Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
Οι περισσότεροι και ειδικά οι ηλικιωμένοι δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται και βγάζουν συνέχεια καινούρια! Έχω πετύχει σε λεωφορείο έναν που είχε 4-5 τέτοια. Και η λέξη ''επαναφορτιζόμενη'' σε ένα τμήμα του πληθυσμού είναι ακατανόητη!
Απάντηση
(24-01-2018, 02:02 AM)ecoj Έγραψε: Οι περισσότεροι και ειδικά οι ηλικιωμένοι δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται και βγάζουν συνέχεια καινούρια! Έχω πετύχει σε λεωφορείο έναν που είχε 4-5 τέτοια. Και η λέξη ''επαναφορτιζόμενη'' σε ένα τμήμα του πληθυσμού είναι ακατανόητη!

Γίνεται κατανοητή με 1€ έξτρα το εισιτήριο. Και οι πλαστικές σακούλες θεωρούνταν δεδομένες μέχρι τις 31/12/2017, όπως και αυτοί που έπαιρναν 5 σακούλες έξτρα, μέχρι που μπήκαν τα 0,04€ ανά σακούλα.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
Καλά ας κάνουν σωστότερη ενημέρωση πρώτα και μετά βάζουν 1€ extra σε όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν!
Απάντηση
Φλεβάρης του 2018 με το ηλεκτρονικό εισιτήριο να έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Αθηναίων και ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Πρωτεύουσας (Σταθμός Λαρίσης) όχι μόνο δεν εκδίδει-επαναφορτίζει athena ticket, αλλά ούτε καν έχει εξοπλιστεί με επικυρωτικά (έχουν μπει οι βάσεις στην υπόγεια διάβαση, αλλά όχι και οι μπλε συσκευές)!
Απάντηση
(09-02-2018, 11:58 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Φλεβάρης του 2018 με το ηλεκτρονικό εισιτήριο να έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Αθηναίων και ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Πρωτεύουσας (Σταθμός Λαρίσης) όχι μόνο δεν εκδίδει-επαναφορτίζει athena ticket, αλλά ούτε καν έχει εξοπλιστεί με επικυρωτικά (έχουν μπει οι βάσεις στην υπόγεια διάβαση, αλλά όχι και οι μπλε συσκευές)!

εμπα δωρεαν ωρε Angel

[Εικόνα: electronic.jpg]
Απάντηση
Καλημέρα να κάνω δύο ερωτήσεις που θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει.

1. Στην προσωποιημενη μου κάρτα έχω φορτώσει το πακέτο των 10+1 εισιτηρίων και έχω υπόλοιπο μέσα. Θέλω τώρα να βάλω μηνιαία κάρτα των 30 ευρώ. Πότε θα ενεργοποιηθεί η κάρτα; Μόλις εξαντληθούν τα εισιτήρια ή άμεσα και θα μου μείνουν τα εισιτήρια;

2. Θέλω να πάω στο αεροδρόμιο. Παίρνω λεωφορείο για να πάω στον σταθμό του προαστιακού ακυρώνοντας εισιτήριο των 1,40€. Όταν φτάσω στο σταθμό του προαστιακού μπορώ να φορτώσω στην κάρτα μου εισιτήριο αεροδρομίου και πως θα ενεργοποιηθεί αφού θα έχω αστικό εισιτήριο ενεργό; Σε περίπτωση που έχει λήξει πως θα ξέρει η πύλη ότι θέλω να ενεργοποιηθεί το εισιτήριο του αεροδρομίου και όχι του 1,40€. Αντίστοιχα και στις πύλες του αεροδρομίου ή στο λεωφορείο του αεροδρομίου;

Σας ευχαριστώ.
Απάντηση
Σε λειτουργία και σήμερα οι πύλες στον σταθμό του Συντάγματος. Γύρω στις 15:10 που μπήκα στον σταθμό, τουλάχιστον οι πύλες εξόδου παρέμεναν κλειστές με υπαλλήλους ΣΤΑΣΥ, παρουσία security και με διακριτική παρουσία αστυνομικών να κάνουν φραγμό σε όποιους προσπαθούσαν να βγουν χωρίς εισιτήριο. Από την άλλη, εικόνες χάους στο εκδοτήριο και αυτόματα μηχανήματα που θύμιζαν μέρες Οκτωβρίου. Ουρές και στα αυτόματα μηχανήματα των υπόλοιπων σταθμών, δείγμα του πόσο μεγάλο ήταν το ποσοστό λαθρεπιβίβασης.

