Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Νέες Γραμμές / Τροποποιήσεις / Καταργήσεις Γραμμών - 2019
#31
Οι αλλαγές σε γενικές γραμμές είναι σωστές. Κάτι 100, 155, 165 κλπ. έπρεπε από χρόνια να έχουν καταργηθεί, όπως και να επιλυθεί το μπάχαλο με τους Ασπροπυργους.

Για τα 054/732 πιστεύω βασίστηκαν στο ότι ενίοτε χάλαγαν οι χρονοαποστάσεις μεταξύ των οχημάτων συν ότι με τις διασπάσεις γλιτώνουν και κάποια χιλιόμετρα στις διαδρομές άρα και βάρδιες.

Προς το παρόν ο ΟΑΣΑ δεν φαίνεται να έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα οπότε ενδεχομένως να έπονται και άλλες αλλαγές, που σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται π.χ. 622/815, Γ12 κ.α.
#32
(07-10-2019, 08:36 PM)Giannis Έγραψε: Πώς και ξανασπάνε τις γραμμές αυτές μετά από περίπου 15 χρόνια; Θεωρώ ότι ήταν καλή ιδέα οι διακεντρικές γραμμές γιατί εξυπηρετούν κοντινές διαδρομές στο κέντρο. Οι νέες γραμμές θα έχουν αφετηρία στο κέντρο;

Εννοείται πως δεν θα έχουν αφετηρίες στο κέντρο. Τι είναι η Αθήνα; καμιά πολιτισμένη χώρα να έχει terminals για τις ακτινικές γραμμές;
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
#33
(07-10-2019, 10:30 PM)mercedes elbo Έγραψε: Οι αλλαγές σε γενικές γραμμές είναι σωστές. Κάτι 100, 155, 165 κλπ. έπρεπε από χρόνια να έχουν καταργηθεί, όπως και να επιλυθεί το μπάχαλο με τους Ασπροπυργους.

Για τα 054/732 πιστεύω βασίστηκαν στο ότι ενίοτε χάλαγαν οι χρονοαποστάσεις μεταξύ των οχημάτων συν ότι με τις διασπάσεις γλιτώνουν και κάποια χιλιόμετρα στις διαδρομές άρα και βάρδιες.

Προς το παρόν ο ΟΑΣΑ δεν φαίνεται να έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα οπότε ενδεχομένως να έπονται και άλλες αλλαγές, που σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται π.χ. 622/815, Γ12 κ.α.

Από τη στιγμή που οι διακεντρικές έγιναν κυκλικές ακτινικές, πάλι θα έχουν κακές χρονοαποστάσεις από το κέντρο προς την "περιφέρεια". Δεν βελτιώθηκε αυτό. Το μόνο κέρδος για την ΟΣΥ είναι 1-2 οχήματα. Επίσης το 732 βόλεψε και τα ΑΣ καθώς πλέον το κομμάτι του Αγ. Φανουρίου θα το πάρουν μόνα τους τα Λιόσια και τον Βύρωνα ο Βοτανικός, γλυτώνοντας μερικά νεκρά χιλιόμετρα.
Για τα 622/815 συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να πάψουν να είναι διακεντρικά. Αν και με εξυπηρετούν αρκετά θα προτιμούσα να παραμείνουν το 732 και το 054 διακεντρικά παρά τα 622/815.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
#34
Ένας μικρός και λιτός σχολιασμός εκ μέρους μου:

100: έχει κόσμο τα πρωινά κυρίως από Κάνιγγος για Κολωνάκι. Αρκετές φορές το παίρνω κι εγώ, μόνο και μόνο για να γλιτώσω τις ανηφόρες μέχρι τη Σκουφά. Κατά τα άλλα ψώφια πράγματα. Ορθώς καταργείται κατά τη γνώμη μου. Ωστόσο, θεωρώ πως θα έπρεπε το 022 ή το 060 να ανέβει από Λυκαβηττού-Σκουφά.

