Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Portnet.gr] «Ναυμαχία» Μουσουρούλη - ΝΕΛ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
√ Η εταιρεία αποσύρει πλοία της γιατί ο υπουργός πήγε στο παρθενικό ταξίδι του Blue Star Patmos

√ Με μηνύσεις κι αγωγές απειλεί ο Κωστής Μουσουρούλης

Την αυστηρή απάντηση του γραφείου Τύπου του υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου προκάλεσαν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΛ Γιάννη Αβραντίνη περί «συμφερόντων», με αφορμή την παρουσία του υπουργού Κωστή Μουσουρούλη στο παρθενικό ταξίδι του Blue Star Patmos στο δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη, αλλά και την ανακοίνωση ότι η ΝΕΛ θα προχωρήσει σε ανάκληση της έκτακτης δρομολόγησης δυο ταχυπλόων πλοίων της (τα «Αίολος Κεντέρης» και «Αίολος Κεντέρης Ι») στη γραμμή Μυτιλήνη, Μύκονος, Εύδηλο και Βαθύ Σάμου.

Μάλιστα ο υπουργός απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη αν ο κ. Αβραντίνης δεν ζητήσει συγγνώμη ή δεν αποδείξει αυτά που λέει.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας έχει ως εξής:

«Σε σχέση με την ανακοίνωση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL Lines) με την οποία δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε ανάκληση της έκτακτης δρομολόγησης δυο ταχυπλόων πλοίων της (τα «Αίολος Κεντέρης» και «Αίολος Κεντέρης Ι») στη γραμμή Μυτιλήνη, Μύκονος, Εύδηλο και Βαθύ Σάμου καθώς και τις δηλώσεις σε δημοσιογράφους του διευθύνοντα συμβούλου της NEL Lines κ. Γιάννη Αβραντίνη περί «συμφερόντων», δηλώνουμε τα εξής:

1. Η απόφαση για την ανάκληση των πλοίων στην εν λόγω γραμμή ανήκει αποκλειστικά στην εταιρία και γίνεται με δική της ευθύνη.

2. Η παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη στη δρομολόγηση και τα εγκαίνια του νεότευκτου σύγχρονου πλοίου Blue Star Patmos στο δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη σηματοδοτεί ότι ακόμη και σε καιρούς μεγάλης κρίσης, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να σταθεί όρθια με τις δικές της δυνάμεις και στηρίζει την Περιφέρεια. Ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και «καλής τύχης».

3. Το πλοίο καλωσόρισαν ο σεβασμιότατος οι τοπικοί φορείς και παράγοντες , αλλά και πλήθος κόσμου, τόσο στη Χίο, όσο και στη Μυτιλήνη, προφανώς γιατί υπάρχει η ανάγκη για σύγχρονες θαλάσσιες μεταφορές, ανεξάρτητα από ονόματα πλοίων και εταιρειών. Η συγκεκριμένη εταιρεία (NEL) με την ανακοίνωση της φέρεται να λειτουργεί με λογικές «αντιποίνων» ή άραγε «εκβιασμού» προς την Ελληνική Πολιτεία και τους κατοίκους των νησιών που θα εξυπηρετούσαν τα συγκεκριμένα πλοία της; Και το πρόβλημα της είναι η παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στα εγκαίνια ενός σύγχρονου πλοίου στο πρώτο του ταξίδι;

4. Η εταιρεία επικαλείται διάφορες αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών μιλώντας για «εκπρόθεσμες αποφάσεις» και «παρανομίες». Αυτό που ισχύει είναι ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είχε ορισθεί ΠΡΙΝ από τις εκλογές και συνέπεσε με την ημέρα της παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Ναυτιλίας. Όπως είναι παγκοίνως γνωστό σε όλη τη Ναυτιλιακή Κοινότητα στο Σ.Α.Σ. μετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς της αγοράς (Ναυτικό Επιμελητήριο, ΣΕΤΕ, ΠΝΟ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ) και γνωμοδοτεί στηριζόμενο στις αρχές της μη διάκρισης μεταξύ των ανταγωνιζομένων εταιρειών και τηρεί απαρέγκλιτα του κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.

5. Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Αβραντίνη σε δημοσιογράφο περί «συμφερόντων» με τις οποίες δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για το πρόσωπο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, είτε θα πρέπει να γνωστοποιήσει τις γνώσεις αυτές και πληροφορίες του αναλαμβάνοντας πλήρως και το βάρος της απόδειξης τους ακόμη και ενώπιον των αστικών και ποινικών δικαστηρίων είτε θα πρέπει να τις αποσύρει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη. Η πάλλευκη πολυετής εντός και εκτός Ελλάδας πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη δεν μπορεί από κανέναν να τίθεται σε αμφιβολία. Ο Υπουργός συνεργάζεται θεσμικά με τους φορείς της Ναυτιλίας και δεν επιτρέπει τον παραμικρό υπαινιγμό σε βάρος του».