Αλλά το σύστημα καταδικασμένο να ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ τους επιβάτες. Συμπληρώνονται 5 μήνες από την επιβολή με το στανιό της χρήσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου-κάρτας, με μηδενική προετοιμασία του επιβατικού κοινού και ακόμα δε βρέθηκε λύση για την αύξηση του αριθμού των αυτόματων μηχανημάτων; Αυτά τα δύσμοιρα τα παλιά που μπορούν να υποστηρίξουν φόρτιση ηλεκτρονικών εισιτηρίων-καρτών, πότε θα αναβαθμιστούν; Αυτά τα έρημα τα εκδοτήρια πότε θα επανδρωθούν; Αυτό το προσωπικό του ιδιώτη που ανέλαβε την ενημέρωση του επιβατικού κοινού μπροστά από τα αυτόματα μηχανήματα, γιατί δεν έγινε καλύτερη συμφωνία ώστε να συμπέσει η έλευσή του με το κλείσιμο των πυλών; Τοποθετήθηκαν στους σταθμούς μετά την περιόδο των Χριστουγέννων, όταν πλέον η επιβατική κίνηση είχε πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα και τώρα που εξαναγκάζονται όλοι να επικυρώνουν εισιτήρια, βλέπουμε ακόμα και σήμερα κόσμο να μη μπορεί να ανοίξει η πύλη επειδή δεν ξέρουν ότι πρέπει να το επικυρώνουν και στην είσοδο, ακόμα και αν έχουν ήδη ενεργό κόμιστρο.

Και φυσικά σήμερα ΔΕΝ άνοιξε η περιβόητη πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ που θα γίνονταν επιβεβαίωση του δικαιώματος από ανέργους και ΑΜΕΑ (πόσο δύσκολο είναι μία επιχείριση του δημοσίου να έχει ένα ειδικό online σύστημα με την ΗΔΙΚΑ ώστε να λαμβάνει αυτόματα αυτά τα στοιχεία????) και ενώ απομένουν 10 μέρες για το καθολικό κλείσμο των πυλών τουλάχιστον στους περισσότερους σταθμούς των γραμμών 2 και 3, υπάρχουν επιβάτες που έκαναν αίτηση ακόμα και αρχές Ιανουαρίου και ΔΕΝ έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα τους!

(05-03-2018, 10:02 AM)meganium Έγραψε: 1. Στην προσωποιημενη μου κάρτα έχω φορτώσει το πακέτο των 10+1 εισιτηρίων και έχω υπόλοιπο μέσα. Θέλω τώρα να βάλω μηνιαία κάρτα των 30 ευρώ. Πότε θα ενεργοποιηθεί η κάρτα; Μόλις εξαντληθούν τα εισιτήρια ή άμεσα και θα μου μείνουν τα εισιτήρια;

Είναι λίγο ασαφείς οι οδηγίες στις FAQs του athenacard.gr για το τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ενώ αναφέρει ότι μπορούν να συνυπάρχουν εισιτήρια με χρονικό κόμιστρο (κάρτα 30, 90, 180, 365 ημερών), δεν αναφέρει συγκεκριμένα με ποια προτεραιότητα ενεργοποιούνται. Η λογική πάντως λέει ότι θα πρέπει να προηγείται η κάρτα των 30 ημερών.