Χ80: αδιάφορο, και πολύ άργησε μάλιστα. Τα ιδιωτικά διώροφα λεωφορεία των τριών εταιρειών κάνουν ήδη καλή δουλειά. Η ΟΣΥ ας επικεντρωθεί στο συγκοινανιακό έργο και όχι στα hop on hop off...

165: το δημιούργημα του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης πεθαίνει. Στα τσακίδια! Βέβαια μύτη δε θα ανοίξει με ένα δρομολόγιο μόλις το πρωί και με όχημα δανεικό από το 164...

155: η γραμμή με την οποία μεγάλωσα. Ομολογώ πως στεναχωριέμαι που μια γραμμή με τόση ιστορία, η οποία πήγαινε Σταδίου και όχι Ακαδημία, η οποία είχε πρώτο δρομολόγιο 0500 και τελευταίο 0000, η οποία δρομολογήθηκε με Ikarus, Βεργίνες, Ν1, Ν2 (τρίπορτα και δίπορτα), Irisbus Agora S, GN, Solaris 8,6... Αναμενόμενο θα πει κανείς εφόσον α) έκλεισε το Α/Σ Ελληνικού, δηλαδή ο λόγος ύπαρξής του, και β) η επιβατική του κίνηση ήταν σχετικά χαμηλή, με εξαίρεση τα δρομολόγια των 08:00, 08:35 και 09:10, τα οποία κάθε μέρα μεταφέρουν τα ίδια πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένου και εμού) από την Αγία Παρασκευή Ελληνικού προς τις δουλειές τους. Ορθώς κόβεται, καθώς πλέον την Αγία Παρασκευή Ελληνικού εξυπηρετεί ο σταθμός μετρό "Αργυρούπολη" αλλά και εν μέρει η γραμμή 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Β2: σωστή κίνηση η τοπικοποίησή του μέχρι το Φιξ, ΑΛΛΑ... άκλαυτο θα πάει, καθώς δεν θα πιάνει την περιβόητη στάση καθόδου της Συγγρού στο ύψος του σταθμού μετρό. Τι θα δούμε; Ένα Β2 να γυρίζει άδειο προς παραλία και Α2, 550 και 10 να έχουν κάτσει κάτω κυριολεκτικά και τον κόσμο βιτρώ στα παράθυρα. Εν ολίγοις, fail!

409/413: επιτέλους μπήκε μια τάξη. Μια γραμμή για τον Χολαργοπαπάγο από Άμυνα και τέλος. Απο μένα είναι ναι!

Γ16: σωστή κίνηση, ώστε να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο τοπικού και κορμού, το οποίο μου θυμίζει εποχές 108/109, 103/141, 111/112 κλπ. Βέβαια, δε κρύβω ότι έχω ανάμεικτα συναισθήματα για το γεγονός ότι το Θριάσιο Πεδίο μένει πλέον χωρίς επίγεια σύνδεση με την Αθήνα.

Γ10: επιτέλους φεύγει από τη χαβούζα και πάει σε ένα σημείο πιο "βατό". Εγκρίνω.

Β12: δε φτάνει που η γραμμή έπεφτε (και πέφτει αλλά σε λιγότερο βαθμό πλέον) θύμα λιθοβολισμού από την φυλή του Κάιν και ως εκ τούτου πήρε κοντά οχήματα, τώρα την τραβάνε στο βουνό. Και αν νομίζει κανείς ότι θα ενισχυθεί η γραμμή... μάλλον ας αλλάξει πλευρό! Με τα ίδια οχήματα θα πάει Πανόραμα και θα γίνει της ανωμαλίας στη Φυλής...

711: η ήρεμη δύναμη του δικτύου, η οποία σκόρπιζε χαρά (κάτι σαν το Ε1 παλιά) στο πλήθος της Λ. Φυλής που περίμενε καρτερικά το μεθεπόμενο Β12 για να μπει, πλέον έλαβε ημερομηνία λήξης. Από "σκούπα" του Β12 θα γίνει "παρακατιανή" των Λιοσίων. Μίδι ανά ώρα και μετά κόψιμο λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης!

