Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
Λογικά θα μπορεί κάποιος να βγάζει και online την κάρτα του ?

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/k...n-tou-oasa

Επίσης , τι εννοεί με την ανώνυμη κάρτα ως προς τη φόρτιση αξίας ; Λογικά δεν σου κάνει την έκπτωση οπότε δεν συμφέρει (όπως ας πούμε για τα εισιτήρια 5 ή 10 διαδρομών που λεει)
Απάντηση
(30-11-2017, 09:48 PM)panahs Έγραψε: Λογικά θα μπορεί κάποιος να βγάζει και online την κάρτα του ?

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/k...n-tou-oasa

Επίσης , τι εννοεί με την ανώνυμη κάρτα ως προς τη φόρτιση αξίας ; Λογικά δεν σου κάνει την έκπτωση οπότε δεν συμφέρει (όπως ας πούμε για τα εισιτήρια 5 ή 10 διαδρομών που λεει)

Η ανώνυμη κάρτα μπορεί να πάρει την έκπτωση αν προαγοράσεις τα εισιτήρια σαν πακέτο. Η φόρτιση έχει νόημα κυρίως για το αεροδρόμιο, ώστε να έχεις 2 προϊόντα κομίστρου παράλληλα και ακόμη περισσότερο για το μέλλον που θα έχουμε ζωνικό εισητήριο (να μην ψάχνεις εισητήριο για 1 ή 2 ζώνες και σκέφτεσαι τι θα χρειαστείς και πότε, αλλά να το υπολογίζει μόνη της η κάρτα).
Προτροπή δική μου, όσοι χρησιμοποιείτε ΜΜΜ έστω μια φορά την εβδομάδα και ειδικότερα όλοι όσοι έχετε έκπτωση, βγάλτε προσωποποιμένη να μπορείτε να την φορτίζετε από την άνεση του καναπέ σας.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
Σας ευχαριστω ολους, ο φιλος μου τελικα εβγαλε προσωποιημενη καρτα επειδη καθως ξεκινησαμε να παμε για την Οθωνος που δεν εχει και πολυ κοσμο, ειδαμε οτι στον ησαπ Πειραια ειχε 5 ατομα οποτε περιμεναμε εκει ! (ευτυχως του χα πει για καλο και κακο να εχει σε φωτοτυπια αμκα). Απλα ενημερωτικα ποσταρα.

Να σας ρωτησω, οι ανεργοι πρεπει να κανουμε κατι ? ή ακομα κινουμαστε με το χαρτι απ το oaed.gr και τη καρτα ανεργιας? Στο site λεει οτι οι ανεργοι πρεπει να εκδωσουν και εκεινοι προσωποιημενη καρτα! Τελος αν ξερετε, ο εκδοτης περναει την ημερομηνια ληξης της ακαδημαικης ταυτοτητας?
Απάντηση
(06-12-2017, 01:43 AM)panahs Έγραψε: Να σας ρωτησω, οι ανεργοι πρεπει να κανουμε κατι ? ή ακομα κινουμαστε με το χαρτι απ το oaed.gr και τη καρτα ανεργιας? Στο site λεει οτι οι ανεργοι πρεπει να εκδωσουν και εκεινοι προσωποιημενη καρτα! Τελος αν ξερετε, ο εκδοτης περναει την ημερομηνια ληξης της ακαδημαικης ταυτοτητας?

Οι άνεργοι, οι ανάπηροι και γενικά όσοι δεν έχουν ακόμα εκδώσει κάρτα, απλά συνεχίζουν να περιμένουν. Πρέπει να σφίξουν λίγο τα μελομακάρονα και να πιάσει η άχνη στους κουραμπιέδες για να αποφασίσουν πως θα διεκπεραιωθεί η διαδικασία. Και τις καρτούλες, θα τις περιμένουμε οι μισοί τρώγοντας τη λαγάνα και οι υπόλοιποι όταν θα αρχίσουμε να χωνεύουμε την πετσούλα από το αρνί το Πάσχα. Γιατί πολύ απλά η διοίκηση του ΟΑΣΑ επιμένει να βρίσκεται στην κοσμάρα της.

