Αξιολόγηση Θέματος:
  • 24 Ψήφοι - 3.04 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leoforeia.gr Gallery² - Σχολιασμος
παιζει κατι με την gallery ή κανουν πουλακια τα ματια μου????ειδικα στα τελευταια σχολια!!??
ΑΣΣΟΣ κ πασης Ελλαδος...-1-
Απάντηση
Έγινε μια αλλαγή και προς το παρόν έχουμε κάποια προβληματάκια όπως φαίνεται. Για κάθε φωτογραφιά εμφανίζεται μόνο το τελευταίο σχόλιο (ουσιαστικά για να φαίνεται ότι έχουν γίνει νέα σχόλια) . Αν πατήσεις αναλυτικά τα τελευταία σχόλια θα δείς ότι πλέον δεν βγαίνει η ιδια φωτό 10 φορές πχ. αλλά μια! Αυτο έγινε για να επιταχυνθεί για τους χρήστες η διαδικασία να βλέπουν τα σχόλια μιας ημέρας πιο μαζεμένα χωρίς να χρειάζεται να φτάσουν κάτω κάτω...
Απάντηση
Στην gallery γιατί δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος?
Απάντηση
(30-07-2011, 04:31 PM)mercedes elbo Έγραψε: Στην gallery γιατί δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος?

Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω πάντως
Απάντηση
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά

Είμαστε η μοναδική (ή, έστω, απο τις πολυ λίγες) ιστοσελίδα συγκοινωνιακού ενδιαφέροντος παγκόσμια που διαθέτει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στο ενεργητικό της.

Αυτό σε συνδυασμό με την πλήρη και συστηματική δραστηριότητα κλοπών φωτογραφιών, την συνεχώς αυξανόμενη με αριθμούς βάση χρηστών (που δεν μπορεί να ελεγχθεί, πέραν των βασικών) αλλά και την θέληση μας για προστασία της δυνατότητας μας να μπορέσουμε να αποδείξουμε τα (κατά τα άλλα) αυταπόδεικτα σε περίπτωση που χρειαστεί μας κάνει να δημιουργούμε κάποιες δικλίδες ασφαλείας (όχι τελεσίδικες, ακόμη) γύρω απο την λειτουργία της ιστοσελίδας.

Μια φωτογραφία τυπικής ανάλυσης πλάτους 600 pixels, όπως το "Intermediate" μέγεθος που βλέπουν όλοι, δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να την δεί επαρκώς και να την σχολιάσει, να την προσθέσει στο forum της ιστοσελίδας και κάποιων επιλεγμένων ακόμα ιστοσελίδων, χωρις να χρειαστεί να την αποθηκεύσει κάπου στον υπολογιστή του. Σε συνδυασμό με κάποιες νέες παραμέτρους τις οποίες θέσαμε στην σελίδα, η φωτογραφία αυτή είναι βελτιωμένη, με ενισχυμένα τα χρώματα, την απόδοση του μαύρου και στην ευκρίνεια της.

Αντιθέτως, η φωτογραφία μεγάλης ανάλυσης, παραμένει ως ανέβηκε με την ανάλυση που ανέβηκε, προς το παρόν. Το άνοιγμα της επιτρέπεται μόνο στην ομάδα των VIP Users, οι οποίοι είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, μιας και δεν μπορούμε να περιορίσουμε κάποιον απο αυτούς απο το να προβάλλει στον υπολογιστή που βρίσκεται, μέσω της σελίδας. Επιτρέπεται επίσης για τους ίδιους λόγους στους Premium Users αλλά και στην ειδική ομάδα των εργαζόμενων (οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα οι ίδιοι σχέση με το επάγγελμα του αυτοκινητιστή και έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες).

Αυτό είναι το προσχέδιο το οποίο έχω ετοιμάσει.

Σχετικά με την ανάλυση των φωτογραφιών
Όπως γνωρίζετε, η ιστοσελίδα φιλοξενεί φωτογραφίες ανάλυσης περισσότερων απο 10Megapixel. Αυτό, με λίγα λόγια σημαίνει πως εκ γενετής της μια φωτογραφία που έχει αποθηκευτεί απο την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή έχει μεγάλο μέγεθος.

Όμως η ανάλυση δεν είναι ο μόνος παράγοντας ο οποίος συμβάλλει στο μέγεθος μιας φωτογραφίας. Έτσι λοιπόν, το μέγεθος των φωτογραφιών τύπου JPEG εξαρτάται πολύ και απο το ποσοστό συμπίεσης που θα υποστεί ένα αρχείο. Στο Photoshop η Adobe έχει χρησιμοπιήσει μια κλίμακα απο το 0 έως το 12 για να υποδείξει το ποσοστό συμπίεσης των JPEG φωτογραφιών, τα περισσότερα προγράμματα όμως χρησιμοποιούν την εκατοστιαία κλίμακα.