Πάμε και στα πιο "πιπεράτα" τώρα:

054: η πιο αποτυχημένη διακεντρική επανέρχεται στο status quo ante. Ίσως ακούγεται λογικό, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι από Περισσό-Λαμπρινή προς Αθήνα τα πράγματα ήταν κομσί-κομσά. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να μείνει ως έχει, ώστε να υπάρχει περισσότερη επίγεια σύνδεση Πατησίων-Ευαγγελισμού, δίχως να σε αναγκάζει ντε και καλά να πάρεις το βαγόνι 3 (στο οποίο γίνεται το έλα να δεις) ή το μετρό (με μπόνους την μετεπιβίβαση στο Σύνταγμα ή/και την Ομόνοια). Τι θα γίνει με το 054; Εικάζω ότι θα πηγαινοέρχεται άδειο και θα επανδρωθεί με ένα όχημα ανά 90'. Το 211 ίσως κάτι κάνει, αν και στον βωμό της εξοικονόμησης οχημάτων, με 2 οχήματα αλά 235 και πολύ είναι...

732: το epic fail κατά τη γνώμη μου. Η ερώτησή μου είναι ΓΙΑΤΙ; Γιατί να αναγκάσεις το επιβατικο κοινό να μετεπιβιβαστεί στα ήδη γεμάτα βαγόνια (aka τρόλεϊ) ή σε άλλα λεωφορεία; Γιατι να στουμπώσεις και άλλο το μετρό, το οποίο ελλείψει των Rotem 1ης γενιάς έχει καταντήσει αηδία από την πολυκοσμία; Γιατί να επιβαρύνεις πάλι την Ακαδημία με λεωφορεία να κάνουν γύρω-γύρω; Απο μένα είναι όχι...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Λεωφορεία ακινητοποιούνται λόγω παλαιότητας, οδηγοί βγαίνουν στη σύνταξη ή/και παραιτούνται. Διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων και νέες προσλήψεις οδηγών δε φαίνονται στον γαλάζιο μεσογειακό με εύκρατο κλίμα ορίζοντα. Κατά συνέπεια, εάν κατοικοεδρεύεις στην οδό Μετσόβου αρ.15 παίρνεις το τσεκούρι και αρχίζεις να κόβεις. Ξεκινάς με τους "αδύναμους κρίκους" (100, 155, 165) και συνεχίζεις με λογικές παρεμβάσεις φύσεως "ήταν δίκαιο και έγινε πράξη" (Γ10, 409/413, Γ16). Βλέπεις όμως ότι τα κουκιά πάλι δε βγαίνουν, οπότε πιάνεις το τσεκούρι και αρχίζεις να του δίνεις μέχρι να καταλάβει, κυρικολεκτικά "στο ψαχνό" (Β2, 054, 732). Τα αποτελέσματα; 1) ασφυκτικά γεμάτα τρόλεϊ και λεωφορεία (όσα μέινουν να διασχίζουν το κέντρο δηλαδή, μιας και τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση) και ένα ακόμη πιο ασφυκτικά γεμάτο μετρό. 2) συχνότητες αστικού ΚΤΕΛ. Γιατί κακά τα ψέμματα, οι αλλαγές αυτές δεν έχουν στόχο τον "εξορθολογισμό του δικτύου" που αρέσκεται ο ΟΑΣΑ να επικαλείται στις αποφάσεις του, αλλά να μπαλώσει τρύπες. Για άλλη μια φορά λοιπόν, την ανικανότητα της Πολιτείας (μιας και αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας ήταν, είναι και θα είναι ζήτημα εθνικό, αυστηρά ελεγχόμενο από τον εκάστοτε υπουργό μεταφορών και τη Κυβέρνηση) την λούζεται το επιβατικό κοινό. Αλλά και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, οι οποίοι σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα ακούσουν Εκατονταπυλιανές, Σουμελές, Οδηγήτριες κ.ά. από το αγανακτισμένο επιβατικό κοινό.
#35
Το Β2 εφόσον (κακώς) γίνεται τροφοδοτικό στο στ. Συγγρού Φιξ ίσως θα έπρεπε να αλλάξει αρίθμηση (133 που ήταν πριν γίνει κορμός ή 132) μιας και δεν θα είναι πλέον γραμμή - κορμός. Επίσης πιστεύω θα μπορούσε η αφετηρία του, απ το δυτικό αεροδρόμιο, να μεταφερθεί στο στ. Αργυρούπολη και να κατεβαίνει από λεωφ. Λαμίας και Αλίμου συνεχίζοντας τη διαδρομή του στην παραλιακή. Μπορεί με κάτι τέτοιο να αυξηθεί ο χρόνος αναμονής αλλά ίσως μαζεύει περισσότερο κόσμο απ' ότι αν παραμείνει εκεί που είναι (εξάλλου στο δυτ. αεροδρόμιο πάει και το 109). Με μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε το 142 να αλλάξει διαδρομή και να αναλάβει το κομμάτι του 155 στην Αγ. Παρασκευή Ελληνικού και ένα μέρος του 101. Δηλ. Να πηγαίνει Λαμίας - Ιπποκράτους - Φιλελλήνων - Αλίμου - Κυθηρίων - Ιωνίας - Μυρτιδιωτίσσης - Κυθηρίων - Αλίμου - Λεωφ. Βουλιαγμένης - Αγ. Παρασκευής - Λαμίας - Θουκιδίδου - Τήνου και άφιξη στο στ. Αργυρούπολης. Έτσι θα εξυπηρετούνται αυτές οι συνοικίες με ένα όχημα και συχνότητα ανά 30' περίπου, και το 101 θα στρίβει απευθείας από Ιωνίας στη Θεομήτορος χωρίς να κάνει άσκοπα κύκλους μέσα στον Άλιμο.
#36
(08-10-2019, 01:07 PM)hellenicbus Έγραψε: Το Β2 εφόσον (κακώς) γίνεται τροφοδοτικό στο στ. Συγγρού Φιξ ίσως θα έπρεπε να αλλάξει αρίθμηση (133 που ήταν πριν γίνει κορμός ή 132) μιας και δεν θα είναι πλέον γραμμή - κορμός.

