Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iveco Urbanway 18 CNG
(03-05-2025, 06:18 PM)Giannis Έγραψε: Μπήκα κι εγώ σήμερα σε Urbanway στο Β5, αν και έχω ξαναμπεί 2-3 φορές στο 608. Ωραίο μου φάνηκε σε γενικές γραμμές.

Πιο αναλυτικά, όντως τρίζουν λίγο, νομίζω και τα Citelis έτσι τρίζανε στην αρχή. Στο όχημα που μπήκα είχαν τοποθετηθεί οθόνες τηλεματικής (νομίζω το 1186 ήταν αλλά δεν παίρνω όρκο) και γινόταν κανονικά αναγγελία στάσεων. Η διαμόρφωση του πίσω βαγονιού μ' αρέσει, έχει περισσότερο χώρο για όρθιους από τις GN (νταξ' αυτό δεν είναι δύσκολο Tongue ), ενώ δεν υπάρχει καθόλου πίσω παρμπρίζ, ούτε αυτό το μικρό που υπάρχει στα Agora/Citelis. Βέβαια φως μπαίνει από την καταπακτή που είναι διάφανη. Το μπροστινό κομμάτι του οχήματος όμως δεν έχει αρκετό χώρο για όρθιους, μακάρι να έλειπε μία ή δύο δυάδες καθισμάτων στην αριστερή πλευρά του μπροστινού βαγονιού, ανάμεσα στην πόρτα του οδηγού και την δεύτερη πόρτα. Αθόρυβα είναι πάντως, έχουν άνετα καθίσματα ενώ και τα τζάμια τους είναι φιμέ, λιγότερο από τα Urbino όμως νομίζω. Νομίζω επίσης ότι δεν υπάρχουν κάμερες για να βλέπει ο οδηγός τις πόρτες όταν ανοιγοκλείνουν ή εγώ δεν τις πρόσεξα; Αν ναι είναι φάουλ αυτό και κάνει την ζωή των οδηγών πιο δύσκολη. Εμφανισιακά μου αρέσουν ενώ, ναι, τελικά η εξάτμιση είναι όντως στο πάνω μέρος του οχήματος (νομίζω είναι και τα πρώτα οχήματα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με εξάτμιση προς τα πάνω και όχι προς τον δρόμο)!

Συνολικά, προς το θετικό είναι η εικόνα που απέκτησα, καλορίζικα και να μας έρθουν και τα υπόλοιπα!
Ξεκίνησε πράγματι η τοποθέτηση οθονών (πάλι καλά). Είχε και το 1174 στο 608!
Απάντηση
Επίσης, από ό,τι έχω δει, υπάρχει μια φωτεινή κάθετη ένδειξη (πράσινο led) στα αριστερά του οδηγού, που ενεργοποιείται όταν έχει πατηθεί κουμπί στάσης από επιβάτη (τουλάχιστον πρόσεξα ότι άναβε μόνο τότε). Επίσης, στα δεξιά του οδηγού, κάτω από τον εσωτερικό καθρέπτη, διαθέτει μια άλλη ένδειξη, η οποία ανάβει πορτοκαλί συνήθως (ή και κόκκινο), αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τη χρησιμότητά της (ή ποιες συνθήκες την ενεργοποιούν).

Σύναψη:Giannis Έγραψε:
Νομίζω επίσης ότι δεν υπάρχουν κάμερες για να βλέπει ο οδηγός τις πόρτες όταν ανοιγοκλείνουν ή εγώ δεν τις πρόσεξα; Αν ναι είναι φάουλ αυτό και κάνει την ζωή των οδηγών πιο δύσκολη.

Διαθέτει, η οθόνη είναι πάνω από τον οδηγό και οι κάμερες είναι κάθετα επάνω από τις θύρες (δεν είναι όπως πχ στα Solaris, που βρίσκονται πιο "μέσα").
Απάντηση
(04-05-2025, 10:59 PM)Achilleas-Lykavittos Έγραψε: Επίσης, από ό,τι έχω δει, υπάρχει μια φωτεινή κάθετη ένδειξη (πράσινο led) στα αριστερά του οδηγού, που ενεργοποιείται όταν έχει πατηθεί κουμπί στάσης από επιβάτη (τουλάχιστον πρόσεξα ότι άναβε μόνο τότε). Επίσης, στα δεξιά του οδηγού, κάτω από τον εσωτερικό καθρέπτη, διαθέτει μια άλλη ένδειξη, η οποία ανάβει πορτοκαλί συνήθως (ή και κόκκινο), αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τη χρησιμότητά της (ή ποιες συνθήκες την ενεργοποιούν).

Διαθέτει, η οθόνη είναι πάνω από τον οδηγό και οι κάμερες είναι κάθετα επάνω από τις θύρες (δεν είναι όπως πχ στα Solaris, που βρίσκονται πιο "μέσα").
Η πορτοκαλί/κόκκινη ένδειξη είναι για τα οχήματα που περνάνε από τα πλάγια ώστε ο οδηγος να μην προσπεράσει/επιταχύνει/στρίψει. Το έχουν και τα ηλεκτρικα Iveco στη Ρώμη.
Απάντηση
(03-05-2025, 11:59 PM)Citaro Έγραψε: Σαν τα Solaris, κανένα άλλο σε χώρους και άνεση. Οι θέσεις των Iveco είναι πολύ στενά βαλμένες, εγω με τα 1,87 μου, δεν χωράω σχεδόν πουθενά. 
Και, παρ'οτι γίνομαι κουραστικός, τα EV της Yutong που είναι ομοίως κσινούργια,  είναι πολύ πιό ευχάριστα οχήματα σε όλα - φωτεινότητα, συναρμογή, άνεση.