Πιο κάτω επισυνάπτω ένα διάγραμμα που δημιούργησα με τις διαφορές στα μεγέθη των αρχείων, ανάλογα με το ποσοστό συμπίεσης που έχουν υποστεί. Σημειωτέων, για να μπορέσει να γίνει σωστά η σύκγκριση πρέπει το αρχείο να έχει τα ίδια περιεχόμενα και την ίδια ανάλυση, το μόνο που πρέπει να αλλάζει είναι η συμπίεση.


.png   compression.png (Μέγεθος: 12,83 KB / Λήψεις Αρχείων: 44)

Με την μπλέ γραμμή στον κάθετο άξονα βλέπετε το σχετικό ποσοστό αρχείου που παράγεται σε σχέση με το αρχικό, με την κόκκινη γραμμή, βλέπετε την ποσοστιαία διαφορά του προηγούμενου απο το τρέχον (πχ στο 99, βλέπετε την διαφορά απο το 100 έως το 99, απλή αφαίρεση), ενώ στον οριζόντιο άξονα βλέπετε το ποσοστό συμπίεσης που έχει υποστεί ένα αρχείο.

Με βάση την εμπειρία και τεκμηριωμένα πλέον απο το παραπάνω γράφημα, η καλύτερη σχέση ποιότητας προς εξαγόμενο μέγεθος αρχείου είναι στο 98% με 97%, με τις τιμές πιο πάνω να εξάγουν ένα μέγεθος αρχείου απαγορευτικό. Αυτό το ποσοστό είναι και εκείνο το οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότερες κάμερες για να εξάγουν την φωτογραφία την οποία τραβάτε σε αρχείο, εξαιρουμένων των ψηφιακών που τραβούν σε RAW, το οποίο είναι ένα άλλο πολύ μεγάλο κομμάτι συζήτησης.

Το κακό ξεκινά κάπου εδώ. Ο χρήστης που θέλει να επεξεργαστεί μια φωτογραφία, μη γνωρίζοντας το τι ακριβώς κάνει η ποιότητα εξαγόμενου αρχείου, την βάζει στο "τέρμα" με αποτέλεσμα, μια φωτογραφία των 12Mpixel, να καταφέρνει να καταλαμβάνει ακόμα και 6MB, την ώρα που η ίδια φωτογραφία αν σωζόταν στο 97% θα καταλάμβανε σχεδόν 36% λιγότερο χώρο, δηλαδή περίπου 3,8ΜΒ. Μιλάμε για μια διαφορά της τάξης των 2,2MB. Αν αυτό τώρα συμβεί σε 6000 φωτογραφίες, μιλάμε για άσκοπη κατάληψη χώρου της τάξης των 13GB!.

Αυτός είναι ο ένας παράγοντας ο οποίος συνήθως δεν λαμβάνεται υπ' οψιν. Ο δεύτερος παράγοντας είναι φυσικά η ανάλυση μιας φωτογραφίας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, υπάρχει ένας κανόνας ο οποίος κυκλοφορεί: Είναι ο κανόνας των 8Mpixel. Οτι δηλαδή, μετά τα 8Mpixel το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά. Δεν θα έλεγα οτι είναι μύθος. Θα έλεγα απλά οτι είναι ελλιπές. Και ρωτώ: Πού το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά; Στην οθόνη του υπολογιστή, στην κόλλα Α4, στο 10x15, όταν τυπώνεται απο φωτογραφείο;

Η απάντηση είναι πως όταν το τυπογραφείο τυπώνει σε ανάλυση 300dpi, στην οποία το ανθρώπινο μάτι «γεμίζει» τότε τα 8 περίπου Mpixel είναι ικανά να γεμίσουν ένα χαρτί Α4. Για την ακρίβεια, η ανάλυση η οποία είναι επιθυμητή γι' αυτό το αποτέλεσμα είναι η 3600x2400. Όταν όμως το φωτογραφείο τυπώσει στα 600dpi, για κάποιον ο οποίος αναζητά το κάτι παραπάνω, τότε αυτά τα 8Mpixel δεν κάνουν παρά μόνο για ένα εκτυπώμενο αρχείο της τάξης των 10x15εκ., δηλαδή της μικρής φωτογραφίας που ξέρουμε οι περισσότεροι. Για να καταλάβετε, για να γεμίσει ένα χαρτί Α4 με μια ψηφιακή φωτογραφία στα 600dpi, τότε θα πρέπει αυτή η φωτογραφία να φτάνει τα 34Mpixel!!

