Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
#51
(08-10-2017, 05:59 PM)panahs Έγραψε: *επειδη κατι ειχαν πει οτι για τις ειδικες ομαδες και οι εκπτωτικες (πχ φοιτητες) δεν υπαρχουν ακομα ηλεκτρονικα εισιτηρια

Για τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης, απάντησε παραπάνω ο Μάριος. (δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι διαδικασίες). Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (μαθητές - φοιτητές - πολύτεκνοι - ανήλικοι - άνω των 65) εκδίδουν ήδη κανονικά προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα. Οι υπόλοιποι τύποι ηλεκτρονικού εισιτήρίου, δεν θα δέχονται μειωμένο κόμιστρο.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
#52
οποτε μεχρι στιγμης μετακινουμαι κανονικα με τη βεβαιωση του οαεδ και το α4 της καρτας ανεργιας ετσι ; Μεχρι νεοτερας? Επειδη θα πρεπει να χρησιμοποιησω τα ΜΜΜ μεσα στον μηνα σχεδον καθε μερα, μην βρεθω μπλεγμενος με τπτ ελεκτες Tongue ή κλειστες μπαρες

edit:

https://www.athenacard.gr/jsp/smartafc/g...d-card.jsp

Αν είστε δικαιούχος δωρεάν μετακίνησης, θα ενημερωθείτε με ξεχωριστή ανακοίνωση. Τα σχετικά δικαιώματα συνεχίζουν να ισχύουν.
Απάντηση
#53
(09-10-2017, 04:01 PM)panahs Έγραψε: οποτε μεχρι στιγμης μετακινουμαι κανονικα με τη βεβαιωση του οαεδ και το α4 της καρτας ανεργιας ετσι ; Μεχρι νεοτερας? Επειδη θα πρεπει να χρησιμοποιησω τα ΜΜΜ μεσα στον μηνα σχεδον καθε μερα, μην βρεθω μπλεγμενος με τπτ ελεκτες Tongue ή κλειστες μπαρες

edit:

https://www.athenacard.gr/jsp/smartafc/g...d-card.jsp

Αν είστε δικαιούχος δωρεάν μετακίνησης, θα ενημερωθείτε με ξεχωριστή ανακοίνωση. Τα σχετικά δικαιώματα συνεχίζουν να ισχύουν.

Ακριβώς. Επειδή 1) μέχρι τέλος του μήνα δεν πρόκειται να κλείσουν οι μπάρες (προσωπική εκτίμηση, ούτε το Νοέμβριο), 2) ο ΟΑΣΑ ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει πρώτα αυτούς που είναι πελάτες του, δηλαδή δίνουν έστω και 15€ το μήνα και μετά να ξεκινήσει να μοιράζει δωρεάν κάρτες, δεν έχει ξεκινήσει η έκδοση καρτών για τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης. Όταν βγει η ανακοίνωση για τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης, να είστε σίγουρος ότι θα γραφτεί στο φόρουμ.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
#54
ευχαριστω πολυ !
Απάντηση
#55
Αυτοί που έγραψαν το περιεχόμενο του site της Athena card πρέπει να είναι απλά, αγνά και ανόθευτα ηλίθιοι. Δεν εξηγείται αλλιώς το πώς, ψάχνοντας να βρεις την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα, πέφτεις σε κείμενα που αλληλοαναιρούνται και φυσικά δεν βγάζεις άκρη.

Το απλό ερώτημα είναι: Βγάζω μια προσωποποιημένη κάρτα την οποία σκοπεύω να φορτίσω με 30 ευρώ για μετακίνηση 30 ημερών στα μέσα εκτός Αεροδρομίου. Ωραία μέχρι εδώ. Θέλω όμως να κάνω και 1 μετακίνηση (χωρίς επιστροφή) προς το Αεροδρόμιο. Το ερώτημά μου λοιπόν είναι αν θα με καλύψει η προσωποποιημένη κάρτα δεχόμενη φόρτιση για ένα εισιτήριο αεροδρομίου, ή θα χρειαστεί να προμηθευτώ και άλλη καρτούλα. Πάμε στο site να ψάξουμε την απάντηση:

https://www.athenacard.gr/jsp/smartafc/g...d-card.jsp

"Μπορώ να φορτίσω την προσωποποιημένη κάρτα μου με προϊόντα κομίστρου μεγάλης διάρκειας (30 ημερών+) και χρηματική αξία μέχρι 50 ευρώ".