Η αλήθεια είναι ότι τα Solaris έχουν όντως εξαιρετικούς χώρους. Εμένα πάντως οι θέσεις των Iveco μου φάνηκαν μια χαρά αλλά εγώ είμαι και 1,60 Tongue

Όντως τα Yutong έχουν καλύτερη συναρμογή και δεν τρίζουν, μου φαίνονται όμως πολύ στριμωχτά για κάποιον λόγο. Δηλαδή ακόμα και οι διάδρομοι τους μου φαίνονται στενοί, ενώ στα Urbanway έχω την αίσθηση ότι είναι πιο άνετοι.

Για τους χώρους όμως θα πάμε πάλι στις προδιαγραφές των οχημάτων και στο τι θέλει ο κάθε τελικός χρήστης τους. Το εργοστάσιο σου φτιάχνει ό,τι θες αρκεί να το ζητήσεις και να το πληρώσεις. Πχ σε παράθυρα που είχαμε συζητήσει παλιότερα, τα Urbanway έχουν κατασκευαστεί με 3 παραλλαγές, με καπακωτά όπως στα δικά μας, με συρταρωτά όπως αυτό εδώ ή και χωρίς καν παράθυρα όπως αυτό. Οπότε ως προς τους χώρους ευθύνονται οι ΟΑΣΑ/ΟΣΥ κατ' εμέ γιατί υπάρχουν διάφορες παραλλαγές όσον αφορά την διευθέτηση των θέσεων.
Απάντηση
(04-05-2025, 11:26 PM)Giannis Έγραψε: Η αλήθεια είναι ότι τα Solaris έχουν όντως εξαιρετικούς χώρους. Εμένα πάντως οι θέσεις των Iveco μου φάνηκαν μια χαρά αλλά εγώ είμαι και 1,60 Tongue

Όντως τα Yutong έχουν καλύτερη συναρμογή και δεν τρίζουν, μου φαίνονται όμως πολύ στριμωχτά για κάποιον λόγο. Δηλαδή ακόμα και οι διάδρομοι τους μου φαίνονται στενοί, ενώ στα Urbanway έχω την αίσθηση ότι είναι πιο άνετοι.

Για τους χώρους όμως θα πάμε πάλι στις προδιαγραφές των οχημάτων και στο τι θέλει ο κάθε τελικός χρήστης τους. Το εργοστάσιο σου φτιάχνει ό,τι θες αρκεί να το ζητήσεις και να το πληρώσεις. Πχ σε παράθυρα που είχαμε συζητήσει παλιότερα, τα Urbanway έχουν κατασκευαστεί με 3 παραλλαγές, με καπακωτά όπως στα δικά μας, με συρταρωτά όπως αυτό εδώ ή και χωρίς καν παράθυρα όπως αυτό. Οπότε ως προς τους χώρους ευθύνονται οι ΟΑΣΑ/ΟΣΥ κατ' εμέ γιατί υπάρχουν διάφορες παραλλαγές όσον αφορά την διευθέτηση των θέσεων.
Θα έπρεπε η ΟΣΥ να ζητά διαμόρφωση όπως στα Volvo B7  ή ακομη παλαιότερα, στα Νeoplan (δλδ σαν τα 6χιλιαρα τρόλλεϋ). Μπροστά μόνο όρθιοι κ μονές καρέκλες μόνο πάνω από τους θόλους. Τόσο τα Yutong οσο κ τα Urbanway θα χωρουσαν επιπλέον 10 ατομα ...
Απάντηση
(05-05-2025, 10:39 AM)Citaro Έγραψε: Θα έπρεπε η ΟΣΥ να ζητά διαμόρφωση όπως στα Volvo B7  ή ακομη παλαιότερα, στα Νeoplan (δλδ σαν τα 6χιλιαρα τρόλλεϋ). Μπροστά μόνο όρθιοι κ μονές καρέκλες μόνο πάνω από τους θόλους. Τόσο τα Yutong οσο κ τα Urbanway θα χωρουσαν επιπλέον 10 ατομα ...

Σαφέστατα έτσι έπρεπε να γίνει.

Και μιας και είπαμε για διαφορετικές διαμορφώσεις των Urbanway, δείτε εδώ χώρο που έχει αυτό το όχημα της γαλλικής TUB στην Βρετάνη. Εδώ είναι σαφές ότι υπάρχουν πολύ καλύτεροι χώροι για όρθιους.
Απάντηση
#1166 στο 5αρι 421 από Αγία Παρασκευή. Μιας και δεν μαζεύει κόσμο, στην Καποδιστρίου ο φίλος το πάτησε λίγο. Πολύ ωραίος ο ήχος του, και όταν κάνει kickdown για να αλλάξει ταχύτητα, είναι απλά εξαιρετικός. Μειονέκτημα της νταλίκας είναι ότι (ήδη) κοπανάει, και ακούς βίδες να θέλουν να αυτοκτονήσουν. Συν ότι δεν υπάρχουν οθόνες για τις στάσεις, παρά μονάχα οι αναγγελίες.
Απάντηση
Άλλες 13 στο Ρέντη περιμένουν.
Απάντηση

Μετάβαση στη συζήτηση:

Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)