Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Εναέριο δίκτυο τρόλεϊ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7
(01-11-2013, 07:37 PM)abc Έγραψε: [ -> ]Εάν καταλαβαίνω καλά αναφέρεσαι στο δίκτυο που χρησιμοποιήσε το ιστορικό 12 στην διαδρομή προς τέρμα.
Και το 2 πρίν πάει καισαριανή.

(01-11-2013, 10:41 AM)Giannis Έγραψε: [ -> ]Τις προάλλες που κατέβηκα Πειραιά με το 420 είδα στην οδό Αλιπέδου εναέριο γραμμή τρόλλεϋ. Συγκεκριμένα η γραμμή ξεκινούσε από την Πειραιώς, στο ύψος της στάσης Κεράνη του 420, και τελείωνε λίγο πριν την γέφυρα πάνω από τις γραμμές του ΗΣΑΠ στην πλατεία Ιπποδάμειας. Η γραμμή δεν ήταν συνδεδεμένη με το υπόλοιπο δίκτυο. Δεν μου φάνηκε πάντως για καινούργιο, οι κολώνες στην Αλιπέδου φαίνονταν σκουριασμένες.

Γραμμή επίσης έχω δει στην Αγοράκριτου, ενώ και οι Νεόφυτου Μεταξά/Ηπείρου έχουν γραμμή σε μεγάλο κομμάτι τους (δεν αναφέρομαι στο κομμάτι της Ηπείρου που έχει σήμερα και περνά το 6 από εκεί). Κανένα από τα δύο τμήματα δεν είναι συνδεδεμένα στο υπόλοιπο δίκτυο.

Α ναι! Και στο Μεταξουργείο στα στενάκια πάνω από την πλατεία Καραϊσκάκη έχουν μείνει γραμμές.
Εχουν μείνει από τήν εποχή κατασκευής του μετρό στήν περιοχή.
(01-11-2013, 10:41 AM)Giannis Έγραψε: [ -> ]Τις προάλλες που κατέβηκα Πειραιά με το 420 είδα στην οδό Αλιπέδου εναέριο γραμμή τρόλλεϋ. Συγκεκριμένα η γραμμή ξεκινούσε από την Πειραιώς, στο ύψος της στάσης Κεράνη του 420, και τελείωνε λίγο πριν την γέφυρα πάνω από τις γραμμές του ΗΣΑΠ στην πλατεία Ιπποδάμειας. Η γραμμή δεν ήταν συνδεδεμένη με το υπόλοιπο δίκτυο. Δεν μου φάνηκε πάντως για καινούργιο, οι κολώνες στην Αλιπέδου φαίνονταν σκουριασμένες.

Η εναέριος αυτή έχει ξεμείνει από τότε που η Αλιπέδου είχε αντίθετη φορά κατεύθυνσης απ' ό,τι σήμερα και διερχόταν απο 'κει το 16! Πριν την κατασκευή της Λ.Ανδρέα Παπανδρέου, η οδός νοτίως των γραμμών του ΗΣΑΠ (τότε Ομηρίδου Σκυλίτση) είχε κατεύθυνση εισόδου προς τον Πειραιά και λειτουργούσε ως ζεύγος με τη διαδρομή Γρηγ.Λαμπράκη-Τζαβέλλα, εξυπηρετώντας όσους πήγαιναν/επέστρεφαν από Παραλιακή. Βορείως των γραμμών του ΗΣΑΠ, η οδός Μικράς Ασίας ήταν απλά ένας δρόμος για την εξυπηρέτηση των βιομηχανιών της περιοχής και διακοπτόταν λίγο πριν τη γέφυρα της Γρηγ.Λαμπράκη. Η Πειραιώς διοχευόταν αντίστοιχα σε είσοδο και έξοδο στις οδούς Αθηνών-Πειραιώς και Αλιπέδου. Άρα η Αλιπέδου ήταν έξοδος από το λιμάνι που οδηγούσε στην Πειραιώς και το 16 φυσικά (όπως και το 420) περνούσε απο 'κει κι έστριβε αριστερά στη Μουτσοπούλου. Όπως επίσης τα λεωφορεία προς Θηβών (703 κτλ) έμπαιναν από Αλιπέδου κι έστριβαν αριστερά Πλαταιών, Αλών κτλ. Η πλάγια γέφυρα στο ύψος του Κεράνη, που διοχετεύει σήμερα τα λεωφορεία από Παραλιακή/Ανδρ.Παπανδρέου στην Ηρ.Πολυτεχνείου και στο Δημοτικό Θέατρο λειτουργούσε με αντίστροφη φορά και την χρησιμοποιούσε το 049 για να βγει από την Πλατ.Κοραή για να βγει Πειραιώς. (Τότε το 049 ανέβαινε την Ηρ.Πολυτεχνείου και κατέβαινε τη Γρηγ.Λαμπράκη σε πορεία ακριβώς αντίστροφη από τις γραμμές της Παραλιακής)
Εγκατάσταση εναέριου δικτύου απόψε στην Ομόνοια, σύμφωνα με πληροφόρηση από fb. Μάλλον τοποθετήθηκε κάποιο ψαλίδι για να μπορούν τα τρόλεϊ να στρίβουν από Πατησίων δεξιά στην Πλ. Ομονοίας.
(08-01-2014, 02:43 AM)marios.ilioupoli Έγραψε: [ -> ]Εγκατάσταση εναέριου δικτύου απόψε στην Ομόνοια, σύμφωνα με πληροφόρηση από fb. Μάλλον τοποθετήθηκε κάποιο ψαλίδι για να μπορούν τα τρόλεϊ να στρίβουν από Πατησίων δεξιά στην Πλ. Ομονοίας.

