Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[EviaPortal.gr] Θαλάσσια Συγκοινωνία στο Δήμο Χαλκίδας, βλέπει ο Θ.Γιαννούκος
#1
Προτάσεις κατατέθηκαν και συζητήθηκαν, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Ενότητας Χαλκίδας, στα πλαίσια κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου 2012 -2014. Μεταξύ των προτάσεων του Προέδρου, Θ.Γιαννούκου, είναι και η καθιέρωση ναυτικής συγκοινωνίας, η εξοικονόμηση ενέργειας με Πράσινα Δώματα και Ενεργοβόρα Κτίρια.

Δημιουργία και καθιέρωση ναυτικής συγκοινωνίας που θα εξυπηρετεί τον Διευρυμένο Δήμο κατά τα πρότυπα των πόλεων Σίδνευ- Βενετία- Σμύρνη- Παρίσι-Νέα Υόρκη –Αμστερνταμ κ.α, πρότεινε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Χαλκίδας, Θεόδωρος Γιαννούκος, στα πλαίσια ενεργειών για μείωση εκπομπής ρύπων.

Συγκεκριμένα, προτείνεται διαγωνισμός για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας και στην συνέχεια αρχιτεκτονικών σχεδίων της θαλάσσιας συγκοινωνίας κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης μελέτης που έχει εκπονηθεί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του διαγωνισμού θα είναι και η αναζήτηση προσχεδίων υψηλής αισθητικής που θα ενσωματώνονται αρμονικά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης για τις εγκαταστάσεις αναμονής επιβατών και έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων, που αφορούν στις απολύτως αναγκαίες κτιριακές υποδομές για τη λειτουργία της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας της Χαλκίδας και την εξυπηρέτηση των επιβατών της.

Μετά την μελέτη Σκοπιμότητας και τα τεύχη δημοπράτησης θα υπάρξει πρόσκληση ιδιωτών για την ανάθεση του συστήματος Αστικής Θαλάσσιας Συγκοινωνίας. Μετά την τυπική έγκρισή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου θα είναι δυνατή η δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες, την οποία θα προετοιμάσει ο ειδικός φορέας διαχείρισης του έργου. Θα συσταθεί φορέας για τη διαχείριση του συστήματος της Αστικής Θαλάσσιας Συγκοινωνίας κατ’ αρχάς από τον Δήμο, με τη σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας και όσων άλλων Φορέων που πιθανόν θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην Αστική θαλάσσια συγκοινωνία.

Θα έχει ως έργο αρχικά την ένταξη στα ΕΣΠΑ της χρηματοδότησης για τις οριστικές μελέτες και την κατασκευή του έργου, και στη συνέχεια την προκήρυξη της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και τη σύμβαση με τον ιδιώτη επενδυτή που θα επιλεγεί. .
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ημερησία] Θαλάσσια συγκοινωνία διεκδικεί η Χαλκίδα Cmaniac 0 1.711 12-12-2011, 05:06 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)