Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[oasa.gr] 1ος Μαραθώνιος Προγραμματισμού για τις Συγκοινωνίες Αθηνών
#1
Αθήνα, 17 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου

1ος Μαραθώνιος Προγραμματισμού για τις Συγκοινωνίες Αθηνών

Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 στο INNOVATHENS



Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου 2015, οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ), η εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «INNOVATHENS» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού (Τομέας Μεταφορών & Δικτύων), διοργανώνουν για πρώτη φορά διήμερο Μαραθώνιο προγραμματισμού (Hackathon) με θέμα την υλοποίηση εφαρμογών για τις αστικές συγκοινωνίες αξιοποιώντας ανοικτά δεδομένα (Open Data).

Το πρώτο Hackathon #Transport γίνεται πραγματικότητα με τη συμβολή των Συγκοινωνιών Αθηνών που εναρμονιζόμενες με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία παρέχουν ανοικτά δεδομένα προς όφελος των πολιτών. Η ελεύθερη διάθεση δημόσιων δεδομένων σε τομείς της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης μειώνει το κόστος συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, καθώς η παροχή περισσότερων και καλύτερης ποιότητας δεδομένων έχει ως αποτέλεσμα καλύτερα πληροφορημένους πολίτες, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται η οικονομία μέσα από την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Η δράση αποτελεί την έναρξη της πρωτοβουλίας “CROWDHACKATHON | INNOVATING WITH OPENDATA” που θα εφαρμοστεί σταδιακά και σε άλλους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας και υποστηρίζεται από τις εταιρίες Google, VISA, Hellas Smart Ticket (HST), ΙΝΤΡΑΚΑΤ και τα Goody’s Burger House.

Στο Hackathon #Transport καλούνται να συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, συγκοινωνιολόγοι, αρχιτέκτο-νες, στελέχη επικοινωνίας & εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, φοιτητές και γενικά οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την επιχειρηματικότητα και βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, είτε ως developers για την υλοποίηση εφαρμογών, είτε ως μέντορες για υποστήριξη στην υλοποίηση, ως επιχειρήσεις για συμβουλευτική συμμετοχή ή ως στελέχη του δημοσίου τομέα.

Στο Hackathon #Transport επίσης έχουν κληθεί να συμμετέχουν και φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα διαθέτοντας ανοικτά δεδομένα σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός, το περιβάλλον και η δημόσια διοίκηση.

Οι τρεις πρώτες ομάδες που θα διακριθούν για την εφαρμογή τους θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα. Επίσης, στους συμμετέχοντες και στους νικητές θα προσφερθούν υπηρεσίες σε είδος, οι οποίες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης .


Χρήσιμες Πληροφορίες

Χώρος και Ημερομηνία: INNOVATHENS 4 & 5 Ioυλίου 2015, Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα.
Δικτυακός τόπος ενημέρωσης & εγγραφών: http://crowdhackathon.com/transport
Όνομα και hashtag: #transport, #crowdhackathon
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1575066889426260/


Υποστηρικτές

H Google, η VISA, η Hellas Smart Ticket (HST), η ΙΝΤΡΑΚΑΤ και τα Goody’s Burger House συμμετέχoυν ως βασικοί υποστηρικτές και χορηγοί της δράσης.

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού (Τομέας Μεταφορών & Δικτύων).

Επίσης τη διοργάνωση υποστηρίζουν μεταξύ άλλων και οι εξής Φορείς / Οργανισμοί:

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS, ΕΜΠ / Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού - Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων), ΙΠΣΥ/ΕΚ Αθηνα, Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών, Academy of Entrepreneurship, Greek Travel Pages.

Πηγή: oasa.gr
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [oasa.gr] Ξεκίνησε η λειτουργία της τηλεματικής στις οδικές συγκοινωνίες της Αθήνας dimangelid 0 2.386 23-03-2016, 03:44 PM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)