Σαφές λοιπόν, μπορώ να βάλω λεφτά στην κάρτα αλλά μπορώ να τα κάνω μόνο προϊόντα κομίστρου μεγάλης διάρκειας. Πολύ ωραία, πάμε να δούμε τι γίνεται με τις ανώνυμες καρτούλες:

https://www.athenacard.gr/jsp/smartafc/g...s-card.jsp

"Μπορείτε να τη φορτίσετε με... μπλα μπλα μπλα... εισιτήριο αεροδρομίου κανονικής τιμής".

Τέλεια, εδώ είμαστε. Μπορώ λοιπόν να πάρω μια ανώνυμη καρτούλα και να τη φορτίσω μόνο με το εισιτηριάκι που θέλω;

Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ!!! ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ! Διότι "Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση ανώνυμης ATH.ENA Card είναι η αγορά εισιτηρίου 5 ή 10 + 1 διαδρομών." Δυστυχώς δεν λέει πουθενά "ή ενός εισιτηρίου για το αεροδρόμιο". Οπότε για να μπορέσω εγώ να φορτίσω την ανώνυμη καρτούλα πρέπει πρώτα να τη γεμίσω με άχρηστα σε μένα προϊόντα τα οποία, μαζί με το εισιτήριο του αεροδρομίου, σχεδόν φτάνουν το κόστος φόρτισης της προσωποποιημένης κάρτας με 30 μέρες + αεροδρόμιο.

Λέτε να δούμε και το FAQ μπας και λέει κάτι; Άντε να το δούμε κι αυτό:

https://www.athenacard.gr/smartafc/gener...rs/FAQ.dev

"Η βασική διαφορά στη χρήση του πολλαπλού εισιτηρίου και της ATH.ENA Card έγκειται στο ότι :
το πολλαπλό εισιτήριο μπορεί να φορτιστεί μόνο με προϊόντα μικρής χρονικής διάρκειας (π.χ. εισιτήρια 90 λεπτών-μιας διαδρομής, ημερήσιο, 5ήμερο, τουριστικό κ.α.) και έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής.

ενώ
η ATH.ENA Card μπορεί να φορτιστεί ταυτόχρονα
και με προϊόντα χρονικής διάρκειας, κυρίως μεγάλης διάρκειας (π.χ 30, 90, 180 ή 365 ημερών), ή μικρής (π.χ. εισιτήριο αεροδρομίου κ.α.)
και με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι."

Άρα εδώ μας λέει πως η ATH.ENA Card φορτίζεται ΚΥΡΙΩΣ με προϊόντα μεγάλης διάρκειας, αλλά φορτίζεται και με μικρής (ίσως το κουμπί για τα δευτερεύοντα προϊόντα να είναι μικρότερο, ποιος ξέρει τι θα πει ΚΥΡΙΩΣ).

Συμπέρασμα: Εσείς που τα γράψατε αυτά, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΩ ΓΩ;

Έχω κι άλλα για να γελάσετε από το site της Athena.card (ειλικρινά, αν ήμουν υπουργός θα είχα παραιτηθεί μετά από αυτό το ανοσιούργημα που υποτίθεται ότι εισάγει τις συγκοινωνίες σε χάι τεκ καταστάσεις - εδώ γελάμε), αλλά σιγά-σιγά γιατί έχουμε και δουλειές. Πάρτε γρήγορα τις ανώνυμες καρτούλες σας πάντως διότι:

https://www.athenacard.gr/smartafc/gener...rs/FAQ.dev

"Δεν έχω καταλάβει πώς υπολογίζεται ο ακριβής χρόνος λήξης της ισχύος κάποιων προϊόντων κομίστρου. Μπορείτε να δώσετε μερικά παραδείγματα;

Παρακάτω σας δίνουμε μερικά παραδείγματα λήξης της ισχύος διαφορετικών προϊόντων κομίστρου:

Tύπος προϊόντος Ενεργοποίηση (1η επικύρωση) Λήξη
1. Εισιτήριο 90 λεπτών 18.1.2017 05:03:12 18.1.2017 15:33:11"

Να' στε καλα βρε παιδιά που δώσατε τα παραδείγματα και μάθαμε πως για τον ΟΑΣΑ τα 90 λεπτά διαρκούν 10,5 ώρες. Τρέξατε - προλάβατε!
Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
Απάντηση
#56
(12-10-2017, 12:57 PM)amoran Έγραψε: Αυτοί που έγραψαν το περιεχόμενο του site της Athena card πρέπει να είναι απλά, αγνά και ανόθευτα ηλίθιοι. Δεν εξηγείται αλλιώς το πώς, ψάχνοντας να βρεις την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα, πέφτεις σε κείμενα που αλληλοαναιρούνται και φυσικά δεν βγάζεις άκρη.

