Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Σύσκεψη για την αναβάθμιση του λιμανιού της Σούδας εν όψει κρουαζιέρας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Η ενίσχυση της λειτουργικότητας του λιμανιού της Σούδας, εν όψει και της άφιξης από το μήνα Μάιο πλοίων που εκτελούν κρουαζιέρα, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Σούδας.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία ενός μικρού επιβατικού σταθμού 200 τμ, στον οποίο θα παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες στους επιβάτες των πλοίων κρουαζιέρας.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε πως πρέπει να γίνουν εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης του χώρου όπου προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια, καθαρισμός της χερσαίας ζώνης, φύτευση πρασίνου, καθώς και απομάκρυνση μισοβυθισμένων πλοιαρίων που βρίσκονται στο δυτικό τμήμα του λιμανιού. Εξάλλου έργα που θα προωθηθούν άμεσα είναι η δημιουργία, μέχρι το 2015, ενός μεγάλου σύγχρονου σταθμού επιβατών, καθώς και η επέκταση του προβλήτα «Αδρίας», ώστε να μπορούν να «πιάνουν» κι εκεί κρουαζιερόπλοια.

Τέλος, συμφωνήθηκε να ενισχυθεί το δίκτύο τροφοδοσίας των πλοίων με νερό, μέσω αγωγού που θα κατασκευάσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης.