Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ypodomes.com]Μετρό Αθήνας: Αναγκαία η επέκταση της Γραμμής 4 για να καλύψει την Λεωφόρο Κηφισίας
#11
Καλά μιλάω κι εγώ που κάνω διαδρομές του τύπου ΟΑΚΑ - Πλατεία Κυψέλης με τα πόδια.... Πανεπιστήμιο - Εξάρχεια θα κώλωνα;

Συμφωνώ ότι έχουμε τα καλύτερα ΜΜΜ στην Ευρώπη, και φυσικά καλύτερες από την Αμερική...που εκεί απ'όσο έχω ακούσει θες αυτοκίνητο όπως και δήποτε.

Αυτοί που γκρινιάζουν συνήθως είναι κάτι γιαγιάδες που θέλουν δρομολόγια ανά 5'...ε δε μπορούμε για όλους!!!
Απάντηση
#12
Τα καλύτερα δεν τα έχουμε για κανένα λόγο. Απλά στην ψυχολογία της Αθήνας του άγχους και της βιασύνης πάνε πακέτο, ειδικά τα λεωφορεία. Αν βάλεις κάτω τον χρόνο που κάνει για την ίδια χιλιομετρική απόσταση σε Ελλάδα ενα ΜΜΜ (και το μετρό βάζω μέσα) σε σχέση με το εξωτερικό είναι εντυπωσιακό. Ίσως μόνο το Τραμ στην μέσα γραμμή να χάνει σε χρόνο.
Απάντηση
#13
(06-11-2018, 07:50 AM)NightLine Έγραψε: Λίγοι; Δηλαδή πως να ήταν; Να υπάρχει ένας στην Πλατεία Συντάγματος, ένας μέσα στον Εθνικό Κήπο, ένας στην Πλατεία Κολωνακίου, ένας στο Καλλιμάρμαρο, κτλ; Ούτε που μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν έτσι. Δεν έχω πάει βέβαια εξωτερικό για να ξέρω τι παίζει εκεί.
Εχω παει Νεα Υορκη και ειναι καπως ετσι, πολλες φορες, ειδικα αμα δεν ειναι σταθμο που περνανε ολες οι γραμμες μαζι. Ειναι λιγο χαος μεχρι να το μαθεις, αλλα οταν το καταφερεις, μπορεις να πας κυριολεκτικα 2 στενα απο οπουδηποτε.
ΠΑ.Δ.Α Πανεπιστημιουπολη 2.
Απάντηση
#14
Για να πάει το μετρό στην Πετρούπολη πρέπει πρώτα να πάει απο την Βεΐκου στον Περισσό, ύστερα να επεκταθεί προς Ν. Φιλαδέλφεια και τέλος να φτάσει και εκεί. Και φυσικά πρέπει πρώτα να ξεκινήσει, έστω, η κατασκευή της πρώτης φάσης. Αν σκεφτούμε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξεκινήσει καν και λογικά δεν θα αρχίσει πριν από το 2020 και οτι επιπλέον θα χρειαστούν 8-10 χρόνια κατασκευής για την πρώτη φάση, καταλαβαίνουμε για πότε μιλάμε..... Επιπλέον, είναι μεν συμπαθής η Πετρούπολη, αλλά αν βρεθεί χρηματοδότηση για όλα αυτά τα έργα, υποθέτω ότι θα πρέπει να προηγηθεί το έργο της επέκτασης προς Λ. Κηφισίας, καθώς εκεί είναι πολύ μεγαλύτερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ θα προστεθεί και μεγαλύτερος αριθμός επιβατών. 
Όσο για τους σταθμούς σε Εξάρχεια και Κολωνάκι και εμένα με έχουν προβληματίσει, αλλά η γραμμή θα περνά ούτως ή άλλως από κάτω, επομένως η κατασκευή τους δεν δημιουργεί ιδιαίτερα έξοδα.
Απάντηση
#15
Πάντως με το σχεδιάγραμμα που έχω εδώ, μετά τον Περισσό πάει ΝΦ, μετά Αγίους, μετά Ίλιον και μετά Πετρούπολη. Makes sense.
Απάντηση
#16
(07-11-2018, 08:12 PM)NightLine Έγραψε: Πάντως με το σχεδιάγραμμα που έχω εδώ, μετά τον Περισσό πάει ΝΦ, μετά Αγίους, μετά Ίλιον και μετά Πετρούπολη. Makes sense.

Δε σου έγραψε κάτι άλλο ο antonis. Απλά εξήγησε ότι για να φτάσουμε να μιλάμε για επέκταση από τον Περισσό προς Νέα Φιλαδέλφεια, Αγίους Αναργύρους, Ίλιον και Πετρούπολη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αρχικό τμήμα του έργου (Άλσος Βεΐκου - Γουδή) και να έχουν ολοκληρωθεί και οι επεκτάσεις Γουδή - Μαρούσι και Ευαγγελισμός - Άνω Ηλιούπολη, βάσει του σχεδίου ανάπτυξης που έχει δημοσιοποιήσει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Θα χρειαστούν 9 χρόνια (2012-2021) για να παραδοθούν ολοκληρωμένα τα 7,8χλμ της επέκτασης προς Πειραιά και μόνο για την εκσκαφή της σήραγγας απαιτήθηκαν τουλάχιστον 4 χρόνια (Σεπτέμβριος 2013 - Σεπτέμβριος 2017). Στη νέα γραμμή 4 έχουμε 12,8 χλμ μόνο στο πρώτο τμήμα της και μάλιστα καθώς η κίνηση των συρμών θα γίνεται driverless θα απαιτηθούν προφανώς αρκετοί μήνες δοκιμών για να παραδοθεί ένα άρτιο έργο. Θα ακολουθήσουν ακόμα 9,6 χλμ για να εξυπηρετηθεί η λεωφόρος Κηφισίας και 4,1 χλμ για να φτάσει το Μετρό στο Παγκράτι, τον Βύρωνα και την Άνω Ηλιούπολη. Αν κάνεις μόνος σου κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς θα καταλάβεις ότι πριν το 2050 ίσως δεν έχουμε φτάσει καν στο σημείο που το έργο θα είναι έτοιμο για δημοπράτηση, πόσο μάλλον να μιλάμε για μπουλντόζες.