Ο Σταθμός Λαρίσης που έχουν αφετηρία το ΑΒ10 και το ΑΒ15 και η Πλατεία Βάθη που έχουν αφετηρία τα ΑΒ11 είναι πιο "Κέντρο" από το Φιξ;

(08-10-2019, 01:07 PM)hellenicbus Έγραψε: Επίσης πιστεύω θα μπορούσε η αφετηρία του, απ το δυτικό αεροδρόμιο, να μεταφερθεί στο στ. Αργυρούπολη και να κατεβαίνει από λεωφ. Λαμίας και Αλίμου συνεχίζοντας τη διαδρομή του στην παραλιακή. Μπορεί με κάτι τέτοιο να αυξηθεί ο χρόνος αναμονής αλλά ίσως μαζεύει περισσότερο κόσμο απ' ότι αν παραμείνει εκεί που είναι (εξάλλου στο δυτ. αεροδρόμιο πάει και το 109).  Με μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε το 142 να αλλάξει διαδρομή και να αναλάβει το κομμάτι του 155 στην Αγ. Παρασκευή Ελληνικού και ένα μέρος του 101. Δηλ. Να πηγαίνει Λαμίας - Ιπποκράτους - Φιλελλήνων - Αλίμου - Κυθηρίων - Ιωνίας - Μυρτιδιωτίσσης - Κυθηρίων - Αλίμου - Λεωφ. Βουλιαγμένης - Αγ. Παρασκευής - Λαμίας - Θουκιδίδου - Τήνου και άφιξη στο στ. Αργυρούπολης. Έτσι θα εξυπηρετούνται αυτές οι συνοικίες με ένα όχημα και συχνότητα ανά 30' περίπου, και το 101 θα στρίβει απευθείας από Ιωνίας στη Θεομήτορος χωρίς να κάνει άσκοπα κύκλους μέσα στον Άλιμο.

