Αξιολόγηση Θέματος:
  • 14 Ψήφοι - 2.57 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πρόγραμμα Δρομολογίων
(05-08-2026, 10:46 PM)Mrtrolleibus Έγραψε: Γιατί άλλαξε ο χρόνος αφού έβγαινε όπως λες;
Νομίζω πως ήμουν σαφής. Στην άνοδο υπήρχε θέμα (και αυξήθηκε στα 75 λεπτά ο χρόνος). Στην κάθοδο, παρέμεινε στα 65 λεπτά. Άρα αυτά που λέγονταν δεν ήταν αληθή, στην απόλυτη μορφή που παρουσιάζονταν. Γιατί τελικά η απάντηση είναι ότι, ναι φτάνει 1 ώρα και 5 λεπτά από την Κηφισιά για το Φάληρο. (αν θέλεις δες πόση ώρα έκανε πχ το 4590 14:26 από Κηφισιά με 45 λεπτά κενό μπροστά του, 60 λεπτά ακριβώς! Ή το 4539 13:48, 57 λεπτά μέχρι το Φάληρο!) Και επειδή εγώ έχω στοιχεία, δεν θα συνεχίσω. 

Πρέπει να γίνει αντιληπτό όμως πως από την στιγμή που η κίνηση ανεβαίνει, πρέπει πρώτα να υπάρχουν οι απαραίτητες μετρήσεις και μετά να γίνουν οι όποιες ενέργειες (όπως για το 203, 214, 421, 730, Α2 κτλ), οι οποίες και διαρκώς γίνονται.

Τα δε λοιπά για το Αεροδρόμιο, 830, 843 κτλ είναι εκτός πραγματικότητας. Σε όλες τις γραμμές ο χρόνος διαρκώς αυξάνεται και αυτό είναι εμφανέστατο. Τώρα κάποιοι εδώ και εκεί συνέχεια ψάχνουν αφορμές για καυγάδες και προσβολές.. Εγώ πάλι απαντώ σε ό,τι λέγεται με στοιχεία.
Μετά από κάποια χρόνια..
Και όπως λέει και η Ελένη, για όσους δεν με ξέρετε : ''Την άποψή μου, στα ίσια εγώ την λέω.. ''
Απάντηση
https://syndikato.gr/wp-content/uploads/...%CE%A3.pdf

Μέχρι και τα Συνδικάτα αντιλήφθηκαν το βαθμό που εκτίθενται από την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Όχι η Διοίκηση της ΟΣΥ, τα επίσημα συνδικάτα τους που πάντα είναι απέναντι στις Διοικήσεις! Νομίζω πως τα λοιπά σχόλια είναι περιττά πλέον.
Απάντηση
(07-08-2026, 02:37 PM)MrVanHool Έγραψε: https://syndikato.gr/wp-content/uploads/...%CE%A3.pdf

Μέχρι και τα Συνδικάτα αντιλήφθηκαν το βαθμό που εκτίθενται από την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Όχι η Διοίκηση της ΟΣΥ, τα επίσημα συνδικάτα τους που πάντα είναι απέναντι στις Διοικήσεις! Νομίζω πως τα λοιπά σχόλια είναι περιττά πλέον.
Δεν θέλω να απαντήσω γιατι βγαίνουμε εκτός θέματος και αν μιλήσω θα κοπεί το σχόλιο από τους moderators .Σβηστό μόνος σου καλύτερα
Απάντηση
(07-08-2026, 02:45 PM)Mrtrolleibus Έγραψε: Δεν θέλω να απαντήσω γιατι βγαίνουμε εκτός θέματος και αν μιλήσω θα κοπεί το σχόλιο από τους moderators .Σβηστό μόνος σου καλύτερα
Εγώ δεν προσβάλω κανέναν για να σβηστεί το σχόλιο μου, έτσι ερμηνεύω την ανακοίνωση που διαβάζω και ούτε πρόκειται να το σβήσω. Μπορείς να πεις κι εσύ την άποψη σου φαντάζομαι, πολιτισμένα και χωρίς να προσβάλεις για να γίνει ένας παραγωγικός διάλογος και τότε σίγουρα το σχόλιο σου θα μείνει. Το ότι κάποιοι επιλέγετε διαρκώς και παντού έναν τρόπο επιθετικό, εκτός του ότι υποδηλώνει αρκετά πράγματα, προφανώς δεν συνάδει με το forum.

