Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ναυτεμπορική] Ιλισός: Προτείνουν μετατόπιση της γραμμής του τραμ μέσω της Συγγρού
#3
Η πολιτική ηγεσία της χώρας δείχνει να αγνοεί την ελληνική πραγματικότητα και τάζει στους ιθαγενείς εικόνες από... Σηκουάνα και Τίβερη. Θέλουν δηλαδή να πιστέψουμε ότι ο περίπατος στον Ιλισσό θα μυρίζει γιασεμί ενώ παράλληλα θα ακούγεται ο ήχος από το νερό που κυλά όπως στους ιαπωνικούς κήπους (κατά τους κανόνες ευεξίας του φενγκ σούι) και κάπου στο βάθος θα ακούγεται το ακορντεόν που θα παίζει παριζιάνικες μελωδίες.

Αν λάβουμε όμως υπόψιν την ελληνική πραγματικότητα, εάν αποκαλυφθεί ο Ιλισσός, η εικόνα θα είναι περίπου αυτή:

http://drawlight-gr.weebly.com/uploads/1...4_orig.jpg

Δηλαδή τσιμέντο, μπάζα, βρωμιά, ταγκιές/γκράφιτι και κουνούπια. Καλύτερα να γίνει μια σωστή επένδυση, ώστε να ενισχυθεί η υφιστάμενη πλάκα ή να κατασκευαστεί νέα, παρά να γίνει η αποκάλυψη.

Εαν γίνει λοιπόν η περιβόητη "αποκάλυψη", τότε το τραμ αναγκαστικά θα πρέπει να πάει απο Συγγρού-Αμαλίας. Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, καθώς με την προϋπόθεση ότι το τραμ θα κινείται σε λωρίδα αποκλειστικής κυκλοφορίας, θα μικρύνει η διαδρομή από Φιξ έως Σύνταγμα. Τώρα για το τι θα γίνει με τα τρισκατάρατα ΙΧ, προσωπικά δεν με απασχολεί καθώς δεν είμαι υπέρμαχος της αυτοκινητοκεντρικής προσέγγισης. Προτεραιότητα κατ' εμέ πρέπει να δίνεται πρωτίστως στα ΜΜΜ και στους πεζούς.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: [Ναυτεμπορική] Ιλισός: Προτείνουν μετατόπιση της γραμμής του τραμ μέσω της Συγγρού - από N1Ellinikou - 30-04-2019, 01:21 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)