Δηλαδή να πάρουμε μία γραμμή-κορμό από τους κεντρικούς οδικούς άξονες (Συγγρού - Παραλιακή) και να την τραβήξουμε μέσα στις γειτονιές για να εξυπηρετηθεί ποιος; Γιατί και το 101 στον κύκλο που κάνει (Ιωνίας - Μυρτιδιώτισσας - Κυθηρίων) σε κάθε δρομολόγιο διέρχεται σχεδόν express από τις οδούς αυτές. Εξάλλου στην προτεινόμενη διαδρομή εξυπηρετούν και τα 142 και Β1 που διευκολύνουν μετεπιβίβαση στο Β2.
#37
Και το σίριαλ συνεχίζεται σήμερα με κατάργηση 404 και ενοποίηση 322 και 323.

Προφανώς θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες από ότι καταλαβαίνω.
#38
404 έχει σχεδόν μηδενική επιβατική κίνηση εδώ και πολύ καιρό!
#39
(08-10-2019, 02:07 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Δηλαδή να πάρουμε μία γραμμή-κορμό από τους κεντρικούς οδικούς άξονες (Συγγρού - Παραλιακή) και να την τραβήξουμε μέσα στις γειτονιές για να εξυπηρετηθεί ποιος; Γιατί και το 101 στον κύκλο που κάνει (Ιωνίας - Μυρτιδιώτισσας - Κυθηρίων) σε κάθε δρομολόγιο διέρχεται σχεδόν express από τις οδούς αυτές. Εξάλλου στην προτεινόμενη διαδρομή εξυπηρετούν και τα 142 και Β1 που διευκολύνουν μετεπιβίβαση στο Β2.

Δεν έγραψε αυτό ο Hellenicbus. Το Β2 πάλι σε κεντρικούς δρόμους θα κυκλοφορεί (Συγγρού - Παραλιακή - Αλίμου - Λαμίας). Το 142 είναι αυτό που θα αναλάβει το 155 και το κομμάτι του 101.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
#40
Νομίζω πως οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι οι μόνες λάθος παρεμβάσεις είναι το 732 και το 054, καθώς και ο κύκλος του Β2 που θα έπρεπε να είναι Πετμεζα, αριστερά Καλλιρρόης, αριστερά Βουρβαχη, αριστερά Λ.Συγγρού.

Το άσχημο με το 054 είναι πως θα μείνει με 3 λεωφορεία τις Καθημερινές (άλλα 3 θα μείνουν για το 211 λογικά στην καλύτερη!), άρα το μισάωρο για αρχή το βλέπω δεδομένο. Ίσως θα ήταν καλύτερο να πήγαινε από Κυθνου στον Στ.Κατω Πατησίων και να γίνει γκρουπ με το 605, αφού αποφασίστηκε ο διαχωρισμός.. Στα υπόλοιπα:

Η ενοποίηση των 322-323 έγινε ακριβώς όπως είχαμε συζητήσει εδώ πρόσφατα και έπρεπε να είχε γίνει καιρό τώρα.

Σε ο,τι αφορά τις γραμμές Άνω Λιοσίων και Μενιδίου, πρέπει να γίνει ριζική αναδιάρθρωση των γραμμών. Το 711 σίγουρα δεν είχε δουλειά στην Αττική και ούτε στα Πατήσια, ιδανικά μπορούσε με Αφετηρία την Ζωφρια να αναλάβει εξυπηρέτηση και του κέντρου των Ανω Λιοσίων λειτουργώντας διακεντρικά και σε γκρουπ με τα 537 και 734 με 3 λεωφορεία σύνολο (μαζί με τα σχολικά που είχε ζητήσει ο Δήμος Φυλής). Αλλά αυτό θα το συζητήσουμε αλλού..

