέχρι πριν μερικές μέρες δεν είχε καν νούμερο προορισμού
Απάντηση
Το ΧΕΚ-6001 στο OpenCar φαίνεται διεγραμμένο από 12/12/2025. Η οριστική διαγραφή του οχήματος δεν είναι εφικτή χωρίς να προορίζεται για εξαγωγή ή να έχει παραδοθεί σε εταιρεία ανακύκλωσης. Άπαξ και φτάσει σε εταιρεία ανακύκλωσης, εκείνη είναι υποχρεωμένη να το καταστρέψει και δεν μπορεί να το πουλήσει ατόφιο, απαγορεύεται να κόψει τιμολόγιο για ολόκληρο όχημα. Άρα μήπως είναι κάποιο άλλο Citaro για το οποίο έχουν ξηλώσει ανταλλακτικό από το ΧΕΚ-6001; Θα μου φαινόταν λίγο περίεργο να έχουν δηλώσει εξαγωγή ή να το έχουν πάει σε ανακύκλωση και να το αγόρασε μετέπειτα ολόκληρο η Cosco με σκοπό να το κυκλοφορήσει.

Η άλλη περίπτωση είναι να έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας, αλλά μου φαίνεται απίθανο για ένα όχημα που ούτως κι άλλως πλέον κυκλοφορεί ανάριθμο εντός ιδιωτικού χώρου και οι προηγούμενες πινακίδες του δεν είχαν ειπωστεί κάποια κλοπή, φθορά ή απώλεια.
Απάντηση
(28-08-2026, 09:50 PM)Costpap Έγραψε: Το ΧΕΚ-6001 στο OpenCar φαίνεται διεγραμμένο από 12/12/2025. Η οριστική διαγραφή του οχήματος δεν είναι εφικτή χωρίς να προορίζεται για εξαγωγή ή να έχει παραδοθεί σε εταιρεία ανακύκλωσης. Άπαξ και φτάσει σε εταιρεία ανακύκλωσης, εκείνη είναι υποχρεωμένη να το καταστρέψει και δεν μπορεί να το πουλήσει ατόφιο, απαγορεύεται να κόψει τιμολόγιο για ολόκληρο όχημα. Άρα μήπως είναι κάποιο άλλο Citaro για το οποίο έχουν ξηλώσει ανταλλακτικό από το ΧΕΚ-6001; Θα μου φαινόταν λίγο περίεργο να έχουν δηλώσει εξαγωγή ή να το έχουν πάει σε ανακύκλωση και να το αγόρασε μετέπειτα ολόκληρο η Cosco με σκοπό να το κυκλοφορήσει.

Η άλλη περίπτωση είναι να έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας, αλλά μου φαίνεται απίθανο για ένα όχημα που ούτως κι άλλως πλέον κυκλοφορεί ανάριθμο εντός ιδιωτικού χώρου και οι προηγούμενες πινακίδες του δεν είχαν ειπωστεί κάποια κλοπή, φθορά ή απώλεια.
Δεν αποκλείεται, αλλά και το ΧΖΙ 6878 που έχει έρθει στην COSCO και δουλεύει κανονικά μέσα στο λιμάνι με πινακίδες λιμανιού, δείχνει και αυτό διεγραμμένο. Και είναι σίγουρα το ΧΖΙ 6878 γιατί όταν πρωτοήρθε είχε τις κανονικές του πινακίδες, μετά άλλαξε. Οπότε δεν νομίζω να μην είναι το ίδιο όχημα, κάτι άλλο θα παίζει. Επίσης δεν κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες, απλά έχουν τις πινακίδες λιμανιού. 
Υ.Σ.: Θα το λύσω το θέμα βγάζοντας φωτογραφία το πινακιδάκι που έχει κάτω το λεωφορείο με τις πληροφορίες του οχήματος, οπότε εκεί θα είμαστε 100% σίγουροι ότι είναι αυτό.
Απάντηση

Μετάβαση στη συζήτηση:

Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)