Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ονομασίες σταθμών Μέσων Σταθερής Τροχιάς
#21
Το ότι να γίνουν αλλαγές στις ονομασίες πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα το "Αγία Μαρίνα" έπρεπε να μετονομαστεί σε "Χαϊδάρι", και όχι από το όνομα ενός δρόμου που ναι μεν είναι γνωστός σε αρκετούς, αλλά άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Στην προκειμένη περίπτωση, θα μπορούσε κάλλιστα να μετονομαστεί σε "Ευαγγελισμός - Παγκράτι" ή και "Μαράσλειος - Παγκράτι", εφόσον το Παγκράτι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σταθμό στα Νότια.

Άλλες περιπτώσεις είναι, Εθνική Άμυνα = Νέο Ψυχικό - Παπάγου, Χολαργός = Κάτω Χαλάνδρι - Χολαργός, κτλ...αλλά όχι Μπακογιάννηδες και τέτοια. Θα γελάνε και οι πέτρες.
Απάντηση
#22
(30-09-2019, 07:25 PM)NightLine Έγραψε: Το ότι να γίνουν αλλαγές στις ονομασίες πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα το "Αγία Μαρίνα" έπρεπε να μετονομαστεί σε "Χαϊδάρι", και όχι από το όνομα ενός δρόμου που ναι μεν είναι γνωστός σε αρκετούς, αλλά άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Κουίζ: έχεις προσέξει ποιού δήμου το Δημαρχείο βρίσκεται ακριβώς από πάνω;

(30-09-2019, 07:25 PM)NightLine Έγραψε: Στην προκειμένη περίπτωση, θα μπορούσε κάλλιστα να μετονομαστεί σε "Ευαγγελισμός - Παγκράτι" ή και "Μαράσλειος - Παγκράτι", εφόσον το Παγκράτι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σταθμό στα Νότια.

Meh... Το Παγκράτι, με τη στενή έννοια του όρου, βρίσκεται αλλού. Επομένως άτοπο. Ορθώς ο σταθμός φέρει το όνομα ενός σημαντικότατου και ιστορικού νοσηλευτικού ιδρύματος της χώρας.
Ε Ι Δ Ι Κ Ο
Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Ο
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)