Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [The Best] Ιθάκη: Διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών για την αλλαγή του λιμανιού
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν κανένα δρομολόγιο εάν δεν παρθεί πίσω η απόφαση

Την έντονη διαμαρτυρία των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας και Ιδιωτικής χρήσης της Ιθάκης, προκαλεί η απόφαση για την τροποποίηση των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ καθώς επίσης και την αλλαγή λιμένος εκκίνησης και λήξης δρομολογίων από το Βαθύ της Ιθάκης στη Σάμη. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες δηλώνουν ότι θα ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους και πως δεν θα κάνουν πίσω εάν δεν παρθεί πίσω η απόφαση.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η απόφαση αυτή ελήφθη ερήμην τους, ύστερα από την εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που συζήτησε το θέμα ως Εκτός Ημερήσιας Διάταξης και εν αγνοία όλων των ενδιαφερόμενων.

Όπως αναφέρουν στην απόφαση δεν ελήφθησαν υπόψη τα εξής:

1. η υφιστάμενη κατάσταση του λιμανιού του Πίσω – Αετού η οποία είναι απαγορευτική σήμερα για ένα τόσο μεγάλο συγκοινωνιακό φορτίο,

2. η θέληση της Θιακιάς κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

3. η αρνητική εισήγηση του Λιμεναρχείου Ιθάκης,

4. το μεγάλο έργο του νέου Λιμανιού Πίσω – Αετού που ξεκίνησε από την κατασκευαστική Εταιρεία ΑΤΟΜΟΝ,

5. τέλος η αδυναμία πρόσβασής μας στο Λιμάνι του Πίσω-Αετού από το ακατάλληλο οδικό δίκτυο με την σημερινή υφιστάμενη κατάστασή του μας αναγκάζει όλους εμάς τους ιδιοκτήτες των μεσαίων και μεγάλων φορτηγών Δημόσιας και Ιδιωτικής χρήσης να σταματήσουμε να τροφοδοτούμε το νησί με προϊόντα και άλλα εμπορεύματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους όλοι εμείς ακινητοποιούμε τα φορτηγά μας και δεν εκτελούμε κανένα δρομολόγιο μέχρι ανάκλησης αυτής της λανθασμένης απόφασης.

Καλούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τον ίδιο τον Υπουργό κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επανεξετάσουν άμεσα το θέμα επαναφέροντας τα δρομολόγια ως είχαν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011 και την εταιρεία Στρίντζη να αποσύρει το αίτημα και να το επαναφέρει μετά την πάροδο ολίγων μηνών σε συνδυασμό με την πορεία των εργασιών του Νέου Λιμένος Πίσω-Αετού.