Για το δεύτερο ερώτημα, για όλα τα δικαιώματα μειωμένου εισιτηρίου καταχωρείται κανονικά η ημερομηνία λήξης. Και μάλιστα για εκείνους που μετράει αντίστροφα η λήξη του δικαιώματος, το σύστημα δε σε αφήνει να εκδώσεις μειωμένο κόμιστρο που θα ισχύει μετά τη λήξη (πχ. φοιτητής που το πάσο του λήγει τον Αύγουστο 2018 δε μπορεί να εκδώσει-ενεργοποιήσει σήμερα ετήσια κάρτα, αλλά το πολύ 6μηνη και αντίστοιχα από αρχές Μαρτίου θα του επιτρέπει το πολύ έως 3μηνη κάρτα κ.ο.κ.)
Απάντηση
Γνωρίζετε αν θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές εκδόσεις προσωποποιημενων καρτών χωρίς την μετάβαση σε εκδοτήριο?
Απάντηση
Εγώ έχω απορία γιατί δεν έχουν βγάλει απ' τα λεωφορεία τα παλιά ακυρωτικά μηχανήματα? Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπαίνουν και νομίζουν ότι μπορούν χτυπήσουν εκεί εισητήριο (θα μου πεις κακώς, έπρεπε να είχαν ενημερωθεί, αλλά δεν μπαίνουν και όλοι κάθε μέρα). Γενικά πάντως ακόμα δεν υπάρχει πλήρης οργάνωση, π.χ. εκδοτήρια που άμα θες να βγάλεις ένα εισητήριο και όχι περισσότερα, να μην σου βγάζουν, δεν δέχονται κάρτες pos ακόμα τα αυτόματα μηχανήματα και κάποια άλλα που ξεχνάω
Απάντηση
επισης γιατι σε αναγκαζουν να αγορασεις αμεσως μηνιαια καρτα ? (στο φιλο μου ειπαν ξερετε δεν γινεται να βγαλετε διχως κομιστρο μεσα, καπως ετσι, παλι καλα που ειχαμε μετρητα πανω μας γτ δεν δεχονται pos και αντε να βρεις ατμ κοντα)
Απάντηση
(06-12-2017, 07:11 PM)panahs Έγραψε: επισης γιατι σε αναγκαζουν να αγορασεις αμεσως μηνιαια καρτα ? (στο φιλο μου ειπαν ξερετε δεν γινεται να βγαλετε διχως κομιστρο μεσα, καπως ετσι, παλι καλα που ειχαμε μετρητα πανω μας γτ δεν δεχονται pos και αντε να βρεις ατμ κοντα)

Έχει καταργηθεί η υποχρέωση να αγοράσει κόμιστρο με την έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας ήδη από τα μέσα Οκτώβρη. Άλλωστε και αυτές που εκδίδονται με κατάθεση φακέλου με τα δικαιολογητικά είναι αφόρτιστες.

Επειδή δεν έχω κάνει πρόσφατα αγορά από εκδοτήριο, αυτό που δεν κάνουν συναλλαγές με POS είναι καινούριο κόλπο; Οι μικροέμποροι δηλαδή να είναι υποχρεωμένοι να δέχονται συναλλαγές με χρεωστικές-πιστωτικές και ο ΟΑΣΑ να το αρνείται;

(06-12-2017, 06:48 PM)kostas260 Έγραψε: π.χ. εκδοτήρια που άμα θες να βγάλεις ένα εισητήριο και όχι περισσότερα, να μην σου βγάζουν

Εάν δεν υπάρχει κάποια εσωτερική οδηγία, τα εκδοτήρια είναι υποχρεωμένα να εκδίδουν-επαναφορτίζουν ΟΛΑ τα κανονικά ή μειωμένα εισιτήρια-κάρτες και σε athena card (εκδίδουν και ανώνυμες εκτός από προσωποποιημένες) και σε athena ticket. Γιατί δε δοκιμάζεις να επικοινωνήσεις με τον ΟΑΣΑ και να αναφέρεις το συμβάν (που, πότε, τι έγινε κλπ) είτε για να σου επιβεβαιώσουν ότι όντως ο υπάλληλος ενήργησε σωστά, είτε για να διερευνήσουν το συμβάν.
Απάντηση
Πάντως, από την καθημερινή παρατήρηση που κάνω στις (ατελείωτες) διαδρομές μου, μπορώ να πώ ότι έχει επέλθει πλέον ηερμία και το σύστημα ψιλολειτουργεί.

Οι ομάδες "υψηλού κινδύνου" (παππούδες, γιαγιάδες, αγράμματοι κλπ) έχουν μάθει και χρησιμοποιούν με άνεση το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για να μην πώ ότι το έχουν βρεί παιχνίδι και το περνάνε δεύτερη φορά για να δουν το υπόλοιπο της κάρτας.

