Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Πρόοδος] Δρομολογήθηκε πλοίο για Σύμη
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
«ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΔΕΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Δρομολόγια προς Σύμη και Πανορμίτη ξεκινά σήμερα το νέο πλοίο της εταιρείας Sea Dreams. Πρόκειται για το AEGEAN GLΟRY μήκους 67 μέτρων το οποίο ναυπηγήθηκε το 1971 και μετασκευάσθηκε το 1998.

Το πλοίο αναπτύσσει ταχύτητα εως 17 μίλια την ώρα και είναι χωρητικότητας 760 ατόμων. Θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγιο από Ρόδο προς Σύμη και Πανορμίτη σε μία ώρα και 45 λεπτά. Θα εκτελεί ημερήσιες εκδρομές και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα δρομολογηθεί για 15 ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται αν οι ανάγκες το απαιτήσουν να συνεχίσει τα δρομολόγια μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας η δρομολόγηση του πλοίου θα ξαναδώσει ζωή στο νησί το οποίο ερήμωσε το τελευταίο διάστημα αφού διεκόπη κάθε τουριστική δραστηριότητα. «Ηδη ξεκίνησε και πάλι η διάθεση εισιτηρίων από όλα τα πρακτορεία για τη Σύμη, αφού το 80% από αυτά είχαν σταματήσει την έκδοση λόγω του ότι δεν υπήρχαν πλοία για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη γιατί θα δώσει τη δυνατότητα να συνεχιστεί ομαλά η τουριστική κίνηση αλλά και η εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων».