Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Η γραμμή με την ομορφότερη / πιο ιδιαίτερη διαδρομή που έχετε μπει
#21
Πάντως εγώ έχω πάρει το 805 πολλακις, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. (Μέρα βέβαια!) Επίσης έχω κάνει και τμήμα της γραμμής με τα πόδια (κοντά στα Διυλιστήρια) κι έχω να πω ότι είμαι από τις ομορφότερες διαδρομές! (μιας και είμαστε και στο topic) Η περιοχή είναι καθαρά αγροτική και θυμίζει έντονα το Κίτσι της Βάρης! Επίσης έχω περπατήσει ολόκληρη τη Λεωφ.Νατο από τα Λιόσια μέχρι τον Ασπρόπυργο και πάλι χωρίς συμβάν. Κι αυτό όχι τώρα, που είναι άψογα ασφαλτοστρωμενη και με νησίδα στη μέση, αλλά τα παλιά τα χρόνια (προ Αττικής Οδού) που ήταν ένα κλικ πάνω από χωματόδρομος! Επίσης έχω περπατήσει μπροστά ακριβώς από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Ζεφύρι, έχω χρησιμοποιήσει πάμπολλες φορές το 735 ακόμα και τη νύχτα (μένω Αγ.Αναργύρους και το 735 ήταν μια καλή εναλλακτική στο μονίμως τιγκαρισμενο Α10/Β10, όταν τερμάτιζε Καραβο) κι έχω περάσει ολόκληρη τη νύχτα μου στην Πλατ.Μάνδρας περιμένοντας να πάει 05.00 για να γυρίσω με το πρώτο του Α16! (είχα φτάσει εκεί με το τελευταίο 865) Κι έχω κατέβει και στην Ομόνοια στη Ζήνωνος κατά τις 04.30-05.00 (που είναι ακόμα νύχτα) για να τσεκαρω τα πρώτα δρομολόγια 730, 821, 822, 823 και Α17. Τώρα σίγουρα είμαι άντρας σχετικά νεαρής ηλικίας (δεν ξέρω αν ως γυναίκα ή ηλικιωμένος θα είχα την ίδια τύχη) αλλά νομίζω πως γενικά όλες αυτές οι περιοχές και γραμμές που θεωρούνται "επικίνδυνες" και "αβατα" είναι και λίγο υπερβολές των ΜΜΕ! Φυσικά δεν έβαλα το Rollex μου για να πάω, ούτε παρκαρα το πανάκριβο μου αμάξι στη Ζήνωνος (όχι ότι έχω βέβαια!) αλλά με τη φορμιτσα μου και το t-shirt δε με ενόχλησε ΚΑΝΕΝΑΣ!!
Απάντηση
#22
Φυσικά και είναι υπερβολές των ΜΜΕ! Κι εγώ Ζεφύρι και 735 έχω πάει πόσες φορές και βράδυ χωρίς κανένα πρόβλημα. Επειδή συνεργάζομαι με ένα γραφείο στα Άνω Λιόσια το 735 είναι ευχής έργο σε σχέση με το Β12 (βολεύουν και τα δύο κι ας μην έχουν κοινή στάση) στο οποίο μόνιμα υπάρχει πολύς κόσμος! 
Οι υπερβολές των ΜΜΕ και ανθρώπων που δεν έχουν πατήσει πάνε σε άλλο επίπεδο συνήθως. Θυμάμαι έναν δημοσιογράφο να έχει πάει στο Α10/Β10 να κάνει ρεπορτάζ. Αφού κάνει του κόσμου τον σαματά με την κάμερα που λογικό να ενοχλεί η παρουσία της ροτόντας όσο πιο έντονα μπορεί τον κόσμο αν δημιουργούν πρόβλημα οι νεαροί μετά παρίστανε τον σοκαρισμένο που του φώναζαν σβήσε την κάμερα και κατέβα κάτω! 
Μπορεί κανείς να μετρήσει πόσα λεωφορεία έχει θρηνήσει η ΟΣΥ σε αυτές τις περιοχές και πόσα στο Πολυτεχνείο και θα καταλάβει που είναι πραγματικά επικίνδυνα! 

