Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[kathimerini.gr] Germanwings: 150 άτομα επέβαιναν στο Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις
#1
Germanwings: 150 άτομα επέβαιναν στο Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις

Σύναψη:Στις 11:20 τοπική ώρα συνετρίβη το Airbus A320 της εταιρείας Germanwings στην περιοχή της Μπαρσελονέτ στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων. Οπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία στην πτήση με αριθμό 4U9525 βρίσκονταν 144 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, αν και προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για συνολικά 148 επιβαίνοντες. O εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε σε δηλώσεις του ότι έχουν εντοπιστεί συντρίμμια και το αεροσκάφος συνετρίβη ενώ πετούσε σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.

Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη - Ντίσελντορφ και σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Γαλλίας, το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου περίπου 52 λεπτά μετά την απογείωση. Τόνισε ωστόσο ότι προς το παρόν είναι άγνωστα τα αίτια της τραγωδίας.

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δήλωσε σοκαρισμένη από την τραγωδία ενώ είχε τηλεφωνική συνομιλία τόσο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ όσο και με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. Μάλιστα όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της, ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα για σήμερα ραντεβού της, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι από την πλευρά του έκανε λόγο για τραγωδία επισημαίνοντας ότι μεταξύ των επιβατών ήταν 45 Ισπανοί πολίτες. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η Ισπανία συνεργάζεται με τις γαλλικές και γερμανικές αρχές για την έρευνα. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε φόβους ότι δεν αναμένεται να βρεθούν επιζώντες, επισημαίνοντας ότι η περιοχή στην οποία κατέπεσε το αεροσκάφος είναι εξαιρετικά δύσβατη. Εκανε επίσης εικασίες για αρκετούς Γερμανούς πολίτες μεταξύ των επιβατών. Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε από την πλευρά του πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μεταβαίνει στο σημείο και ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν ήδη βρεθεί συντρίμμια.

Η γερμανική εταιρεία Lufthansa σε ανακοίνωσή της στο Twitter γράφει: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι συνέβη με την πτήση 4U 9525. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας τότε θα είναι μια «μαύρη μέρα» για μας. Ελπίζουμε να βρεθούν επιζώντες».

Σύμφωνα με την βάση δεδομένων airfleets.net το συγκεκριμένο Airbus πετούσε 24 χρόνια και ανήκε στον όμιλο της Lufthansa από το 1991.

Το αεροσκάφος αυτού του τύπου είναι χωρητικότητας 150-180 επιβατών.

Η Germanwings είναι εταιρεία χαμηλού κόστους και θυγατρική της Lufthansa.

Από την Καθημερινή.
Απάντηση
#2
Στο συγκεκριμενο δυστυχημα ενα με φοβιζει. Μηπως τελικα η Lufthansa στον βωμο της οικονομιας εριξε το επιπεδο της germanwings σε θεμα συντηρησης; το Αεροπλανο ηταν 24ωρες Βαρκελωνη για μια μικρη επισκευη... Μηπως η πιεση απο ψηλα δεν αφησε να γινουν ολες οι διαδικασιες;

Οπως και να εχει... και η Easyjet και η Ryanair ακομα δεν εχουν τιποτα στο ιστορικο τους... απο το 95 η μια και απο το 85 η αλλη... Αντιθετα ολα τα μεγαλα κεφαλια των Star Alliance και One world εχουν ιστοριες να πουν...
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)