Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
Καλημέρα συμφορουμίτες! Χρησιμοποιεί ή χρησιμοποιούσε κάποιος ανώνυμη ATH.ENA CARD; Και αν και γιατί; Έχω την εντύπωση ότι είναι το προϊόν που χρησιμοποιείται λιγότερο από όλα μέσα επικύρωσης (ATH.ENA Ticket, ανώνυμη ATH.ENA Card, προσωποποιημένη ATH.ENA Card, τραπεζική κάρτα) και ότι απλώς δημιουργήθηκε στην αρχή για αυτούς που θα είχαν πρόβλημα με το να δώσουν τα στοιχεία τους για να βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα. Αυτή μου η άποψη νομίζω «επαληθεύεται» από το γεγονός ότι στο νέο ΑΣΣΚ του ΟΣΕΘ στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν ανώνυμες κάρτες. Τι πιστεύετε;
Απάντηση
Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο
Απάντηση
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο για να την χρησιμοποιήσει κάποιος αλλά είναι για κάποιους που δεν βγάζουν μηναία κάρτα αλλά πακέτα εισιτηρίων, οπότε επαναφορτιζουν αυτή αντί να βγάζει συνέχεια χάρτινα εισιτήρια
Απάντηση
(18-01-2025, 03:10 PM)Man Lion\s city Έγραψε: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο για να την χρησιμοποιήσει κάποιος αλλά είναι για κάποιους που δεν βγάζουν μηναία κάρτα αλλά πακέτα εισιτηρίων, οπότε επαναφορτιζουν αυτή αντί να βγάζει συνέχεια χάρτινα εισιτήρια
Αα ναι αυτό το ξέρω. Καινούριος θεσμός δεν είναι;
Απάντηση
(18-01-2025, 03:48 PM)Leon377 Έγραψε: Αα ναι αυτό το ξέρω. Καινούριος θεσμός δεν είναι;
Μαζί με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια είχε βγει και η απρόσωπη κάρτα, ίσα ίσα όσο πάει και χρησιμεύει λιγότερο
Απάντηση
(18-01-2025, 03:10 PM)Man Lion\s city Έγραψε: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο για να την χρησιμοποιήσει κάποιος αλλά είναι για κάποιους που δεν βγάζουν μηναία κάρτα αλλά πακέτα εισιτηρίων, οπότε επαναφορτιζουν αυτή αντί να βγάζει συνέχεια χάρτινα εισιτήρια
Στις ανώνυμες κάρτες ATH.ENA Card δεν μπορούν (ποτέ δεν μπορούσαν) να φορτιστούν:
  • ούτε προϊόντα κομίστρου μεγάλης χρονικής διάρκειας (30/90/180/365 ημερών), 
  • ούτε οποιοδήποτε μειωμένο προϊόν κομίστρου 
    (και για τα δύο χρειάζεται προσωποποιημένη ATH.ENA Card)
Αν δεν κάνω λάθος, η μοναδική επιπλέον δυνατότητα της ανώνυμης ATH.ENA Card που δεν υπάρχει στο (χάρτινο & επαναφορτιζόμενο) πολλαπλό ATH.ENA Ticket, είναι η « Αποθηκευμένη Αξία – Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι », καθώς και κάποιες διευκολύνσεις σε ότι αφορά την επαναφόρτιση.

Πακέτα εισιτηρίων, όπως 2πλό Ενιαίο Εισιτήριο, 5πλό Ενιαίο Εισιτήριο και 10+1 Ενιαία Εισιτήρια, μπορούν να φορτιστούν τόσο στα χάρτινα πολλαπλά εισιτήρια ATH.ENA Ticket όσο και στις προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card. Επίσης τα χάρτινα πολλαπλά εισιτήρια ATH.ENA Ticket επαναφορτίζονται κανονικά. Οπότε δεν βρίσκω ιδιαίτερο λόγο κάποιος να χρησιμοποιεί ανώνυμη μονό για αυτά τα πακέτα.

(18-01-2025, 03:48 PM)Leon377 Έγραψε: Αα ναι αυτό το ξέρω. Καινούριος θεσμός δεν είναι;
Όχι, εξαρχής υπήρχαν οι ανώνυμες κάρτες ATH.ENA Card, λογικά για τον λόγο που έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου.

Περισσότερα στα:
Απάντηση
Οκ ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μάλλον επειδή το άκουσα πρώτη φορά πριν κάνα χρόνο νομίζα ότι είναι νέο
Απάντηση
Ξέχασα πριν να σημειώσω ότι η χρήση της « Αποθηκευμένη Αξία – Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι » είναι επίσης ανενεργή στο νέο ΑΣΣΚ του ΟΣΕΘ οπότε ενδέχεται και αυτός ο τρόπος να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Αθηναίους χρήστες των ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.
Απάντηση

Μετάβαση στη συζήτηση:

Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)