Αυτά βέβαια δεν ανερούν τα πολλά προβλήματα και την αυξημένη εγκληματικότητα σε πολλές περιοχές εκεί γύρω και ειδικά σε κάποια σημεία έξω από τον Ασπρόπυργο όπως είπαμε αλλά όχι στο βαθμό που παρουσιάζεται.
Απάντηση
#23
Τα Α10/Β10 τα έχω πάρει ουκ ολίγες φορές βραδινές ώρες. Φυσικά και έχω πετύχει τοξικομανείς, αλλά αυτά που λέγανε για μαχαιρώματα, κτλ είναι υπερβολές των ΜΜΕ. Το μόνο πρόβλημα που έχουν αυτές οι 2 γραμμές είναι το ενοχλητικό τρίξιμο, που ακούγεται και νομίζεις ότι θα σπάσει στα 2, αλλά και το ότι δε βρίσκεις σχεδόν ποτέ θέση.

Όσον αφορά τον Ασπρόπυργο, έχει τύχει να περπατήσω σε ένα χωράφι λίγο πιο Δυτικά από την λεωφόρο Καραμανλή. Ήταν λίγο τρομακτική διαδρομή. Παρόμοια περίπτωση ήταν και σε κάτι χωράφια στα Σπάτα λίγο πιο έξω από το Αεροδρόμιο.

pvuccino, Ομόνοια έχω κυκλοφορήσει άπειρες φορές νύχτα στα διάφορα στενάκια, και επίσης πιο κάτω στου Ψυρρή, και δεν έχει τίποτα το τρομακτικό. Εξ' άλλου είναι καρακέντρο, τι το τρομακτικό μπορεί να έχει; Αλλά αυτό που δε θα έκανα είναι να περιμένω μέχρι τις 5 το πρωί στην Πλατεία Μάνδρας. Όχι ότι φοβάμαι, αλλά θα βαριόμουν ελεεινά. Το αργότερο που έχω περάσει από Μάνδρα είναι γύρω στις 10 το βράδυ περίπου, και ήταν ήδη ερημιά. Πως την έβγαλες εκεί μέχρι τις 5; Θαρρώ ότι δεν θα υπήρχε ούτε ένα περίπτερο ανοικτό εκείνη την ώρα.

Θα μου πεις, άμα ξέμενες Μάνδρα τι θα έκανες; Θα έπαιρνες ταξί μέχρι το Χαϊδάρι να σε μαδήσουν;

Τώρα όσον αφορά το Ζεφύρι...έχω περάσει από κει 3-4 φορές ημέρα, και οι ελάχιστοι που είδα στους δρόμους εκεί ήταν ηλικιωμένοι. Δεν είδα ούτε ένα άτομο νεαρής ηλικίας. Τι παίζει εκεί τελικά; Τα ΜΜΕ λένε για τοξικομανείς, Ρομά, κτλ αλλά ούτε το ένα είδα ούτε το άλλο από τις λίγες φορές που πήγα.
Απάντηση
#24
Ειδικά για την περίπτωση των ΑΒ10, όποιος τα χρησιμοποιήσει 2-3 φορές θα καταλάβει ότι το πίσω μέρος του λεωφορείου είναι στα περισσότερα δρομολόγια κατειλημμένο από τοξικομανείς που έχουν προορισμό την περιοχή μετά το ΣΚΑ, όπου και αναζητούν τη δόση τους. Με μαθηματική ακρίβεια κάποια στιγμή το "μπαμ" θα γίνει. Και όπως και πέρυσι με τον μικρό Μάριο που σκοτώθηκε από την αδέσποτη σφαίρα, έτσι και όταν γίνει κάποιο σοβαρό συμβάν σε λεωφορείο, ξαφνικά όλοι θα πέφτουν από τα σύννεφα και θα μοιράζονται ευθύνες αριστερά και δεξιά.

