Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ikariamag.gr] Ακτοπλοϊκό: Τι αποφάσισαν οι φορείς στη σύσκεψη του Ευδήλου
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Την Κυριακή 22 Γενάρη 2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Εύδηλο με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σάμου κατά την οποία συζητήθηκαν οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις για την ακτοπλοΐα στα νησιά μας καθώς και ο καθορισμός των επόμενων ενεργειών μας.

1. Κρίνουμε ως τουλάχιστον προκλητική την στάση της πλοιοκτήτριας εταιρίας, να απειλεί με διακοπή δρομολογίων και άρα με αποκλεισμό τα νησιά μας και ειδικά την Ικαρία, εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

2. Από την άλλη εξίσου απαράδεκτη κρίνουμε την στάση του αρμόδιου υπουργείου που δια του κ. Γεωργιάδη στη Βουλή λειτούργησε ως εκπρόσωπος της εταιρίας, ενώ την ίδια στιγμή καμία απάντηση που να ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα μας δεν έδωσε.

3. Επιμένουμε στο ίδιο πλαίσιο των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων. Οι εκβιασμοί και οι απειλές της εταιρίας με τη στήριξη όπως φαίνεται του υπουργείου, δεν μας πτοούν.

4. Έχουμε δικαίωμα σε ασφαλείς & αξιοπρεπείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με σύγχρονα πλοία και φτηνό εισιτήριο 365 μέρες το χρόνο και εξυπηρέτηση των εσωτερικών γραμμών, και δεν κάνουμε πίσω από αυτό.

5. Δεν μας κάνουν χάρη όταν δρομολογούν τα καράβια τους στις γραμμές μας. Τόσα χρόνια μπουκώσανε από τα κέρδη από το δικό μας υστέρημα.

6. Απαιτούμε οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, δηλαδή τις ανάγκες του κάθε Ικαριώτη, Φουρνιώτη και Σαμιώτη και να μην είναι υποταγμένες στα συμφέροντα και τα γούστα του κάθε εφοπλιστή. Αυτοί δουλεύουν για το κέρδος τους, δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο και οι νησιώτες και οι ναυτεργάτες το έχουμε πληρώσει πανάκριβα, και με τις ζωές μας.

7. Προχωράμε σε κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεννόηση με την παροικία της Αθήνας στο αρμόδιο Υπουργείο (ΥΠΑΑΝ).

8. Θεωρούμε ότι ο διάλογος αυτή τη στιγμή και υπό αυτές τις εξελίξεις με τον υπουργό πάνω σε τεχνικά - διαδικαστικά ζητήματα (όπως αριθμός δρομολογίων/χρόνος προσεγγίσεων) θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά και θα διαγράψει ουσιαστικά τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις μας. (Υπενθυμίζουμε ότι το πνεύμα του σχεδίου επιστολής της οποίας γίναμε γνώστες την προηγούμενη εβδομάδα μας βρίσκει αντίθετους).

9. Εάν η εταιρία με την ανοχή του υπουργείου προχωρήσει σε αποκλεισμό λιμανιού των νησιών μας θα είμαστε εκεί!

10. Καλούμε τους συλλόγους της Αθήνας σε συνεννόηση και κοινή αγωνιστική συμπόρευση και απευθύνουμε πρόσκληση για συνάντηση με αντιπροσωπία μας το βράδυ της Τετάρτης 25 Γενάρη 2012 (σε ώρα και τόπο που θα μας υποδείξουν).