Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Δήμος Ηλιούπολης
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σελίδες: 1 2 3 4 5
Είναι γεγονός! Τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας αλλάζουν και πάλι (ή άλλαξαν). Για πολλοστή φορά για φέτος.

Τα νέα δρομολόγια: http://www.myilioupolis.gr/images/storie...rammes.pdf

Συμπεράσματα:
1) Τα απογευματινά δρομολόγια θα ξεκινάνε στις 14:00 (αντί για 13:00).
2) Όπως είχε γράψει ο georgio, τα απογευματινά της 1 θα τερματίζουν στη Δάφνη.
3) Και η 4 θα έχει express δρομολόγιο προς το σταθμό "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ".

Βέβαια το καλύτερο είναι αυτό που γράφει το myilioupolis.gr, που βέβαια δεν το έβγαλαν από το κεφάλι τους οι άνθρωποι, αλλά προφανώς η εσωτερική πηγή από το Δημαρχείο τους το έδωσε:
Σύναψη:Μετά το δοκιμαστικό στάδιο, διαμορφώθηκαν τα τελικά δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας για την περίοδο 2013 – 2014 και αφού πρώτα ελήφθησαν υπόψη:
• Οι παρατηρήσεις από τους δημότες,
• Οι παρατηρήσεις από τους οδηγούς της Δημοτικής Συγκοινωνίας,
• Τα νέα δεδομένα που υπήρξαν από τη λειτουργία των νέων σταθμών του Μετρό και τις ώρες των δρομολογίων
Οι αλλαγές στα δρομολόγια των Ο.ΣΥ.

Σε ποια ακριβώς δρομολόγια αναφέρονται και σε τι επηρέασε αυτό τη Δημοτική Συγκοινωνία, η οποία -αν εξαιρέσουμε τα δύο express- δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με πέρυσι, συνεχίζοντας την τακτική των κοινών δρομολογίων με τον ΟΑΣΑ, μόνο οι της Δημοτικής Αρχής το γνωρίζουν.
(07-11-2013, 09:11 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: [ -> ]Σήμερα το μεσημέρι, γύρω στις 12:20, είδα όχημα με προμετωπίδα της 1 να στρίβει από τον παράδρομο της Βουλιαγμένης, στη Σοφοκλή Βενιζέλου. Ωστόσο ήταν άδειο.
Κάνουν την εξης πατάτα: Το 1 όταν περνάει από Κάτω Ηλιούπολη παει απο σοφοκλη βενιζέλου δεξιά πυρρωνος και αντί να κανει στάση στο ψιλικατζίδικο στρίβει αριστερά κλεάνθους δεξια παραδρομος λεωφ βουλιαγμενης αριστερα σοφ.βενιζ αριστερα πύρρωνος συνέχεια λεωφ βουλιαγμένης. Ένα τετράγωνο κύκλος τζάμπα!
Χαζεύοντας τυχαία φωτογραφίες Solaris Urbino 8,6 του εξωτερικού πέτυχα αυτό. http://galeria.pestka.info/details.php?i...64ec8d6ed4 Είναι ένα από τα Solaris της δημοτικής συγκοινωνίας της Ηλιούπολης με προμετωπίδα "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΡΗΝΗ". Tongue
Μία ακόμα ερώτηση: Τα δύο MAN-Σφακιανάκης midi (ΚΗΙ3588 & ΚΗΙ3589) που έχει ο δήμος Ηλιούπολης τι τύπου είναι, SS400 ή SS400L; Γενικά, ποιές είναι οι διαφορές αυτών τών δύο μοντέλων, είναι ορατές;
Στην εποχή της τηλεματικής περνάει η Δημοτική Συγκοινωνία Ηλιούπολης, αφού οι εγκαταστάθηκαν οι ηλεκτρονικές πινακίδες στις 10 "έξυπνες στάσεις" της πόλης.

Συγκεκριμένα, τα σημεία στα οποία έγινε εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινακίδων είναι:
  1. ΠΛ. ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ - ΑΦΕΤΗΡΙΑ (Κριεζή & Β' Μεραρχίας / ΑΦΕΤ. γραμμής 1)
  2. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΡΑΘΥΡΑ (Λ. Σοφ. Βενιζέλου)
  3. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (Λ. Ειρήνης)
  4. ΝΗΣΑΚΙ (Λ. Ανδρ. Παπανδρέου)
  5. ΑΓ. ΜΑΥΡΑ - ΑΦΕΤΗΡΙΑ (Πλ. Παραθύρα / ΑΦΕΤ. γραμμής 2)
  6. ΠΛ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
  7. Ι.Κ.Α. (Πλ. Παλαιών Πατρών Γερμανού)
  8. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Λ. Κυπρίων Ηρώων)
  9. ΜΕΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (οδός Πύρρωνος)
  10. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (Αγ. Κωνσταντίνου)