Αυτό, όμως, δε μεταφράζεται στο ότι κάποιος θα πρέπει να τρέμει για τη ζωή του μπαίνοντας στους κορμούς των Μενιδίων, στα 878/879, στο 805 κλπ. Όπως είπε και ο ecoj, προβλήματα σοβαρά υπήρχαν (ή και υπάρχουν) και στην καρδιά της Αθήνας. Μέχρι λίγους μήνες πριν λεωφορεία και τρόλεϊ και υποδομή της ΟΣΥ (πχ. τηλεματική) γίνονταν στόχος "γνωστών-αγνώστων", που δε δίστασαν να κατεβάσουν τους επιβάτες και να τα πυρπολήσουν. Και πολλά ακόμα μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία μαθαίνουμε κάθε λίγο.

(13-06-2018, 04:07 PM)pvuccino Έγραψε: κι έχω περάσει ολόκληρη τη νύχτα μου στην Πλατ.Μάνδρας περιμένοντας να πάει 05.00 για να γυρίσω με το πρώτο του Α16! (είχα φτάσει εκεί με το τελευταίο 865)
Πραγματικά το 'χω κι εγώ απορία πως μπορεί να πέρασαν σχεδόν 4 ώρες! Από το λίγο που είδα την Μάνδρα -δυστυχώς μετά την καταστροφή της από τις πλημμύρες- δε μου έκανε για κάτι καλύτερο από επαρχιακή κωμόπολη στην οποία η ζωή αρχίζει να σταματάει μόλις ο ήλιος δύσει.
Απάντηση
#25
Εγώ έχω καθήσει στο πίσω μέρος των Α10/Β10 αρκετές φορές, αλλά το πιο "επικίνδυνο" που μου έχει τύχει, είναι τοξικομανής να αποκοιμηθεί πάνω στον ώμο μου. Κατά τα άλλα έχω δει μπάτσους να τη στήνουν στις στάσεις 16-17η περνόντας με το λεωφορείο τις βραδινές ώρες. Και παρεπιμπτόντως έχω κατέβει την Φιλαδέλφειας τη νύχτα γύρω στις 12, διότι δεν πρόλαβα το 755 για να κατέβω κάτω. Δεν είδα τίποτα το παράξενο, και υπήρχαν και μερικά μαγαζιά/περίπτερα που ήταν ανοικτά.

Έπειτα, το Μενίδι και ο δήμος Αχαρνών γενικότερα είναι Ανατολική Αττική, και όχι Δυτική Αττική όπως αναφέρουν συνήθως τα ΜΜΕ.
Απάντηση
#26
Καλά εννοείται ότι έχει τοξικομανείς στα 735/Α10/Β10! Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τόσο λιώμα που ένα φου να τους κάνεις έπεσαν! Εδώ το χέρι τους καλά καλά δε μπορούν να σηκώσουν, υπάρχει καμία περίπτωση να σου επιτεθούν; Εγώ προσωπικά τα μόνα σημεία της Αθήνας που πραγματικά φοβάμαι να κυκλοφορήσω νύχτα είναι η Μενάνδρου που γίνεται κανονικά γκέτο με τις συμμορίες των μαύρων κτλ και η παλιά στάση του τρόλεϊ στο Πολυτεχνείο, στην άνοδο της Πατησίων! Όσο για τη Μάνδρα, δεν ήταν και τόσο άσχημα τα πράγματα. Κατ' αρχάς ήταν καλοκαίρι, (βασικό!) οπότε δεν είχα θέμα κρύου/ζέστης, μιας και ήταν νύχτα κι είχε δροσιά! Μετά ήταν σε μια περίοδο που έτσι κι αλλιώς κοιμόμουν καλές 6 τα χαράματα και ξυπνούσα 2-3 το μεσημέρι, οπότε δεν είχα πρόβλημα με τη νυστα. Είχα ψάξει μήπως βρω κανένα internet cafe που να διανυκτερεύει να περάσω εκεί τη νύχτα, αλλά δυστυχώς το μοναδικό της πόλης έκλεινε κατά τη 1! Οπότε πήρα μαζι μου σάντουιτς, μπισκότα, χυμούς κτλ, ένα βιβλίο κι ένα σταυρόλεξο, και ειχα πράγματα να κάνω! Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι πιάστηκε ο πισινός μου όλη νύχτα στο παγκάκι!! Παντως μέχρι τις δύο ειχε ζωή στην πλατεία, γιατί ήταν ανοιχτή μια ταβέρνα/σουβλατζίδικο! Μετά ερήμωσε το πράγμα!
Απάντηση
#27
Συνήθως οι τοξικομανείς συγκεντρώνονται στην πλατεία Αγ. Αναργύρων απ'έξω από τον Σάββα, και προτιμάνε το 735 πιο πολύ παρά τα Α10/Β10. Όσο για το Πολυτεχνείο, είναι κεντρικότατος δρόμος οπότε δε βλέπω κάτι το επικίνδυνο, πέρα από τα δακρυγόνα που μπορεί να φας στη μάπα. Αλλά για τίποτα ληστείες και τέτοια δε παίζουν εκεί πέρα...εξ' άλλου οι μπάτσοι είναι μονίμως εκεί, οπότε ποιος θα σε ληστέψει;

