Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Χωρίς διόδια στις εθνικές οδούς το Σαββατοκύριακο
#1
Χωρίς διόδια στις εθνικές οδούς το Σαββατοκύριακο
[Εικόνα: hgoymenitsa1--thumb-large-thumb-large.jpg]
Ανοιχτά θα είναι τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους το Σαββατοκύριακο και στην Αττική Οδό την Κυριακή. Το μέτρο λαμβάνεται για τη διευκόλυνση των πολιτών να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα και ως εκ τούτου αφορά μόνο σε ΙΧ και δίκυκλα και όχι τα φορτηγά. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιριών που διαχειρίζονται τα διόδια, οι μπάρες δεν θα είναι ανασηκωμένες, αλλά η διέλευση των αυτοκινήτων θα γίνεται με το σήκωμα της μπάρας σε κάθε όχημα χωριστά από τους υπαλλήλους των διοδίων.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπλ. υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 5 Ιουλίου δεν θα γίνεται είσπραξη διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης (από τις κοινοπραξίες Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και την Εγνατία Οδό), στις εθνικές οδούς Αθήνας- Πάτρας (κοινοπραξία Ολυμπία Οδός) και Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας (κοινοπραξία μορέας), στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου (κοινοπραξία Γέφυρα ΑΕ) και στην Εγνατία Οδό (διόδια Εγνατίας, υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου- Πρέβεζας).

Στο μέτρο θα συμμετέχει και η Αττική Οδός, αλλά μόνο την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (Κυριακή).
Αυτό βέβαια που δεν έχει γίνει γνωστό είναι αν το Δημόσιο θα κληθεί μετά το δημοψήφισμα να καταβάλλει στις κοινοπραξίες το ακριβές αντίτιμο των διελεύσεων που θα γίνουν (καθώς αυτές καταγράφονται ηλεκτρονικά), όπως προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης στις περιπτώσεις που το Δημόσιο ζητά να μη λειτουργήσουν τα διόδια. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει για τα διόδια Αιγινίου Πιερίας, που είχαν μείνει κλειστά για δύο έτη κατόπιν εντολής του υπουργείου Υποδομών, με το κόστος να πληρώνεται από τον προϋπολογισμό.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο υπενθυμίζει ότι:
- Στις δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύει έκπτωση 50% επι των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Οι εκπτώσεις ισχύουν για το διάστημα από 1 έως 6 Ιουλίου 2015.

- Στις ιδιωτικές αστικές και υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ θα ισχύσει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος. «Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ και διοίκησης Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, η πλευρά της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά μόνον για έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις. Δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ' επιστροφής ( αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική), ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (πχ Φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το υπουργείο», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών.

http://Εφημερίδα Καθημερινήhttp://www.kathimerini.gr/821942/article/epikairothta/ellada/xwris-diodia-stis-e8nikes-odoys-to-savvatokyriako
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Χωρίς διόδια το Σαββατοκύριακο, εκπτώσεις σε τρένα και ΚΤΕΛ TMantzas 1 3.531 02-07-2015, 09:07 PM
Τελευταία Δημοσίευση: TMantzas

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)