Στο πλαίσιο του έργου αναμένεται και η εγκατάσταση του εξοπλισμού στα οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
Η τηλεματικη του Δημου Ηλιουπολης δυστυχως δεν δουλεψε ποτέ!
(22-09-2016, 01:01 AM)notis Έγραψε: [ -> ]Η τηλεματικη του Δημου Ηλιουπολης δυστυχως δεν δουλεψε ποτέ!
Και το αστείο είναι ότι η πληροφόρηση για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης που είναι στο ίδιο έργο, δουλεύει ρολόι!
Την έγκριση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. του Δήμου Ηλιούπολης έλαβε το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Δημοτικής Συγκοινωνίας της περιοχής το οποίο προβλέπει τα εξής:

Γραμμή 1 (ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ)
Η πρωινή διαδρομή προς παραμένει ως έχει. Καταργείται η απογευματινή διαδρομή της ίδιας γραμμής (ταυτίζονταν με αυτή της γραμμής 237).
Η γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή με δρομολόγια από τις 07:00 έως τις 19:00, ανά μία (1) ώρα.

Γραμμή 2 (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ)
Ανασχεδιάζεται η διαδρομής της, καθώς η αφετηρία της μεταφέρεται στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης (οδός Αναστάσεως) και το τέρμα της στον Σταθμό Μετρό Ηλιούπολης και θα ακολουθεί την εξής διαδρομή: Νεκροταφείο, Αναστάσεως, Αλ. Παναγούλη, Διγενή, Δημοκρατίας, Πλ. Ανεξαρτησίας, Δημοκρατίας, Σχολεία Υμηττού, Ηλιουπόλεως, Μαρ. Αντύπα, Πλ. Κανάρια, Α. Παπανδρέου, Πρωτόπαππα, Ειρήνης, Πλ. Εθν. Αντιστάσεως, Σοφ. Βενιζέλου, Πύρρωνος, Μετρό Ηλιούπολης και επιστροφή αντιστρόφως.
Διαδρομή προς Στ. Ηλιούπολη: https://goo.gl/maps/KJzgS5zqdy62
Διαδρομή προς Νεκροταφείο: https://goo.gl/maps/ha77BkgpxC32
Η γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή με δρομολόγια από τις 07:00 έως τις 19:00, ανά μία (1) ώρα.

Γραμμή 3 (ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ)
Ανασχεδιάζεται η διαδρομής της, καθώς η αφετηρία της παραμένει στη συμβολή Αλιμούντος & Νυμφών (όρια με Αργυρούπολη), αλλά το τέρμα της μεταφέρεται στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης και θα ακολουθεί την εξής διαδρομή: Αλιμούντος, Κυπρίων Ηρώων, Πλ. 25ης Μαρτίου, Σοφ. Βενιζέλου, Μετρό Ηλιούπολης, Κλεάνθους, Σοφ. Βενιζέλου, Ηρ. Κωνσταντοπούλου, Πλ. Παλ. Πατρών Γερμανού, Μαρ. Αντύπα, Πλ. Κανάρια, Α. Παπανδρέου, Πρωτόπαππα, Ειρήνης, Πλ. Εθν. Αντστάσεως, Σοφ. Βενιζέλου, Πλ. Παραθύρα, Αρχιμήδους, Αναστάσεως και επιστροφή αντιστρόφως μέσω Κοτζιά και χωρίς να διέρχεται από το Μετρό Ηλιούπολης.
Διαδρομή προς Νεκροταφείο: https://goo.gl/maps/EhzLXE6jYd22
Διαδρομή προς Αλιμούντος: https://goo.gl/maps/PEEzammE91y
Η γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή με δρομολόγια από τις 07:00 έως τις 19:00, ανά μία (1) ώρα και το Σάββατο με δρομολόγια από τις 07:00 έως τις 16:00, ανά μία (1) ώρα.

Να σημειωθεί ότι προβλέπεται στο εξής δρομολόγηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με midi λεωφορεία.

Το έγγραφο της απόφασης: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9A...nline=true
Ξεκινάει από τη Δευτέρα 11/9/2017 η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Ηλιούπολης στη νέα της δομή.

Βέβαια, σε σχέση με τα παραπάνω υπάρχει μία διαφοροποίηση ως προς το δρομολόγιο της Γραμμής 3 (Κάτω Ηλιούπολη), η οποία δε θα προσεγγίζει τελικώς το Μετρό Ηλιούπολης, αλλά θα έχει αφετηρία στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης (οδός Αναστάσεως) και τέρμα στα Πολυκλαδικά Ηλιούπολης (οδός Εθν. Μακαρίου) και διαδρομή τροποποιημένη με αυτή που αναφέρεται παραπάνω στο εξής τμήμα: από Ηρώς Κωνσταντοπούλου, αριστερά Σοφ. Βενιζέλου, πλ. 25ης Μαρτίου, δεξιά Κυπρίων Ηρώων, δεξιά Ελ. Βενιζέλου, δεξιά Αλιμούντος, δεξιά Ηρ. Κωνσταντοπούλου, αριστερά Αλ. Παπαναστασίου, δεξιά Βουλιαγμένης, δεξιά Εθν. Μακαρίου (ΤΕΡΜΑ), αριστερά Κυπρίων Ηρώων και συνέχεια αντιστρόφως.