Και γω βγαίνω νύχτα τη θερινή περίοδο, αλλά δε θα καθόμουν στη Μάνδρα ούτε γι'αστείο. Βασικά ακόμα και στην Ελευσίνα που είναι πιο κεντρική περιοχή, η ζωή σταματάει μετά τις 12. Εκτός από ένα 24ωρο περίπτερο που λειτουργεί στην Παγκάλου, δε θυμάμαι τίποτα που να λειτουργεί τη νύχτα από την εκεί μεριά.

Δε σου κρύβω ότι σοκάρομαι που υπάρχει άνθρωπος που το έχει κάνει αυτό με το να ξεμείνει σε μια ερημική περιοχή, γιατί και γω έχω κάνει πολλά κουφά (π.χ. Να πάω από Κηφισιά στο Δίονυσο μέσω του βουνού με τα πόδια, ή να βγω από Πεντέλη στη Νέα Μάκρη με τα πόδια)...αλλά αυτό με το να περιμένει κάποιος 4 ώρες σε μια ερημιά με άφησε άφωνο!
Απάντηση
#28
Μα δεν πρόκειται για ερημιά... στην κεντρική πλατεία έκατσα, όχι στο δάσος! Άλλο το ότι δεν είχε κόσμο... Έχεις πάει ποτέ στη Μάνδρα; Κανονικό προάστιο είναι, όχι χωριό! Κι έπειτα δεν πήγα για διασκέδαση, πήγα για να δω δύο δρομολόγια που δε θα έβλεπα αλλιώς! Κι άμα το καλοσκεφτείς, αν θες να κινηθείς τη νύχτα και πρέπει να αλλάξεις από 500 σε 790 ή σε 11, η δίωρη αναμονή συνδυαστικά είναι σίγουρη! Ε από τη δίωρη στην τετράωρη δεν έχει μεγάλη απόσταση. Και άλλωστε είχα πάει τόσες φορές στη Μάνδρα με τα λεωφορεία που ένιωθα απόλυτα ασφαλής!
Απάντηση
#29
Έχω πάει, αλλά μου θυμίζει απλά μια επαρχιακή κωμόπολη, που απλά τυχαίνει να βρίσκεται σχετικά κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Λόγω του ότι είναι ορεινή περιοχή έχει έλλειψη νυχτερινής ζωής, σε αντίθεση με Ωρωπό, Λούτσα, κτλ που παρότι θυμίζουν επαρχία, έχουν νυχτερινή ζωή.
Απάντηση
#30
Μόλις πέρασα από Ζεφύρι με το 735 για να βγω Λιόσια... και είδα για πρώτη φορά τον προαστιακό! Βλέπω αναβαθμίστηκε η περιοχή, γιατί πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο επί της Παναγίας Γρηγορούσης!
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)