(05-03-2018, 10:02 AM)meganium Έγραψε: 2. Θέλω να πάω στο αεροδρόμιο. Παίρνω λεωφορείο για να πάω στον σταθμό του προαστιακού ακυρώνοντας εισιτήριο των 1,40€. Όταν φτάσω στο σταθμό του προαστιακού μπορώ να φορτώσω στην κάρτα μου εισιτήριο αεροδρομίου και πως θα ενεργοποιηθεί αφού θα έχω αστικό εισιτήριο ενεργό; Σε περίπτωση που έχει λήξει πως θα ξέρει η πύλη ότι θέλω να ενεργοποιηθεί το εισιτήριο του αεροδρομίου και όχι του 1,40€. Αντίστοιχα και στις πύλες του αεροδρομίου ή στο λεωφορείο του αεροδρομίου;

Και εδώ δεν υπάρχει κάτι σαφές. Για κάποιον που μετακινείται με τα εξπρές λεωφορεία από/προς το Αεροδρόμιο, εκεί όπως και να χει πρέπει να ενεργοποιηθεί εισιτήριο μιας διαδρομής. Με το Μετρό και τον Προαστιακό, όμως, ισχύει η δυνατότητα χρήσης του εισιτηρίου και στην αστική ζώνη, μέχρι το πέρας των 90', οπότε εκεί υπάρχει ένα θέμα στη διαδρομή προς το Αεροδρόμιο (αν χρεώσει με 1,40€ μπαίνοντας στο λεωφορείο, θα τα ανακαλέσει βγαίνοντας στο Αεροδρόμιο θεωρώντας ότι συμπεριλαμβάνεται στην ίδια διαδρομή??). Καλύτερα το εισιτήριο του Αεροδρομίου να υπάρχει ξέχωρα (πχ. σε athena ticket), για να μην υπάρχουν τρεξίματα.
Απάντηση
Στον σταθμό Κάντζας που το ρώτησα μου έδωσε μια ανώνυμη κάρτα με εισιτήριο αεροδρομίου και μου είπε πάρε αυτή για σίγουρα.
Απάντηση
Καλημέρα. Πριν από λίγο που μπήκα στη σελίδα του ΗΔΙΚΑ δεν υπάρχει ακόμα κάποιο link για ενεργοποίηση κάρτας. Επίσης, όταν πας να μπεις σου βγάζει μήνυμα λάθους ότι η σελίδα δεν υπάρχει και πρέπει να την φορτώσεις 2 και 3 φορές για να ανοίξει...
Απάντηση
Νεότερα

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/3...h-ena-card

Προσέξτε, λένε "αναμένεται να ανοίξει" όχι "θα ανοίξει", πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ανοίξει και αργότερα... Οι μπάρες κλείνουν σε 9 μέρες και αυτοί λένε ότι "μπορεί και να ανοίξουμε σε 10 μέρες, μπορεί και όχι"... Έστω ότι ανοίγουν την εφαρμογή αργότερα από το κλείσιμο των μπαρών, πώς θα μετακινούνται οι άνεργοι; Kάποιος θα πει "οι άνεργοι να κοιτάξουν να βρούνε καμμιά δουλειά και να αφήσουν τις τζάμπα βολτούλες με τα μμμ", το λέω γιατί το έχουμε ακούσει και αυτό και μάλιστα ουκ ολίγες φορές... Μήπως είναι πρόβα τζενεράλε για το σενάριο που ακούγεται ότι η επόμενη κυβέρνηση (ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποια θα είναι) πρόκειται να καταργήσει τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα μμμ; Λέω εγώ τώρα... Ας μην πώ ότι έχω κάνει αίτηση ηλεκτρονικά για την κάρτα από αρχές Γενάρη και ακόμη δεν έχω παραλάβει τίποτα. Στα εκδοτήρια μου λένε δεν μπορούν να εκδώσουν καινούρια γιατί υπάρχει ήδη αίτηση σε εξέλιη και στα ΕΛΤΑ μου λένε απευθυνθείτε στον ΟΑΣΑ, κοινώς μπαλάκι από τη μια υπηρεσία στην άλλη..Συγνώμη παιδιά αλλά έχω εκνευριστεί αφάνταστα με όλο αυτό το μπάχαλο και τον ερασιτεχνισμό...
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)