Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[oasth.gr]Συνέντευξη του προέδρου του Ο.Α.Σ.Θ
#1
«Δεν πρόκειται να συνηγορήσω ποτέ σε έναν ιδιωτικό, κρατικοδίαιτο φορέα. Είναι πολύ απλά τα πράγματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, απαντώντας στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεταβίβαση μεταφορικού έργου από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
«Αυτήν την πρόταση που είδα να δημοσιεύεται, σε καμία περίπτωση δεν τη δεχόμαστε. Αν υπάρχει μια πρόταση προς όφελος των πολιτών και προς όφελος του Δημοσίου, βεβαίως πρέπει να την κουβεντιάσουμε. Θα το δούμε στην πράξη. Αν αυτό που προκύπτει είναι προς όφελος των πολιτών θα το δω, θα το δει το Υπουργείο. Αλλά να φτιάξω άλλον έναν φορέα, ο οποίος δεν θα κάνει τίποτα άλλο παρά να χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, μόνο για να κερδίζουν οι ιδιώτες, αυτό δεν γίνεται», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα δρομολόγια που εκτελεί ο ΟΑΣΘ σε γραμμές της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης και το ενδεχόμενο παραχώρησης του συγκεκριμένου συγκοινωνιακού έργου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δήλωσε: «Στην πρόθεσή μας είναι να βελτιώσουμε τις συγκοινωνίες, και αυτές που είναι υπεραστικές και φυσικά αυτές που είναι αστικές. Είναι προφανές ότι οι προδιαγραφές της υπεραστικής συγκοινωνίας δεν μπορεί να είναι ίδιες με τις προδιαγραφές των αστικών συγκοινωνιών. Δηλαδή ένα δρομολόγιο που είναι 50 χιλιόμετρα ή 60 χιλιόμετρα και με την επιστροφή 100, πρέπει να έχει ορισμένες προδιαγραφές, να κάθονται οι άνθρωποι αναπαυτικά κ.λπ. Δεν μπορεί ένα λεωφορείο των προδιαγραφών των αστικών συγκοινωνιών, που κάνει 3-5 χιλιόμετρα, να έχει τις ίδιες προδιαγραφές με εκείνο το λεωφορείο. Στη δική μας σκέψη είναι πώς θα βρούμε μια λύση, η οποία να ανακουφίζει από άποψη μεταφορική τους πολίτες με το ίδιο κόμιστρο και φυσικά είναι προφανές ότι όλα αυτά θα είναι υπό την αιγίδα του ΟΑΣΘ. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο».
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μεταβληθεί το κόμιστρο», ενώ για την οικονομική πορεία του Οργανισμού τόνισε: «Κατορθώσαμε έναν ζημιογόνο οργανισμό να τον φέρουμε σε κερδοφορία μέσα σε ένα χρόνο και να διαμορφώνουμε σιγά σιγά το αναγκαίο αποθεματικό για να κάνουμε επενδυτικό πρόγραμμα».
Σε σχετική ερώτηση για το αν θα παραχωρηθεί συγκοινωνιακό έργο σε ιδιώτες το 2019, ο κ. Παππάς επισήμανε: «Διαγωνισμός θα γίνει αν το θέλει το Δημόσιο. Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής. Το Δημόσιο διαχειρίζεται τις συγκοινωνίες. Υπάρχει μόνο η εξής δυνατότητα: εάν θέλει το Δημόσιο να παραχωρήσει, τότε πρέπει να το κάνει με διαγωνισμό».
Τέλος, αναφερόμενος στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σημείωσε ότι «υπάρχει ένα σοβαρό διαρθρωτικό πρόβλημα».
«Τα λεωφορεία περνάνε το ένα πίσω από το άλλο στο κέντρο και είναι πάρα πολύ αραιά στην περιφέρεια. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα, το σχέδιο. Δεν μας λείπουν λεωφορεία, μας λείπει ένα σχέδιο, το οποίο θα ελαφρύνει το κέντρο της πόλης, έτσι ώστε και κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά να ελαφρυνθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης και κυρίως το κέντρο και να ενισχυθεί η περιφέρεια. Αυτό σημαίνει σύγχρονη αντίληψη μετακίνησης, δηλαδή μετεπιβίβαση», δήλωσε ο κ. Παππάς.
Όταν ο δημοσιογράφος του Ράδιο Θεσσαλονίκη Στέφανος Διαμαντόπουλος συμφώνησε με την παραπάνω άποψη, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ανέφερε: «Από το στόμα σας και στων δημάρχων το αυτί…»

Πηγή
Μην πειράζετε τα Citaro από το 56, αλλιώς  Whip
ΠΡΟΣ ΟΑΣΘ:  Τα 931-945 να πάνε σε 27 και 32 ΑΜΕΣΑ!!
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)