Το απλό ερώτημα είναι: Βγάζω μια προσωποποιημένη κάρτα την οποία σκοπεύω να φορτίσω με 30 ευρώ για μετακίνηση 30 ημερών στα μέσα εκτός Αεροδρομίου. Ωραία μέχρι εδώ. Θέλω όμως να κάνω και 1 μετακίνηση (χωρίς επιστροφή) προς το Αεροδρόμιο. Το ερώτημά μου λοιπόν είναι αν θα με καλύψει η προσωποποιημένη κάρτα δεχόμενη φόρτιση για ένα εισιτήριο αεροδρομίου, ή θα χρειαστεί να προμηθευτώ και άλλη καρτούλα.

Αν έχεις ήδη προσωποποιημένη κάρτα μπορείς απλά να αγοράσεις ένα εισιτήριο αεροδρομιου (αν είσαι φοιτητής το ξέρει το σύστημα και σου δίνει την έκπτωση). Αν θες να κάνεις μόνο μια μετακίνηση (έστω Αεροδρόμιο - Πειραιάς) και να μην ξαναέρθεις στην Αθήνα αγοράζεις απλό εισιτήριο. Αν είσαι και φοιτητής, οπότε το μηχάνημα δεν εκδίδει φοιτητικά εισιτήρια πας στον εκδότη που θα σου ζητήσει πάσο για να σου βγάλει εισιτήριο μιας διαδρομής αεροδρομίου.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
#57
Ευχαριστώ τον φίλο Νίκο και συνεχίζω, κλέβοντας λίγο χρόνο, την περιήγησή μου στο θαυμαστό κόσμο του Athena.card site και των υπέροχων ανθρώπων που ανέλαβαν να μεταλαμπαδεύσουν μέσα από αυτό τις γνώσεις τους για το νέο σύστημα. Μόνο αγάπη, στοργή και προδέρμ για τους διανοητικά ανάπηρους που θα μας πάρουν από το χεράκι για να μας οδηγήσουν στη νέα εποχή.

Πάμε FAQ για να μας λυθούν όλες οι απορίες:

"Τι πρέπει να κάνω όταν λήξει η χρονική ισχύς του εισιτηρίου μου και δεν ολοκλήρωσα την διαδρομή μου;
Αυτό το ερώτημα είναι σημαντικό. Αν ταξιδεύετε με τις γραμμές 1, 2 και 3 ο οπτικός αναγνώστης στην πύλη εξόδου θα αναγνωρίσει ότι το εισιτήριο έχει λήξει και δεν θα ανοίξει για να εξέλθετε. Θα πρέπει να πατήσετε το κομβίο κλήσης του Υπεύθυνου Σταθμού.

Αν ταξιδεύετε με λεωφορείο, τρόλλεϋ ή τραμ, η λήξη του εισιτηρίου σας θα γίνει αντιληπτή στην περίπτωση ελέγχου, οπότε θα σας επιβληθεί πρόστιμο. "

Όπως καταλαβαίνετε, το ερώτημα είναι πολύ σημαντικό, όπως παραδέχεται και ο συντάκτης από την αρχή κιόλας, οπότε περιμένουμε μια διεξοδική και σαφή απάντηση. Σκεφτόμαστε π.χ. πως θα υπάρχει κάποια δυνατότητα να ακυρώσουμε ηλεκτρονικά και δεύτερο εισιτήριο αν περάσουν τα 90 λεπτά, ή θα μας λένε σαφώς πως εντάξει, αν μπήκατε μέσα σε ένα μέσο πριν περάσουν τα 90 λεπτά είστε ΟΚ.

Κι εδώ έρχεται η πραγματικότητα και σου δίνει ένα μεγαλοπρεπές χαστούκι...

Ποια είναι λοιπόν η απάντηση στο λογικότατο και σημαντικότατο ερώτημα "Τι πρέπει να κάνω όταν λήξει η χρονική ισχύς του εισιτηρίου μου και δεν ολοκλήρωσα την διαδρομή μου;"

1. Αν είσαι στο μετρό θα καλέσεις τον Υπεύθυνο Σταθμού. Το τι θα γίνει μετά το αφήνουμε στη φαντασία σας, δεν χρειάζεται δα να τα ξέρετε κι όλα... Περίεργοι...