Το πρόβλημα ήταν ο αιφνιδιασμός και η άναρχη αρχική εφαρμογή. Αν αυξηθούν τα σημεία πώληση και ΚΥΡΙΩΣ αν εγκατασταθούν αυτόματα μηχανήματα σε ΕΠΑΡΚΗ αριθμό στους σταθμούς του μετρό, αλλά και σε καίρια σημεία σε κάθε γειτονιά, το σύστημα θα λειτουργεί μια χαρά. Από τη στιγμή που μπορείς να φορτίσεις την κάρτα με πολλαπλό κόμιστρο, αρκεί να πας στο σημείο πώληση μια στις 15 μέρες και είσαι εντάξει.

Κομβικά σημεία θεωρώ κάθε "μεγάλη" στάση λεωφορείου πχ Πλατεία Παγκρατίου, Πλ. Καισαριανής, Λεωφ. Παπάγου στου Ζωγράφου (Τσίτουρα), 5η Ιλισίων (220/1) Νοσ. Παίδων, Γαλάτσι στη στροφή Βεϊκου/Γαλατσίου, Πλ. Κυψέλης, Πλ. Αμερικής, Πλ. Κολιάτσου, Καλλιθέα (Δαβάκη), ΙΚΑ Αλεξάνδρας, Παλατάκι Χαϊδαρίου, Λένορμαν στην Πλ. Κολωνού, Θηβών στα Village, Πλ. Αγ. Αναργύρων κλπ.

Οι συνοικίες θα καλυφθούν με τα POS που είναι να λάβουν τα ψιλικατζίδικα και τα περίπτερα. Τα οποία POS θεωρώ απαραίτητο να εγκατασταθούν σε ΟΛΑ τα ξενοδοχεία της Αθήνας για να μπορούν να καλύπτονται οι επισκέπτες της πόλης.
Απάντηση
(07-12-2017, 10:44 AM)Citaro Έγραψε: Κομβικά σημεία θεωρώ κάθε "μεγάλη" στάση λεωφορείου πχ Πλατεία Παγκρατίου, Πλ. Καισαριανής, Λεωφ. Παπάγου στου Ζωγράφου (Τσίτουρα), 5η Ιλισίων (220/1) Νοσ. Παίδων, Γαλάτσι στη στροφή Βεϊκου/Γαλατσίου, Πλ. Κυψέλης, Πλ. Αμερικής, Πλ. Κολιάτσου, Καλλιθέα (Δαβάκη), ΙΚΑ Αλεξάνδρας, Παλατάκι Χαϊδαρίου, Λένορμαν στην Πλ. Κολωνού, Θηβών στα Village, Πλ. Αγ. Αναργύρων κλπ.

Σε αρκετά από τα σημεία που αναφέρεις έχει ήδη τοποθετηθεί αυτόματο μηχάνημα ή πρόκειται να τοποθετηθεί. Συγκεκριμένα, στο Άλσος Παγκρατίου (είναι εκτός λόγω σπασμένης οθόνης), στη Πλατεία Γαρδένια του Ζωγράφου, στην Πλατεία Κυψέλης, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων και νομίζω και στο κέντρο του Γαλατσίου (είχα εντοπίσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έδινε την άδεια για τοποθέτηση ΑΜΕΚ στη Λ. Γαλατσίου 106-108).

Επίσης, έχουν τοποθετηθεί αυτόματα μηχανήματα στον Πειραιά (Αγ. Διονύσιος/Πύλη Ε3, Πλ. Καραϊσκάκη/Πύλη Ε8, Ακτή Ξαβέρη/Πύλη Ε12, Πλ. Κοραή), στα Δικαστήρια, στον Σταθμό Λαρίσης, στο Πεδίον Άρεως - αφετηρία ΚΤΕΛ Αττικής, στα ΚΤΕΛ Κηφισού, στα ΚΤΕΛ Λιοσίων, στο Πέραμα, στην Πλατεία Χαλανδρίου (και εκεί σπασμένη η οθόνη), στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής, στην Πλατεία Πλατάνου της Κηφισιάς και στο Δημαρχείο Σπάτων. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα σε περιοχές που δεν έχουν κοντά ΜΣΤ και βέβαια υπάρχουν και τα εκδοτήρια που είχε η ΟΣΥ σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου που μπορούν να εκδίδουν-επαναφορτίζουν ηλεκτρονικά εισιτήρια-κάρτες (από εκεί μπορεί να βγάλει κάποιος και ανώνυμη athena card).
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 Επισκέπτης (ες)