Edit: (και αυτό το σχόλιο προφανώς θα σβηστεί! Smile
Απάντηση
(07-08-2026, 09:07 PM)MrVanHool Έγραψε: Εγώ δεν προσβάλω κανέναν για να σβηστεί το σχόλιο μου, έτσι ερμηνεύω την ανακοίνωση που διαβάζω και ούτε πρόκειται να το σβήσω. Μπορείς να πεις κι εσύ την άποψη σου φαντάζομαι, πολιτισμένα και χωρίς να προσβάλεις για να γίνει ένας παραγωγικός διάλογος και τότε σίγουρα το σχόλιο σου θα μείνει. Το ότι κάποιοι επιλέγετε διαρκώς και παντού έναν τρόπο επιθετικό, εκτός του ότι υποδηλώνει αρκετά πράγματα, προφανώς δεν συνάδει με το forum.

Edit: (και αυτό το σχόλιο προφανώς θα σβηστεί! Smile
Ωραία λοιπόν αφού ανήκεις εδώ και ξέρεις τι γίνεται εδώ μέσα αν δεν σβηστεί το σχόλιο μου ξέρεις πολύ καλά ότι τα σωματεία είναι δεκανικια της διοίκησης και το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν πλάτη στο να περνάνε πράγματα κατά των εργαζομένων. Ξέρεις πολύ καλά πως πάει το σύστημα αφού λες ότι είσαι χρόνια στην εταιρεία.Και μην αρχίσεις να μου λες αυτούς τους επιλέξαν οι ίδιοι οι οδηγοί .Το θέμα είναι ότι κάνουν ότι τους λέει η διοίκηση της ΟΣΥ και ο υπουργός .Άρα προφανώς και η ανακοίνωση που έβγαλαν είναι γραμμένη και ραμμένη όπως θα ήθελε ο ίδιος ο ΟΑΣΑ και η ΟΣΥ ... Απλά τα πράγματα
Απάντηση
(07-08-2026, 09:56 PM)Mrtrolleibus Έγραψε: Ωραία λοιπόν αφού ανήκεις εδώ και ξέρεις τι γίνεται εδώ μέσα αν δεν σβηστεί το σχόλιο μου ξέρεις πολύ καλά ότι τα σωματεία είναι δεκανικια της διοίκησης και το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν πλάτη στο να περνάνε πράγματα κατά των εργαζομένων. Ξέρεις πολύ καλά πως πάει το σύστημα αφού λες ότι είσαι χρόνια στην εταιρεία.Και μην αρχίσεις να μου λες αυτούς τους επιλέξαν οι ίδιοι οι οδηγοί .Το θέμα είναι ότι κάνουν ότι τους λέει η διοίκηση της ΟΣΥ και ο υπουργός .Άρα προφανώς και η ανακοίνωση που έβγαλαν είναι γραμμένη και ραμμένη όπως θα ήθελε ο ίδιος ο ΟΑΣΑ και η ΟΣΥ ... Απλά τα πράγματα
Δεν έχω ξαναδεί ποτέ επίσημη ανακοίνωση, κοινή και των δύο σωματείων, στην ουσία να τα χώνει στους οδηγούς για την ψευδή δημιουργία εντυπώσεων, που σίγουρα δεν συμβάλει στην λύση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν. Και η ανακοίνωση για τα Αεροδρόμια να δεις, με αναμονές που φτάνουν τα 20 λεπτά..

Σήμερα που πέτυχα έναν φίλο στο Χαλάνδρι, μου είπε κάτι θέματα, τα οποία θα ελεγχθούν. Θα σου πρότεινα, αν πραγματικά νοιάζεσαι όπως λες, να μου πεις συγκεκριμένα που υπάρχει πρόβλημα και αν όντως υπάρχει θα φτιαχτεί. Σε προσωπικό μήνυμα, δεν κάνουμε επίδειξη. Σου επαναλαμβάνω πως είμαστε μαζί, όχι απέναντι. Και την βόλτα με το VanHool να την κάνουμε πριν τα κόψουν.
Μετά από κάποια χρόνια..
Και όπως λέει και η Ελένη, για όσους δεν με ξέρετε : ''Την άποψή μου, στα ίσια εγώ την λέω.. ''
Απάντηση
Για να παραμείνουμε με επιχειρήματα στο θέμα : Το ΘΕΡ ΙΙ έχει - χοντρικά - χρόνους Κυριακής χειμερινού τις καθημερινές, και ακόμη πιο σφιχτούς χρόνους τα ΣΚ. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να "δουλέψει" μεταξύ 5 και 25 Αυγούστου, δεν ταιριάζει όμως στις κυκλοφοριακές συνθήκες του διαστήματος 25.7-5.8 και 25.8-30.8.

