Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ισοτιμία] Ναυτιλιακός κόμβος εξακολουθεί να είναι το λιμάνι του Πειραιά
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας και το λιμάνι του Πειραιά για αρκετούς ξένους πλοιοκτήτες και διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες, εξακολουθεί να παραμένει ναυτιλιακός κόμβος, δηλώνει η Δέσποινα Τραυλού, υπεύθυνη της εταιρείας Βοussias Communications, η οποία διοργανώνει μαζί με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times Ltd, την Παγκόσμια Συνάντηση Κορυφής για τη Ναυτιλία στο Kαβούρι, την Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

«Η ναυτιλία με το να μεταφέρει το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μπορεί να αποτελέσει το μοχλό που θα κάνει τη διαφορά και θα τραβήξει την παγκόσμια οικονομία», τονίζει η κ. Τραυλού και προσθέτει ότι αρκετοί ξένοι πλοιοκτήτες και διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες εξακολουθούν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα μας, δημιουργώντας ταυτόχρονα και αρκετές θέσεις εργασίας.

Προσθέτει ότι η βρετανική εφημερίδα, επέλεξε την Ελλάδα για τη διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου, καθώς αναγνωρίζουν τον ηγετικό ρόλο της χώρας μας στη ναυτιλία παγκοσμίως.

Στη Συνάντηση Κορυφής για τη Ναυτιλία, που πρόκειται να συμμετάσχουν δεκάδες εφοπλιστές, ενώσεις πλοιοκτητών, κυβερνητικά στελέχη, ειδικοί εμπειρογνώμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο, θα συζητηθούν οι τάσεις και οι προοπτικές της ναυτιλίας κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των εφοπλιστών, των λιμενικών υποδομών και της αντιμετώπισης της πειρατείας στο ποντοπόρα πλοία.

Στο συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Διεθνούς Ναυτιλιακής Ομοσπονδίας, θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νικόλαος Λίτινας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης και άλλοι.