Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Αντίθετος ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με την πρόταση του υπ. Υποδομών Μεταφορέων, για τον νέο δημόσιο «ΟΑΣΘ»
#1
«Οι δήμαρχοι δεν θα γίνουμε λεωφορειούχοι», είπε πολύ χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπτων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου όταν ρωτήθηκε για μία ακόμη φορά για τους λόγους που οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης αντιδρούν στη συμμετοχή τους, στη νέα κρατική εταιρεία που πρόκειται να αναλάβει το έργο της οδικής αστικής συγκοινωνίας, σύμφωνα με το σχέδιο Σπίρτζη.
«Ο υπουργός άλλα είπε σε εμάς και άλλα έκανε, αφού εκ των υστέρων μάθαμε για το νομοσχέδιο που υπέβαλε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», υπογράμμισε.
«Οι δήμοι δεν μπορούν να μπούνε μέτοχοι σε μία εταιρεία, της οποίας δεν γνωρίζουν ακριβώς το αντικείμενο όταν θα μπει σε λειτουργία και το μετρό, δεν γνωρίζουν τα έσοδα που θα έχει, τα κόστη, τις επενδύσεις που θα πρέπει να κάνει. Οι δήμοι δεν έχουν πόρους για να συμμετέχουν σε μία τέτοια εταιρεία, αλλά, πέραν αυτού, ποιο Δημοτικό Συμβούλιο θα εγκρίνει μια τέτοια πρόταση όταν τόσοι κρίσιμοι παράγοντες είναι αδιευκρίνιστοι;», είπε ο κ. Κυρίζογλου προσθέτοντας:
«Ας γίνει ο φορέας ο δημόσιος που θα έχει την ευθύνη μελέτης και σχεδιασμού των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκης και αφού συγκεκριμενοποιηθεί το πλαίσιο και οι όροι, ας κάνει έναν δημόσιο διαγωνισμό για να αναδειχθεί ο πάροχος των οδικών συγκοινωνιών, ιδιωτικός ή δημόσιος, ένας ή και περισσότεροι».

Πηγή: voria.gr
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)