Επίσης, άλλο πράγμα η πραγματική διάνυση και άλλο πράγμα ενα στοιχειώδες περιθώριο ανάκτησης καθυστερήσεων. Όταν μια γραμμή εχει δρομολόγιο πχ. 50 λεπτά και κάνει 47-48', τότε ναι μεν στα χαρτιά βγαίνει, αλλά με το πρώτο εμπόδιο (παρκαρισμένο φορτηγο, επιβιβαση ΑμεΑ, αναμονή για αντίρροπη κυκλοφορία σε στενά σημεία) κάποιο όχημα θα ξεφύγει.

Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα, κάθε ώρα, σχεδόν σε κάθε όχημα. Η συνέπεια είναι η γνωστή : κενά δρομολόγια, "καρότσα" οχήματα και αναξιοπιστία. Αξίζει όλο αυτό, μόνο και μόνο για να κερδίσουμε συχνότητα 15-15-20 αντί 18-18-18 ? Όταν η πρώτη καταλήγει να εκτελείται 30-10-10 και μετα 40-15 λόγω κενού, θεωρώ ότι δεν αποδίδει αποτελεσμα
Απάντηση
(08-08-2026, 08:25 AM)Citaro Έγραψε: Για να παραμείνουμε με επιχειρήματα στο θέμα : Το ΘΕΡ ΙΙ έχει - χοντρικά - χρόνους Κυριακής χειμερινού τις καθημερινές, και ακόμη πιο σφιχτούς χρόνους τα ΣΚ. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να "δουλέψει" μεταξύ 5 και 25 Αυγούστου, δεν ταιριάζει όμως στις κυκλοφοριακές συνθήκες του διαστήματος 25.7-5.8 και 25.8-30.8.

Επίσης, άλλο πράγμα η πραγματική διάνυση και άλλο πράγμα ενα στοιχειώδες περιθώριο ανάκτησης καθυστερήσεων. Όταν μια γραμμή εχει δρομολόγιο πχ. 50 λεπτά και κάνει 47-48', τότε ναι μεν στα χαρτιά βγαίνει, αλλά με το πρώτο εμπόδιο (παρκαρισμένο φορτηγο, επιβιβαση ΑμεΑ, αναμονή για αντίρροπη κυκλοφορία σε στενά σημεία) κάποιο όχημα θα ξεφύγει.

Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα, κάθε ώρα, σχεδόν σε κάθε όχημα. Η συνέπεια είναι η γνωστή : κενά δρομολόγια, "καρότσα" οχήματα και αναξιοπιστία. Αξίζει όλο αυτό, μόνο και μόνο για να κερδίσουμε συχνότητα 15-15-20 αντί 18-18-18 ?  Όταν η πρώτη καταλήγει να εκτελείται 30-10-10 και μετα 40-15 λόγω κενού, θεωρώ ότι δεν αποδίδει αποτελεσμα
Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα, η κίνηση τέλος Ιουλίου δεν έχει σχέση με την αντίστοιχη στις αρχές Αυγούστου. Το ίδιο πράγμα ισχύει και τις πρώτες 10 μέρες στο τέλος Ιουνίου που μπαίνει το Θερινό 1 από το Χειμερινό. Κατ’απαιτηση της ΟΣΥ μπαίνουν τόσο νωρίς τα προγράμματα και εις γνωσιν τους ότι οι πρώτες 10 μέρες θα είναι οριακές, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να υπερβαίνουν τον χρόνο. Στην ουσία όμως του μήνα μέχρι και τις 29/8 οι χρόνοι θα είναι μέσα (βάση πάντα των περσινών μετρήσεων του Αυγούστου). Κάθε χρονιά βλέπουμε ότι όλο και λιγότεροι φεύγουν για διακοπές το καλοκαίρι. Αν αυτό φανεί με οριακούς χρόνους μεσούντος του Αυγούστου, τότε θα αυξηθούν. 