Κατά τα λοιπά, οι ώρες λειτουργίας και οι συχνότητες δρομολογίων παραμένουν όπως είχαν αποφασιστεί (Δευτέρα-Παρασκευή, 07:00-19:00 και οι τρεις γραμμές ανά 1 ώρα - Σάββατο, 07:00-16:00 μόνο η γραμμή 3 ανά 1 ώρα) και θα δρομολογείται πλέον με midi λεωφορεία (απόσυρση N1 λόγω "πράσινου δακτυλίου"?).
Μετά από μία περίοδο 4,5 μηνών που η Δημοτική Συγκοινωνία της Ηλιούπολης υπήρχε μόνο στα χαρτιά, αφού τον Οκτώβριο υπήρχε μαζική φυγή οδηγών -όπως δικαιολογήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο τέως αντιδήμαρχος καλούμενος να απαντήσει στο αν και πως αυτή λειτουργεί- σήμερα ανακοινώθηκε ανασχεδιασμός των δρομολογίων και επαναφορά εν πολλοίς στον σχεδιασμό των περασμένων ετών.

Συγκεκριμένα:
Γραμμή 1 (ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ)
Καμία μεταβολή στη διαδρομή, η οποία είναι η εξής: Πλ. Μανδηλαρά (αφετηρία), Κριεζή, Δαμασκηνού, Β' Μεραρχίας, Κεφαλληνίας, Μακεδονίας, Ηρ. Πολυτεχνείου, Π. Πεντάρη, Πρωτόπαππα, Σ. Βενιζέλου, Πλατεία Εθν. Αντιστάσεως (Κεντρική), Ειρήνης, Α. Παπανδρέου, Πλατεία Κανάρια, Μ. Αντύπα, Πλατεία Π.Π. Γερμανού (ΙΚΑ), Κοτζιά, Πλατεία 25ης Μαρτίου, Σ. Βενιζέλου, Πύρρωνος, Βουλιαγμένης, Σταθμός Αγίου Δημητρίου (τέρμα), Βουλιαγμένης, Αγ. Κωνσταντίνου, Μ. Αντύπα, Πλατεία Κανάρια, Α. Παπανδρέου, Ειρήνης, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Κεντρική), Σ. Βενιζέλου, Πρωτόπαππα, Π. Πεντάρη, Ηρ. Πολυτεχνείου, Θράκης, Κεφαλληνίας, Β' Μεραρχίας, Πλ. Μανδηλαρά (αφετηρία).

Γραμμή 2 (ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ)
Θα ακολουθεί τη διαδρομή της κατηργημένης λεωφορειακής γραμμής 216 του ΟΑΣΑ και συγκεκριμένα: Πλατεία Παραθύρα - Αγ. Μαύρα (αφετηρία), Αρχιμήδους, Αναστάσεως, Βελισσάριου, Αλ. Παναγούλη, Διγενή, Δημοκρατίας, Πλατεία Ανεξαρτησίας, Αγίας Μαρίνης, Π. Γρηγορίου Ε', Σπ. Μήλιου, Τσαμαδού, Περικλέους, Α. Παπανδρέου, Πλατεία Κανάρια, Μ. Αντύπα, Πλατεία Π.Π. Γερμανού (ΙΚΑ), Ηρ. Κωνσταντοπούλου, Σ. Βενιζέλου, Πύρρωνος, Βουλιαγμένης, Σταθμός Αγίου Δημητρίου (τέρμα), Βουλιαγμένης, Αγίου Κωνσταντίνου, Μ. Αντύπα, Πλατεία Κανάρια, Ηρακλέους, Σπ. Μήλιου, Τσαμαδού, Π. Γρηγορίου Ε', Αγ. Μαρίνης, Πλ. Ανεξαρτησίας, Δημοκρατίας, Διγενή, Αλ. Παναγούλη, Ελ. Βενιζέλου, Αναστάσεως, Αρχιμήδους, Νεύτωνος, Αλ. Παναγούλη, Πλατεία Παραθύρα (αφετηρία).

Γραμμή 3 (ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ)
Θα λειτουργήσει μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, με τοπική διαδρομή μέσα στην πόλη που θα συνδέει την Κάτω Ηλιούπολη με το Μετρό, το ΙΚΑ, την Κεντρική Πλατεία και το Νεκροταφείο.

Προσωρινά η Δημοτική Συγκοινωνία θα λειτουργεί με πρώτα δρομολόγια στις 07:00 και τελευταία στις 13:00, ανά 1 ώρα (εκτός από το διάστημα 10:00-11:00 που θα διακόπτεται), ενώ για τη γραμμή 2 προβλέπεται τροποποίηση της διαδρομής μόλις πραγματοποιηθεί η μεταφορά της ΔΟΥ Ηλιούπολης σε νέα θέση επί της λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα (κτήριο ΟΠΕ).

Η ανακοίνωση του αρμοδίου αντιδημάρχου: http://ilioupoli.gr/news/announcements/n...ilioupolis
Σελίδες: 1 2 3 4 5