Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ypodomes.gr]Καλοκαίρι του 2018 φτάνουν τα πρώτα τρένα στο Μετρό Θεσσαλονίκης
#1
Πηγή

[Εικόνα: 619771867fd0f434e299f75290067745_L.jpg]

Προχωρούν τα έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται όχι τόσο πολύ στο κατασκευαστικό αντικείμενο αλλά στη λειτουργία της βασικής γραμμής που υπολογίζεται προς το τέλος του 2020. Όπως ανέφερε στο ypodomes.com o Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, συνεχίζεται η διαδικασία των μελετών για τα τρένα που θα χρησιμοποιηθούν στη βασική γραμμή και οι Ιταλοί έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή. Οι συρμοί του Μετρό θα έχουν ενσωματωμένα όλα τα τελευταία τεχνολογικά συστήματα και θα αποτελέσουν το βασικό όπλο στην λειτουργία της γραμμμής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό του χρόνου το καλοκαίρι, θα φτάσει στην πόλη ο πρώτος συρμός, και από εκεί και έπειτα θα συνεχίσουν να έρχονται κατά κύματα οι 18 συρμοί που αποτελούν άλλωστε μέρος της σύμβασης του έργου.

Στόχος είναι μέσα στο 2019 να ξεκινήσει η περίοδος της δοκιμαστικής λειτουργίας που θα είναι το πρώτο μεγάλο τεστ για την ασφαλή κίνηση των επιβατών μέσα στις σήραγγαες, ενώ ταυτόχρονα θα δοκιμάζονται και τα Η/Μ συστήματα, μέχρι να τελειοποιηθούν.

Τα τρένα του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι Ιταλικά με Ιαπωνική τεχνολογία, καθώς ενώ ανάδοχος είναι η Ιταλική Ansaldobreda, έχει εξαγοραστεί από την Ιαπωνική Hitachi. Στην Αττικό Μετρό πιστεύουν ότι αυτός ο συνδυασμός αποτελεί εγγύηση ποιότητας για τους συρμούς που θα λειτουργούν στο Μετρό.

Να θυμίσουμε ότι η μεγαλύτερη καινοτομία τους θα είναι το γεγονός ότι θα κινούνται χωρίς οδηγό (driverless) ενώ στις αποβάθρες θα υπάρχει ειδική θύρα ασφαλείας που θα ανοίγει μόνο με την έλευση και ακινητοποίηση του τρένου.

Όπως είπε ο κος Μυλόπουλος στο ypodomes.com "το έργο του Μετρό τόσο στη βασική γραμμή όσο και στην επέκταση Καλαμαριάς προχωρά βάσει του χρονοδιαγράμματος με γοργούς ρυθμούς. Στην Καλαμαριά σήμερα ξεκινά η διάνοιξη της μίας από τις 2 σήραγγες μήκους 4,8χλμ, στη βασική γραμμή ολοκληρώθηκαν οι σήραγγες, οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν στους σταθμούς, ολοκληρώνονται οι αρχαιολογικές εργασίες και ανοίγει και το εργοτάξιο ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μας, το Αμαξοστάσιο θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2018 και τότε περιμένουμε να παραλάβουμε τον πρώτο συρμό, που θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Όλα αυτά συνηγορούν στην επίτευξη του στόχου που είναι το 2019 να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών στη βασική μας γραμμή".

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εντός του 2018, η Θεσσαλονίκη θα ζήσει επιτέλους και το πρώτο "μάζεμα" των εργοταξίων καθώς όσο θα ολοκληρώνονται οι εργασίες, τόσο θα λιγοστεύει η ανάγκη δέσμευσης χώρου και οι λαμαρίνες που εδώ και πολλά χρόνια καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο στο κέντρο της πόλης, σιγά-σιγά θα απομακρύνονται.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [ypodomes.com] Φωτιά στο χρονοδιάγραμμα του Μετρό Θεσσαλονίκης από επιστολή της κοινοπραξίας giannaros88 0 2.520 27-08-2019, 06:31 PM
Τελευταία Δημοσίευση: giannaros88
  [ypodomes.com]Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανατροπή με λειτουργία το 2020 σε όλη τη γραμμή από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι giannaros88 1 3.552 08-11-2018, 08:58 PM
Τελευταία Δημοσίευση: giannaros88

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)