Ως προς το τελευταίο παράδειγμα που έφερες, σου επαναλαμβάνω πως οι χρόνοι διαδρομής υπολογίζονται με βάση τον μέσο όρο που κάνουν τα οχήματα συν 5’-8’. Αν λοιπόν τα 4 οχήματα πάνε καλά και ένα κάνει αυτά τα «νερά» (για χ, ψ λόγους) που περιγράφεις από πάνω, δεν είναι δυνατόν να αλλάξει ο χρόνος. Πρόσκαιρα προβλήματα πάντα θα παρουσιάζονται με καθυστερήσεις κτλ και εκεί είναι οι σταθμάρχες οι οποίοι διαχειρίζονται την κατάσταση επί του πεδίου για να το φτιάξουν.
Μετά από κάποια χρόνια..
Απάντηση
(07-08-2026, 09:56 PM)Mrtrolleibus Έγραψε: Ωραία λοιπόν αφού ανήκεις εδώ και ξέρεις τι γίνεται εδώ μέσα αν δεν σβηστεί το σχόλιο μου ξέρεις πολύ καλά ότι τα σωματεία είναι δεκανικια της διοίκησης και το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν πλάτη στο να περνάνε πράγματα κατά των εργαζομένων. Ξέρεις πολύ καλά πως πάει το σύστημα αφού λες ότι είσαι χρόνια στην εταιρεία.Και μην αρχίσεις να μου λες αυτούς τους επιλέξαν οι ίδιοι οι οδηγοί .Το θέμα είναι ότι κάνουν ότι τους λέει η διοίκηση της ΟΣΥ και ο υπουργός .Άρα προφανώς και η ανακοίνωση που έβγαλαν είναι γραμμένη και ραμμένη όπως θα ήθελε ο ίδιος ο ΟΑΣΑ και η ΟΣΥ ... Απλά τα πράγματα

Ως προς το παραπάνω, μπορώ να πω πως πριν λίγα χρόνια υπηρέτησα ως δικαστικός αντιπρόσωπος στις αρχαιρεσίες ενός εκ των σωματείων σας. Οι διοίκηση του σωματείου αυτού δεν αναδείχθηκε από μόνη της, αλλά εξελέγη από εσάς. Και μπορώ να πω πως η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη. 

Τώρα όσον αφορά τη διαγραφή δημοσιεύσεων, αυτή γίνεται μόνο σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται επίθεση ή προσβλητικός λόγος απέναντι σε άλλο μέλος ή οι δημοσιεύσεις αυτές είναι κενές ουσίας, έχοντας ως μόνο σκοπό την πρόκληση εντάσεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Το επίπεδο της συζήτησης εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς!
Απάντηση
(09-08-2026, 05:34 AM)N1Ellinikou Έγραψε: Ως προς το παραπάνω, μπορώ να πω πως πριν λίγα χρόνια υπηρέτησα ως δικαστικός αντιπρόσωπος στις αρχαιρεσίες ενός εκ των σωματείων σας. Οι διοίκηση του σωματείου αυτού δεν αναδείχθηκε από μόνη της, αλλά εξελέγη από εσάς. Και μπορώ να πω πως η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη. 

Τώρα όσον αφορά τη διαγραφή δημοσιεύσεων, αυτή γίνεται μόνο σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται επίθεση ή προσβλητικός λόγος απέναντι σε άλλο μέλος ή οι δημοσιεύσεις αυτές είναι κενές ουσίας, έχοντας ως μόνο σκοπό την πρόκληση εντάσεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Το επίπεδο της συζήτησης εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς!
Νομίζω απάντησα γιατί και πώς στο ποστ ... Βγαίνουμε εκτός θέματος. Αν ήθελε ο ΟΑΣΑ να να βγουν τα δρομολόγια θα έπρεπε να βγαίνουν όλα και όχι να χάνονται πχ 2 την μέρα και αφού βγήκαν τα υπόλοιπα είμαστε κομπλέ .Το να κλείσει το κέντρο ή να γίνει μια βλάβη σε όχημα ήνα τύχει κάποιο απρόοπτο δεκτό να χαθεί το δρομολόγιο .Όταν όμως χάνονται κάθε μέρα λόγω κυκλοφοριακού δείχνει ότι το πρόγραμμα είναι βάζουμε 15 δρομολόγια και αν βγουν τα 13 καλά είμαστε ,αν βγουν και τα 15 είμαστε κερδισμένοι.Τρανο παράδειγμα κάθε Κυριακή η αλλαγη φρούρας στο Σύνταγμα που ενώ είναι στάνταρ δεν έχει προβλεφθεί στον χρόνο δρομολογίου για τις γραμμές που περνούν από εκεί
Απάντηση

Μετάβαση στη συζήτηση:

Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: Kitsos.visitor, Man Lion's city, notis, 1 Επισκέπτης (ες)