2. Αν είσαι αλλού και έρθει ελεγκτής, θα πληρώσεις πρόστιμο. Τέλος. Δεν υπάρχει λύση, δεν υπάρχει τίποτα. Ας πήγαινες με τα πόδια. Ε, μα, ανώμαλε άνθρωπε κι εσύ που θες λεωφορείο, τρόλεϊ και τραμ...
Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
Απάντηση
#58
Εκτός μετρό είναι εύκολη η απάντηση, χτυπάς ξανά την κάρτα που έχει αποθηκευμένα εισιτήρια και επικυρώνεις 2ο. Στο μετρό δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να χτυπήσεις νέο εισιτήριο πριν λήξει το υπάρχον.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
#59
Λοιπόν να σας περιγράψω και εγώ την πρώτη μου εμπειρία με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και πιο συγκεκριμένα με την προσοποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα.
Αποφάσισα για να μην περιμένω πολύ ώρα στην ουρά του εκδοτηριού, να πάω στο Ηράκλειο επειδή νόμιζα ότι θα είχε λιγότερο κόσμο από την Αττική πχ ή την Ομόνοια. Πραγματικά ήταν έτσι το εκδοτηριο του Ηρακλείου δεν είχε κανέναν. Ζήτησα μια προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα μειωμένη. Τους είπα όμως ότι δεν ήθελα να την φορτισω ακόμα γιατί δεν είχα πάνω μου χρήματα. Πήγα μόνο και μόνο για να εκδώσω την καρτα. Η υπάλληλος όμως μου είπε ότι της είχε δωθεί εντολή για σήμερα να μην βγάζει κάρτες σε επιβάτες που δεν θέλουν να την φορτίσουν εκείνη την ώρα, έτσι της είπα οτι αποφασισα να πληρώσω με P.O.S αλλα εκείνη μου είπε πάλι ότι δεν γίνεται γιατί το συγκεκριμενο εκδοτηρίο δεν είχε.
Έπειτα, δεν ξέρω πως μου ήρθε να πάω να δοκιμάσω να κάνω το ίδιο πράγμα το οποίο πήγα να κάνω στο εκδοτήριο του Ηράκλειου και απέτυχα, στο εκδοτήριο της Αττικής. Πήρα λοιπόν το τρένο και αντί να κατέβω Άνω Πατήσια να πάρω το 3 να πάω σπίτι μου, κατέβηκα στην Αττική. Πήγα στο εκδοτήριο και ευτυχώς δεν ειχε και πολύ κόσμο, είχε 4-5 άτομα. Όταν εφτασε η σειρά μου τους είπα ότι είχα πει και στο εκδοτήριο του Ηρακλείου να βγάλω μια μειωμένη προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα χωρίς να την φορτισω. Αυτοί δέχτηκαν με καλή διάθεση και ολας. Με έβγαλαν φωτογραφία (κοίταζα αλλού και βγήκα χάλια αλλα ποιος νοιάζεται τώραBig Grin) έδωσα όλα τα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν τον ΑΜΚΑ μου και σε 3 λεπτά έπιασα την πρώτη μου ηλεκτρονική κάρτα. Την ώρα που την έβγαζε εντωμεταξύ ρώτησα αν αυτό το εκδοτήριο έχει P.O.S και μου είπαν ότι είχε, έτσι αποφασισα να φορτισω την ηλεκτρονική καρτα, όπως και έγινε. Θα την ακυρωσω για πρώτη φορά στις 01/11 καθώς τώρα ισχύει ακόμα η χάρτινη κάρτα μου. Σε αυτό που δεν μου έχει δωθεί ξεκάθαρη απάντηση είναι στο αν θα πρέπει να κάνω chek in σε όλα τα μέσα που χρησιμοποιω ή αν θα πρέπει να την ακυρωσω μόνο την πρώτη φορά και μετά για ένα μήνα να την χρησιμοποιώ μόνο για να ανοίξουν οι Πύλες του μετρό. Ούτε οι εκδότες δεν το γνώριζαν αυτό, σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι για το συγκεκριμένο ερώτημα ας με ενημερώσει για να ξέρω τι θα κάνω μετά τις 1/11. Ευχαριστώ.
Απάντηση
#60
Έβγαλα κι εγώ σήμερα την προσωποποιημένη καρτουλα από το εκδοτηριο της Πλακεντίας το απόγευμα. Τυπωμενος ο αμκα από το www.amka.gr και το QR Code από το site της athena card. Είχα και την ταυτότητα μαζί, δήλωσα στον εκδότη πως δεν ήθελα να κάνει φόρτιση και σε 30 δευτερόλεπτα είχα τελειώσει και όλα κομπλέ. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι είναι Παρασκευή και 13, μάλλον σημαίνει πως κάτι θα πάει αργότερα πολύ στραβά, αλλά προς το παρόν πανηγυριζω τη θριαμβευτική νίκη μου απέναντι στην ελληνική γραφειοκρατία. Μου την έχεις φυλαγμενη, το ξέρω...
Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)