Αξιολόγηση Θέματος:
  • 14 Ψήφοι - 2.57 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πρόγραμμα Δρομολογίων
Θα συμφωνήσω με τον Citaro κι εγώ. Το Θερινό 2 είναι κατάλληλο μόνο για την καρδιά του Αυγούστου. Αν ωστόσο περιμένει κανείς να φρακάρει αυτό το διάστημα για να αναθεωρήσει τους χρόνους, αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο Θερινό 2 θα έχει ήδη τιναχθεί στον αέρα (ή θα μένει κόσμος απ' έξω, όπως γίνεται συχνά αρχές Σεπτέμβρη ή Ιούλιο).

Φέτος μάλιστα κατά το Θερινό 1 έβλεπα πολύ μεγάλο ζόρι στα πρωινά του 227 και του 856, που αδυνατούσαν να γυρίσουν στην ώρα τους. Κάποιες φορές το δρομολόγιο χάθηκε. Αλλά και αρκετές γραμμές που χρησιμοποιώ ήταν τίγκα. Δηλαδή για μένα το Θερινό 1 είναι κατά κάποιο τρόπο χειρότερο από το 2, καθώς είναι πια ακατάλληλο για την επιβατική ζήτηση.

Εγώ θα ήθελα να τονίσω κάτι ως απλός, αλλά καθημερινός, επιβάτης. Τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικά τα τελευταία 2, ο ημερήσιος προγραμματισμός συνεχώς χειροτερεύει (το 4 διασώζεται από το Παγκράτι), δεν είναι κακό να το διαπιστώνει κανείς και να προσπαθεί να κάνει ο,τι μπορεί με τα μέσα που έχει, απλώς εδώ θέλει κυβερνητική βούληση που δεν υπάρχει. Μπορεί να γίνονται πχ 9 στα 10 από τον ημερήσιο έναντι 12 του επίσημου, όταν παλιά γίνονταν 12 στα 14 από τον ημερήσιο έναντι 18 του επίσημου, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι γίνονται 9 δρομολόγια με 75ρια οχήματα σε γραμμή με ζήτηση έναντι 12 δρομολογίων με 90ρια οχήματα. Χοντρικά το λέω ως παράδειγμα, για να δώσω έμφαση ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και απαιτεί λύση συνολική.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το "σεντόνι"!
Απάντηση
(06-08-2026, 11:26 AM)MrVanHool Έγραψε: Νομίζω πως ήμουν σαφής. Στην άνοδο υπήρχε θέμα (και αυξήθηκε στα 75 λεπτά ο χρόνος). Στην κάθοδο, παρέμεινε στα 65 λεπτά. Άρα αυτά που λέγονταν δεν ήταν αληθή, στην απόλυτη μορφή που παρουσιάζονταν. Γιατί τελικά η απάντηση είναι ότι, ναι φτάνει 1 ώρα και 5 λεπτά από την Κηφισιά για το Φάληρο. (αν θέλεις δες πόση ώρα έκανε πχ το 4590 14:26 από Κηφισιά με 45 λεπτά κενό μπροστά του, 60 λεπτά ακριβώς! Ή το 4539 13:48, 57 λεπτά μέχρι το Φάληρο!) Και επειδή εγώ έχω στοιχεία, δεν θα συνεχίσω. 

Πρέπει να γίνει αντιληπτό όμως πως από την στιγμή που η κίνηση ανεβαίνει, πρέπει πρώτα να υπάρχουν οι απαραίτητες μετρήσεις και μετά να γίνουν οι όποιες ενέργειες (όπως για το 203, 214, 421, 730, Α2 κτλ), οι οποίες και διαρκώς γίνονται.

Τα δε λοιπά για το Αεροδρόμιο, 830, 843 κτλ είναι εκτός πραγματικότητας. Σε όλες τις γραμμές ο χρόνος διαρκώς αυξάνεται και αυτό είναι εμφανέστατο. Τώρα κάποιοι εδώ και εκεί συνέχεια ψάχνουν αφορμές για καυγάδες και προσβολές.. Εγώ πάλι απαντώ σε ό,τι λέγεται με στοιχεία.
Καλησπέρα. Δεν ξέρω για αλλά δρομολόγια αλλά τα νυχτερινά στο Χ95 δεν βγαίνουν, όπως και τα πρώτα πρωινά. Δεν γίνεται να θεωρείται 45 λεπτά λογικά.
Απάντηση
(, 08:03 PM)kyo Έγραψε: Καλησπέρα. Δεν ξέρω για αλλά δρομολόγια αλλά τα νυχτερινά στο Χ95 δεν βγαίνουν, όπως και τα πρώτα πρωινά. Δεν γίνεται να θεωρείται 45 λεπτά λογικά.
Πόσο κάνουν δηλαδή; Ας πούμε την Παρασκευή 31/8 που ήταν και ημέρα εξόδου, αν θέλεις. Γιατί 45’ είναι μόνο τις καθημερινές 2300-0230 προς Αεροδρόμιο (το μοναδικό δρομολόγιο των 0500 από Αεροδρόμιο που παίρνει 0545 από κάτω, δεν κάνει ούτε 40 λεπτά μέχρι το Σύνταγμα!). Επίσης, μπορεί να είναι 45’ ο απόλυτος αριθμός, αλλά όλα (μα όλα) τα δρομολόγια έχουν αναμονή 5’-15’ λεπτά (άρα είναι 50’-60’ ο χρόνος). Άρα στην πράξη 45’ δεν υφίστανται πουθενά, πλην του 0500 από Αεροδρόμιο που είναι άνετο.
Μετά από κάποια χρόνια..
Και όπως λέει και η Ελένη, για όσους δεν με ξέρετε : ''Την άποψή μου, στα ίσια εγώ την λέω.. ''
Απάντηση

Μετάβαση στη συζήτηση:

Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 38 Επισκέπτης (ες)