Η επέκταση του Β12 είναι περιττή, ωστόσο δεν επιβαρύνει τον χρόνο διαδρομής για παραπάνω από 3-5 λεπτά. Ωστόσο, μια διέλευση της Φυλής (723) από τον οικισμό Πανόραμα θα ήταν αρκετή, χωρίς την ανάγκη να τραβήξουν το Β12 από το Αμαξοστάσιο.

Το 720 η απόφαση δεν το αναφέρει πάντως σαν κυκλικό στα Πατήσια, απ' ότι είδα.

Η ιδέα του 409/413 ήταν του Δήμου Παπάγου (τότε, προ Καλλικράτη), καθώς ο ΟΑΣΑ είχε εξ' αρχής την τοπική έκδοση του 408 μόνο για Άμυνα. Ευτυχώς, η λογική ξαναγυρνα, διότι αν ήθελε κάποιος από την Άμυνα να πάει Παπάγου, έπρεπε να ψάχνει τι είχε φύγει από Παπάγου για να ξέρει που θα πάει να το περιμένει. Οι περισσότεροι πήγαιναν στην παραδοσιακή στάση του 409 και εκεί άρχιζε το μαρτύριο της υπομονής..

Για τα 100, 155, 165 συμφωνώ απόλυτα, δεν μπορώ όμως να μην στεναχωρηθω για την κατάντια που έφτασε ο ΟΑΣΑ το 404, που πριν ούτε 10 χρόνια είχε πάνω από 80 δρομολόγια ημερησίως έως τις 2345 δρομολόγια και τώρα όλο το Κάτω Χαλάνδρι τίποτα..

Αν και όπως φαίνεται, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, το γεγονός ότι κάτι 024, Γ12, 856, 622/815, Ε14, 18/9, Α13, Β15, 025, Β1 κτλ υπάρχουν ακόμα, σίγουρα θέτει ερωτηματικά γιατί επέλεξαν να βρουν οχήματα από το 732 και το 054..


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Νέες Γραμμές / Τροποποιήσεις / Καταργήσεις Γραμμών - 2024 N1Ellinikou 27 4.545 18-03-2024, 03:01 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Leon377
  Νέες Γραμμές / Τροποποιήσεις / Καταργήσεις Γραμμών - 2023 N1Ellinikou 69 17.208 20-12-2023, 12:17 PM
Τελευταία Δημοσίευση: christos126
  Νέες Γραμμές / Τροποποιήσεις / Καταργήσεις Γραμμών - 2022 N1Ellinikou 108 43.592 29-12-2022, 04:48 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Giannis
  Νέες Γραμμές / Τροποποιήσεις / Καταργήσεις Γραμμών - 2021 N1Ellinikou 78 47.479 12-11-2021, 09:52 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Markos
  Νέες Γραμμές / Τροποποιήσεις / Καταργήσεις Γραμμών - 2020 N1Ellinikou 114 87.521 01-12-2020, 01:01 PM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou
  Νέες Γραμμές / Τροποποιήσεις / Καταργήσεις Γραμμών - 2018 N1Ellinikou 79 67.227 22-12-2018, 08:56 AM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  Νέες Γραμμές / Τροποποιήσεις / Καταργήσεις Γραμμών - 2017 pvuccino 162 153.266 30-12-2017, 01:55 PM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli
  Νέες Γραμμές / Τροποποιήσεις / Καταργήσεις Γραμμών - 2016 mercedes elbo 86 115.633 28-12-2016, 01:13 AM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli
  Γνώμες για τις γραμμές λεωφορείων στη Νέα Σμύρνη και προτάσεις για καταργήσεις, τροποποιήσεις ή δημιουργίας γραμμών gregory 1 4.474 07-07-2016, 01:49 AM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou
  Νέες Γραμμές / Τροποποιήσεις / Καταργήσεις Γραμμών - 2015 georgio 110 143.665 30-12-2015, 01:25 PM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)