Και δε συζητάμε βέβαια για την πιθανότητα σε 1-2 χρόνια από τώρα να ξαναλλάξουν αυτές οι πρόχειρα τραβηγμένες γραμμές και να δοθούν άλλες προτεραιότητες (πχ. επέκταση προς Καλλιθέα-ΚΠΙΣΝ), κάτι που άλλωστε προαναγγέλθηκε μόλις χθες από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
Απάντηση
#17
Δηλαδή κατά τη γνώμη σου, αυτό:

http://4.bp.blogspot.com/_bQnOkT2nN5A/Se...%CE%BD.jpg


Σε πόσες δεκαετίες από τώρα θα το δούμε ολοκληρωμένο;

Προσωπικά πιστεύω κάπου 2042-2044. Μπορεί και γρηγορότερα άμα το τρέξουν και δουλεύουν όλο και περισσότεροι, αλλά πριν το 2035 δε νομίζω. Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, απλά μαντεύω. 


Κατά τα άλλα βλέπω και να παίρνουν πόδι οι γραμμές 608 και 622 όταν γίνει το Άλσος Βεΐκου - Γουδή εφ'όσον θα είναι πάνω κάτω κοινές με τη νέα Γραμμή του μετρό.
Απάντηση
#18
(08-11-2018, 09:27 AM)NightLine Έγραψε: Δηλαδή κατά τη γνώμη σου, αυτό:

http://4.bp.blogspot.com/_bQnOkT2nN5A/Se...%CE%BD.jpg


Σε πόσες δεκαετίες από τώρα θα το δούμε ολοκληρωμένο;

Προσωπικά πιστεύω κάπου 2042-2044. Μπορεί και γρηγορότερα άμα το τρέξουν και δουλεύουν όλο και περισσότεροι, αλλά πριν το 2035 δε νομίζω. Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, απλά μαντεύω. 


Κατά τα άλλα βλέπω και να παίρνουν πόδι οι γραμμές 608 και 622 όταν γίνει το Άλσος Βεΐκου - Γουδή εφ'όσον θα είναι πάνω κάτω κοινές με τη νέα Γραμμή του μετρό.
Κατ΄αρχάς αυτό είναι ένα συμπαθέστατο σχεδιάγραμμα - ζωγραφιά που είχε εξαγγείλει ο Σουφλιάς στις 13 Απριλίου του 2009 σε προεκλογική περίοδο (καλή ώρα όπως και σήμερα). Εδώ μπορείς να δεις και την αρχική πηγή (τότε που το υποδομές ήταν ακόμα blog). Γενικά αυτό το σχέδιο δεν έχει προκύψει επίσημα από την Αττικό Μετρό και κανείς δεν ξέρεις αν έχει σκοπό η εταιρία που κατασκευάζει το μετρό να το υλοποιήσει. Μάλιστα αν προσέξεις καλύτερα το σχέδιο η γραμμή 5 (αυτό που μοιάζει με 2 ευθείες που σχεδίασε 5χρονο) είναι το παρακλαδι της γραμμής 4 Ευαγγελισμός - Άνω Ηλιούπολη και στα δυτικά της αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη Λ. Αθηνών όχι προς την Πατησίων και τα Άνω Λιόσια.
Η μόνη επίσημη πηγή για την ανάπτυξη του δικτύου μετρό είναι η Αττικό Μετρό. Μάλιστα αυτή τη στιγμή πέραν της γραμμής 4 (και των επεκτάσεων της γραμμής 2 προς Ίλιον και Γλυφάδα) δεν υπάρχει καμία άλλη επίσημη σκέψη για επέκταση του μετρό. Η επόμενη Μ.Α.Μ (Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό) θα δημοσιευτεί στο τέλος του 2020 με αρχές του 2021 και θα είναι με ορίζοντα 10-15 έτη, οπότε εκεί θα δούμε τις πραγματικές προθέσεις για την ανάπτυξη του δικτύου.
Πιο κοντά στο σήμερα ελπίζω να δούμε στους επόμενους 12 μήνες έτοιμο το μετρό μέχρι Νίκαια, μέχρι το τέλος το 2021 το μετρό στον Πειραιά και μέχρι το 2030 έτοιμο το πρώτο τμήμα της γραμμής 4. Ειδικά για την γραμμή 4 καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι πρόδρομες εργασίες (θα πρέπει να μετακινηθεί ο κεντρικός αγωγός της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι), ώστε όταν ξεμπερδέψουν με τα δικαστήρια και πάρει μπρος ο μετροπόντικας να μη βρίσκει εμπόδια.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [news247.gr] Ξεκινάει η κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας dimangelid 0 2.537 12-10-2016, 01:04 AM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)