Γι' αυτό έχει ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος των Mpixel τα τελευταία χρόνια, προς λύπη των χομπίστων, αφού πλέον έχουν αρχίσει να εκλίπουν οι καλοί αισθητήρες, που έβγαζαν πολύ καλή απόδοση των χρωμάτων, έχει μπεί για τα καλά ο κόκκος στη ζωή μας αλλά και άλλα για χάρη των πολλών Mpixel.

Για την ιστοσελίδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επιλογή της επιθυμητής ανάλυσης. Αυτό γιατί για έναν ανεξήγητο λόγο, η βιομηχανία της ψηφιακής φωτογραφίας δεν έχει ακολουθήσει όλα τα στάνταρ της αναλογικής, με αποτέλεσμα η εκτύπωση ενός αρχείου να είναι ακέτος μπελάς, αφου για να μπορέσει μια φωτογραφία να χωρέσει μέσα σε ένα χαρτί, θα πρέπει είτε να την κόψει κάποιος ανάλογα (γι' αυτό ΠΟΤΕ δεν βγάζουμε οριακές φωτογραφίες), είτε να την συμπιέσει με το ζόρι και να την κάνει να χωρέσει μέσα στο φορμά του χαρτιού, με τραγικές συνέπειες για την αναλογία της φωτογραφίας (πχ κοντόχοντρο ή ψιλόλιγνο θέμα).

Το πιο πιθανό είναι να καταλήξουμε στην ανάλυση των 8Mpixel, ώστε να είναι δυνατόν να πληρείται ο κανόνας των 8Mpixel στο φωτογραφείο αλλά και να μην ξεφεύγουμε σε ό,τι αφορά το μέγεθος των αρχείων. Όμως αυτό είναι μια κουβέντα, καθώς θα πρέπει να καθοριστούν τα όρια επακριβώς, με ακρίβεια pixel. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Πρός το παρόν, καλό καλοκαίρι και καλά μυαλά απο Σεπτέμβριο Photo
Απάντηση
δηλαδη τωρα εμεις που δεν ειμαστε VIP δεν θα μπορουμε να δουμε σε πληρη αναλυση?? και εγω π.χ η και καποιοι αλλοι χρηστες που θελουν να τις δουν πιο μεγαλες τις φωτο για να δουν και καποιες λεπτομεριες παραπανω τι θα κανουμε??
Απάντηση
Να σου απαντήσω με τον ίδιο τρόπο:

Δηλαδή τώρα κι εμείς σαν σελίδα τι να κάνουμε; Να μην τις κλέβανε για να μην χρειαζόταν να γίνει αυτό.

Απο την άλλη, πειραματιζόμαστε με το να μεγαλώσουμε λίγο το μέγεθος την ενδιάμεσης φωτογραφίας.
Απάντηση
Eγώ πιστεύω ότι αυτό είναι λίγο άδικο. Κατά την γνώμη αν γινόταν αυτή ρύθμιση έπρεπε να γίνει για τους ανενεργόυς χρήστες (αυτοί που έχουν να μπουν κανά 6μηνο στην σελίδα, αυτόι που έχουν μηδενική δραστηριότητα στην σελίδα) και αυτοί που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργεία της σελίδας με οποιονδήποτε τρόπο (διπλή εγγραφή, χρήση greeklish κ.τ.λ.).