Το είδα απο κοντά σήμερα το σημείο. Εχει μπει εναέριος, ωστόσο δεν έχει συνδεθεί ακόμη με το δίκτυο της Πανεπιστημίου.
Τώρα σε τι φάση βρίσκονται τα έργα για το εναέριο δίκτυο τρόλεI στην Πειραιώς απ΄τον Κηφισό για τον Πειραιά?
(20-02-2014, 12:20 PM)mercedes1988 Έγραψε: [ -> ]Τώρα σε τι φάση βρίσκονται τα έργα για το εναέριο δίκτυο τρόλλευ στην Πειραιώς απ΄τον Κηφισό προς τον Πειραιά?

Τα έργα στην Πειραιώς έχουν ολοκληρωθεί.
Στον Πειραιά, με τις επικείμενες αλλαγές από τις 23/01/2014, θα διακοπεί η διακεντρική κυκλοφορία των τρόλλεϋ προσωρινά. Εικάζω ότι η αιτία που δεν έχουν κατασκευάσει εναέριο δίκτυο στις παρακάμψεις είναι ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το υλικό που θα αποξηλωθεί από τη Βασ. Γεωργίου (κολώνες και σύρματα).

Εχει κάποιος διαφορετική πληροφόρηση;
Στην 2ας Μεραρχίας, από Ακτή Μιαούλη προς Ηρώων Πολυτεχνείου, έχουν ανοιχτεί τρύπες στο πεζοδρόμιο όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία:

[attachment=181]

Πιο κάτω, κοντά στην Ακτή Μουτσοπούλου, έχουν τοποθετηθεί στύλοι για τρόλλεϋ:

[attachment=182]

Υπήρχαν λίγοι στύλοι που είχαν κουλούρα με καλώδιο δίπλα τους, οι περισσότεροι δεν είχαν. Στην Ακτή Μουτσοπούλου υπήρχαν εργάτες, με φωσφοριζέ γιλέκα που έγραφαν "Θέμελη", που έσκαβαν τους λάκκους για τους στύλους.

Δεν είδα αν έχει αποξηλωθεί το δίκτυο στην Αγ. Γεωργίου που γράφει ο Citaro.
Προχθές, Κυριακή 02/03 είδα τα εξής στον Πειραιά :

- Στην Βασ. Γεωργίου έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί η αριστερή στροφή του 20Κ προς Ηρ. Πολυτεχνείου. Προφανώς πρόκειται για πρόχειρη κατασκευή διότι δεν έχει ψαλίδια, και το σύρμα καθόδου προς Αγ. Τριάδα (που θα ξαναχρησιμοποιηθεί από την διακεντρική 20) είναι αποκομμένο μπροστά από το Δημ. Θέατρο.

- Στην Γούναρη, έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ψαλίδι και δεξιά στροφή προς Σταθμό ΗΣΑΠ για τη γραμμή 16, ενώ έχει διατηρηθεί η παλιά χάραξη - προφανώς για τα εξερχόμενα από το Α/Σ Ρούφ και για να έχουν δυνατότητα εξόδου προς αριστερά (Ακτή Μιαούλη ή επιστροφή προς Εθν. Αντιστάσεως)
Θα γεμίσει ο Πειραιάς παντού καλώδια...

Στέκομαι στη παρακάτω φωτογραφία:

[Εικόνα: Ir_Pol2.jpg]
Φωτογραφία: χρήστης nastyathenian από SkyscraperCity

Κατά τη γνώμη μου, για το διάστημα που θα διαρκέσουν τα έργα, την γραμμή 20 έπρεπε να αναλάβουν θερμικά και όχι ηλεκτρικά λεωφορεία. Και αυτό γιατί: α) κοστίζει το κόψε-ράψε του δικτύου, και β) χαλάει η αισθητική της πόλης.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7