Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[newsthessaloniki.gr]Θεσσαλονίκη: Θα Μπει WiFi Σε Όλα Τα Λεωφορεία ΟΑΣΘ!
#1
Ψηφιακό εκσυγχρονισμό με wi – fi στα λεωφορεία και ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα τηλεματικές και πληροφόρησης επιβατών υπόσχεται ο ΟΑΣΘ με ανακοίνωσή του για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού και του Υπουργείο Υποδομών και Ψηφιακής Πολιτικής.
Όπως αναφέρει ο Οργανισμός: Τα βήματα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και τη λειτουργική αναβάθμιση του ΟΑΣΘ με τεχνολογίες τελευταίας γενιάς ξεκινούν με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφεται μεταξύ των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του ΟΑΣΘ. Με αυτόν τον τρόπο άρχισε να διαμορφώνεται το πλαίσιο για τη λειτουργία του νέου Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών (ΑΣΥΘ) που θα διαδεχθεί τον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΑΣΘ παρουσιάστηκε η μελέτη για την πλήρη ψηφιακή λειτουργία των υπηρεσιών του Οργανισμού, η οποία ανοίγει το δρόμο για ένα σύγχρονο φορέα αστικών συγκοινωνιών, βασισμένο στα ευρωπαϊκά πρότυπα.


Μεταξύ άλλων η μελέτη προβλέπει:

  • Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα τηλεματικής και πληροφόρησης επιβατών.

  • Λογισμικό αυτοματοποιημένης διαχείρισης κομίστρου με προσωποποιημένες έξυπνες κάρτες και έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων με QR κωδικό, μέσω mobile εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (IOS, Android).

  • Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου WiFi σε όλα τα λεωφορεία του Οργανισμού και «έξυπνες» στάσεις με τεχνολογία e-paper.

  • Σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα βελτιστοποίησης και προγραμματισμού δρομολογίων.

  • Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης καυσίμων.

  • Ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα για την ψηφιακή διαχείριση εγγράφων, ροής εργασιών, επιχειρησιακών πόρων και προσωπικού.

  • Τη δημιουργία Ψηφιακού Κέντρου Επιχειρήσεων όπου θα καταλήγουν σε πραγματικό χρόνο στοιχεία και πληροφοριακές ροές για τη λειτουργία και την επιχειρησιακή δυνατότητα του Οργανισμού.
Το συγκεκριμένο έργο, που αναμένεται να «μεταμορφώσει» τον Οργανισμό το προσεχές διάστημα, είναι και το αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφεται από τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και τον ΟΑΣΘ.

Όπως συμφωνήθηκε, την οργάνωση και την υλοποίηση του έργου θα αναλάβει η Κοινωνία της Πληροφορίες Α.Ε. Το ύψος της χρηματοδότησης που θα απαιτηθεί υπολογίζεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία έχουν εξασφαλιστεί από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στην [b]ίδια συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΑΣΘ αποφασίστηκε η συνεργασία του Οργανισμού με το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί στρατηγική επιλογή του Οργανισμού που στοχεύει στη διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού καθώς και τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Τεχνολογικού.[/b]

Πηγή
Απάντηση
#2
Να τι κάνουν στην Θεσσαλονίκη και μεις στην Αθήνα παραπονιομαστε για "χαμενα" δρομολόγια
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Απάντηση
#3
(16-08-2018, 03:49 PM)Larioupol Έγραψε: Να τι κάνουν στην Θεσσαλονίκη και μεις στην Αθήνα παραπονιομαστε για "χαμενα" δρομολόγια

Έχετε και άλλα μέσα. Εμείς μόνο λεωφορεία και χαμένα δρομολόγια εδώ πάνω υπήρχαν ανέκαθεν
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [thereport.gr]ΟΑΣΘ: Απεργία τέλος την Τετάρτη 24-05-2017 – Κανονικά με λεωφορεία η θεσσαλονίκη GiannisB 0 2.389 23-05-2017, 11:03 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GiannisB
  [zougla.gr] Θεσσαλονίκη: Δύο τροχαία με λεωφορεία του ΟΑΣΘ dimangelid 0 2.219 23-10-2016, 05:58 AM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)