Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ροδιακή] Δημοπρατήθηκαν τα έργα για το home port
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σήμερα το πρωί διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για τη διαμόρφωση της αίθουσας home port στο λιμάνι της Ρόδου, συνολικού προϋπολογισμού 512.000 ευρώ, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο επιβίβασης και αποβίβασης τουριστών για τα κρουαζιερόπλοια.

Το διαγωνισμό πραγματοποίησε το δημοτικό λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου και η διαδικασία ξεκίνησε στις 10 το πρωί.

Το έργο αποτελείται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών

- κατηγορία ηλεκτρομηχανολογικών έργων με προϋπολογισμό 225.909 ευρώ
- κατηγορία οικοδομικών έργων με προϋπολογισμό 211.909 ευρώ

Τα χρήματα προέρχονται από πόρους του ταμείου ενώ το αποτέλεσμα θα εγκριθεί από το δ.σ. του ΔΛΤΝΔ.

Σημειώνεται ότι το ταμείο επιθυμεί να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση της αίθουσας προκειμένου να είναι έτοιμη στο τέλος Ιουνίου, όταν θα ξεκινήσουν τα κυκλικά ταξίδια της εταιρίας Costa, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους επιβάτες της.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί στο λιμάνι μας ευρεία σύσκεψη για το ίδιο θέμα με στελέχη της εταιρίας προκειμένου να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό που έγινε από τις τοπικές αρχές.

Μάλιστα οι δύο Ιταλίδες που ως εκπρόσωποι της εταιρίας κρουαζιέρας Costa Crociere, βρέθηκαν για δύο μέρες στη Ρόδο για να συνεργαστούν με τις τοπικές αρχές στο θέμα λειτουργίας του λιμανιού ως λιμάνι εισόδου-εξόδου εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους.

Συγκεκριμένα οι κ.κ. Elizabetta Denardo υπεύθυνη σχεδιασμού λιμένων και Maria Cristina Rogero υπεύθυνη επίγειας εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας, ήρθαν στο νησί από τη Γένοβα και πραγματοποίησαν μία πρώτη συνάντηση με τις αρχές του λιμανιού, για να διαπιστώσουν το βαθμό ετοιμότητάς του, με αφορμή τη μετατροπή του σε λιμάνι home port.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση και μάλιστα διευρυμένη στην οποία συμμετείχαν και οι τοπικές αρχές, προκειμένου να ενημερώσουν και επίσημα τις απεσταλμένες της εταιρίας για τις λειτουργίες των λιμενικών μας εγκαταστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως τόνισαν τα δύο ανώτατα στελέχη της εταιρίας τα οποία συνοδεύονταν και από τον κεντρικό πράκτορα της Costa στην Ελλάδα κ. Μιχάλη Πιτσίνακα, η Ρόδος ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις που τέθηκαν υπόψη των αρμοδίων, προκειμένου από τα τέλη Ιουνίου να ξεκινήσουν τα κυκλικά ταξίδια από το λιμάνι μας, τα οποία θα πραγματοποιεί όπως είναι γνωστό το κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica.
Μάλιστα εκείνο που τόνισαν ήταν ότι, πρώτη φορά διαπίστωσαν τέτοιο ενδιαφέρον από τις εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες ενός τόπου, σε σημείο να παραβρίσκονται όλοι οι εκπρόσωποί τους σε ένα τραπέζι για να συζητήσουν.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ροδίων κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο περιφερειάρχης ΛΣ κ. Αχιλλέας Ματσάγγος, ο κεντρικός λιμενάρχης Ρόδου κ. Γιάννης Αργυρίου, ο διευθυντής του ΕΟΤ Δωδεκανήσου κ. Αγαπητός Ξάνθης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Τσαμπίκος Τσακίρης, ο υπεύθυνος ασφαλείας του λιμανιού κ. Νώντας Αξιώτης, η προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών του ΔΛΤΝΔ κ. Μαρίκα Δεληγιάννη, ο αξιωματικός ασφαλείας του λιμανιού κ. Παναγιώτης Ντόκος και φυσικά οι πράκτορες της εταιρίας σε τοπικό επίπεδο, κ.κ. Τσαμπίκος και Μανώλης Χατζημιχάλης (για το ναυτιλιακό τομέα) και κ. Γιώργος Μιχαλάκης (για τις εκδρομές).

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Όπως είχε γράψει τον προηγούμενο μήνα η «Ροδιακή» τα κυκλικά ταξίδια που θα πραγματοποιήσει φέτος στην περιοχή μας η εταιρία κρουαζιέρας Costa Crociere, εγκαινιάζοντας το καθεστώς της επιβίβασης και αποβίβασης για το λιμάνι της Ρόδου μετά την άρση του cabotage θα διαρκέσουν τέσσερις μήνες.

Θα εκτελούνται από το κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica, το οποίο θα πραγματοποιήσει συνολικά 17 κυκλικά ταξίδια ξεκινώντας από το λιμάνι της Ρόδου και καταλήγοντας πάλι σε αυτό μετά από κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. Στην ουσία η εταιρία Costa θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι μας ως home port, προσφέροντας μάλιστα τη δυνατότητα και σε ντόπιους να επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο για να συμμετάσχουν στην κρουαζιέρα.

Όπως δήλωσε τότε στη «Ροδιακή» ο υπεύθυνος για τη χερσαία εξυπηρέτηση του πλοίου πράκτορας κ. Γιώργος Μιχαλάκης, η εταιρία έχει ήδη προγραμματίσει να φέρνει τουρίστες από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες στο νησί μας με συγκεκριμένες πτήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό σε κάθε δρομολόγιο του πλοίου θα επιβιβάζονται από τη Ρόδο τουλάχιστον 700 τουρίστες, Γερμανοί, Αυστριακοί και Γάλλοι που θα φτάνουν αεροπορικώς, αριθμός ικανοποιητικός σε πρώτη φάση.

Με βάση το ακριβές πρόγραμμα, το Costa Atlantica θα βρίσκεται στη Ρόδο στις 28 Ιουνίου το πρωί, έχοντας ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Σαβόνα της Ιταλίας στις 22 Ιουνίου, και έχοντας προσεγγίσει προηγουμένως τα λιμάνια σε Τσιβιταβέκια, Κατάκολο, Παιραιά και Σαντορίνη.

Η πρώτη του κρουαζιέρα που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου θα περιλαμβάνει το Ηράκλειο, την Κω, τη Σάμο, τη Σμύρνη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και θα επιστρέψει και πάλι στη Ρόδο.

Το πρόγραμμα αυτό θα εκτελείται μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, καθώς από τις 14 του ίδιου μήνα, αλλάζει και εντάσσονται στο ταξίδι νέοι προορισμοί. Συγκεκριμένα το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρεί από τη Ρόδο, και θα προσεγγίζει τα λιμάνια Ηρακλείου, Σαντορίνης, Χάιφας, Λεμεσού, Αλάνυας, και θα καταλήγει και πάλι στη Ρόδο.

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιείται μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία το πλοίο θα αναχωρήσει για την Ιταλία, ίσως για να δρομολογηθεί σε άλλη περιοχή λόγω χειμώνα.