Επίσης δεν καταλαβαίνω πως με τον παραπάνω τρόπο δεν θα κλέβονται φωτοφραφίες καθώς ακόμα και ένας επισκέπτης στην σελίδα αντιγράφει μια φωτο (ακόμα και σ'αυτό το μέγεθος) και πάει και την ανεβάζει σ'ένα άλλο site βαπτίζοντάς την ως δική του.
Απάντηση
Ενταξει τωρα που τα λεμε εχεις και δικιο κατι επρεπε να γινει με την κλοπη φωτογραφιων αλλα πιστευω οτι το να μην εμφανιζεται στους χρηστες οι φωτο στην κανονικη της μορφη δεν νομιζω να αποτρεψει αυτους που κλεβουν τις φωτο να μην συνεχισουν να το κανουν θα τις περνουν σε μικροτερη αναλυση,αντι αυτου που κανατε θα μπορουσατε αν θελατε βεβαια να αποκρυψετε να βλεπουν τις φωτο ατομα που δεν ειναι εγγραμενα στην σελιδα και ισως και σε καινουργια μελη για λιγο διαστημα να μην μπορουν να τις δουν σε μεγαλο μεγεθος μεχρι να καταλαβετε αν τις κλεβουν η οχι ποιες ειναι οι προθεσεις τους δηλαδη και να αφησετε τις φωτο οπως ηταν πριν. Ολα τα παραπανω τα λεω με καλη διαθεση και ουτε θελω να σε κοντραρω η τιποτε αλλο ισα ισα βεβαια που να βοηθησω θελω γιατι και γω λεωφορειο εχω και εχω μια τρελα με το αθλημα και μου αρεσε που εβλεπα τις φωτο σε μεγαλυτερο μεγεθος γιατι τα παρατηρουσα καλυτερα και οταν απο προχθες που μπηκα και δεν μπορουσα να τις δω μεγαλυτερες στεναχωριθηκα ειναι η αληθεια γιατι πλεον δεν θα μπορω να τα παρατηρω πιο λεπτομερως και ειναι αδικο τελοσπαντων για δυο τρεις που κλεβουν τις φωτο να χαντακωθουν ολοι οι χρηστες.Θα το εκτιμουσα πολυ οχι μονο εγω αλλα και ολοι πιστευω οι χρηστες αν αλλαζατε γνωμη κια γινονταν οι φωτο οπως πριν εσιες ξερετε καλυτερα βεβαια ελπιζω να μην ειναι κατι το μονιμο και να το ξανασκεφτειτε.
Απάντηση
Τακτικη "ποναει κεφαλι - κοψει κεφαλι"... Και εξηγουμαι...

Το θεμα με την κλοπη των φωτογραφιων ενος χρηστη απο μια gallery με σκοπο να την αναρτησει σε αλλη σελιδα οικοιοποιουμενος την, υπαρχει - και ειναι παγκοσμιο, δεν ειναι η πρωτη σελιδα που συνανταται. Η αντιμετωπιση του διαφερει, πουθενα αλλου δεν εχω δει για παραδειγμα το να θεωρουνται ολα τα μελη μιας κοινοτητας δυναμει κλεφτες. Φωτογραφιες υψηλης αναλυσης υπαρχουν σε ολες τις ιστοσελιδες που ασχολουνται με το αντικειμενο, διαθεσιμες παντοτε στο οποιοδηποτε μελος της ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ. Για καθε αναδημοσιευση ή οποιαδηποτε αλλη δημοσια χρηση ζηταται η αδεια του uploader και οχι μονο της σελιδας (που δεν της ανηκει κιολας, εκχωρηση χρησης εχει). Πως αντιμετωπιζεται το φαινομενο τωρα? Δικλειδες ασφαλειας ειναι η απαντηση, watermark, κωδικος ασφαλειας, ή καποιο χαρακτηριστικο που προδιδει την πηγη, απο εκει και περα μπορει ο οποιοσδηποτε να εντοπισει τη διαδρομη της απο την μια ιστοσελιδα στην αλλη. Ενας ακομη καλος τροπος (που μου κανει μεγαλη εντυπωση που δεν συμβαινει εδω) ειναι η συνεργασια των ιστοσελιδων μεταξυ τους. Διασφαλιζει ευκολα οτι μια φωτογραφια η οποια προερχεται απο αλλη gallery και εχει αναρτηθει χωρις την αδεια του χρηστη που την πρωτοανεβασε θα κατεβει παραυτα και θα εχει τις σχετικες κυρωσεις του κανονισμου της δευτερης σελιδας ο χρηστης που την "εκλεψε". Η χαμηλη αναλυση και η προβολη εικονας χαμηλης ποιοτητας για να αντιμετωπισεις το φαινομενο ακυρωνει την συνολικη προσπαθεια ολων οσων εχουν αφιερωσει χρονο, κοπο και μερακι για να συνθεσουν τη φωτοθηκη της σελιδας. Αφαιρει ταυτοχρονα τη δυνατοτητα να δουν σε πληρη αναλυση τις φωτογραφιες καποιοι οι οποιοι εχουν προσφερει σε αυτον το σκοπο και για μια σειρα απο λογους δεν βρισκονται σε καποια premium κατηγορια χρηστων, για παραδειγμα o giannis72.
Σιγουρα μεχρι να βρεθει η χρυση τομη και με δεδομενο οτι κατι πρεπει να γινει αμεσα η λυση που εφαρμοστηκε ειναι μονοδρομος, θελω να πιστευω ομως οτι θα ειναι προσωρινη.

Τελευταιο ποστ πριν τις διακοπες, καλο καλοκαιρι σε ολους και τα ξαναλεμε απο τις 20 του μηνα...
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Leoforeia.gr Forum² - Σχολιασμος Cmaniac 63 40.366 30-10-2022, 10:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Aggele

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)