Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[insomnia.gr] CityPilot: Το όραμα της Mercedes για αυτοματοποιημένα μέσα μαζικής μεταφοράς
#1
   

Το όραμα της, σχετικά με τα αυτοματοποιημένα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρουσίασε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz, μέσω του προγράμματος CityPilot, το οποίο βρίσκει πρακτική εφαρμογή στο εξελιγμένο Future Bus.

Μετά τα οδηγικά αυτόνομα φορτηγά (HighwayPilot), τα οποία μπρορούν να κινηθούν στον αυτοκινητόδρομο χωρίς την παρουσία οδηγού, η Mercedes-Benz επιδεικνύει ένα πρωτότυπο μοντέλο αυτόνομου λεωφορείου, το οποίο κινείται σε ένα απαιτητικό αστικό περιβάλλον, διανύοντας μια διαδρομή 20 χιλιομέτρων στο Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

Το Future Bus διαθέτει μία εντυπωσιακή σχεδιαστική γραμμή (κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά) και είναι ειδικά διαμορφωμένο για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία μετακίνησης των επιβατών, ενώ για λόγους ασφάλειας, ένας οδηγός βρίσκεται πάντα πίσω από το τιμόνι, έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.



Το λεωφορείο επιβιβάζει και αποβιβάζει τους πολίτες χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αναγνωρίζει τυχόν εμπόδια στο οδόστρωμα, υπακούει στους φωτεινούς σηματοδότες και προσαρμόζει την οδηγική του συμπεριφορά, ανάλογα με το αν πλησιάζει σε κάποια μεγάλη διασταύρωση ή περνάει μέσα από τούνελ - χάρη στο εξελιγμένο σύστημα GPS και στα δύο ραντάρ που διαθέτει.

Για την ώρα, δεν γνωρίζουμε αν η κυκλοφορία του Future Bus είναι στα άμεσα σχέδια της Mercedes-Benz, όμως σίγουρα, μέσω αυτού του προγράμματος, σχηματίζουμε μία εικόνα για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών, οι οποίες θα μεταμορφώσουν τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

   

   

   


Πηγή άρθρου: insomnia.gr

Πηγή φωτογραφιών στο τέλος του άρθρου: zougla.gr
Απάντηση
#2
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [ethnos.gr] Πάσχα και Πρωτομαγιά 2019: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς dimangelid 0 3.251 27-04-2019, 04:34 PM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid
  [newsone.gr]Η πρώτη χώρα με δωρεάν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς GiannisB 0 3.252 09-12-2018, 05:46 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GiannisB
  [ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ] Ερήμωσαν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς marios.ilioupoli 0 2.362 02-08-2014, 01:26 PM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli
  [newsbeast.gr] Πλαστογραφούσαν και διακινούσαν εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς dimangelid 0 2.530 17-12-2013, 10:24 AM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)