Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MasterCard: Φέρνει το mobile ticketing στις συγκοινωνίες της Αθήνας
#1
MasterCard: Φέρνει το mobile ticketing στις συγκοινωνίες της Αθήνας
Η MasterCard ανακοίνωσε τη διεθνή συνεργασία της με τη Masabi
[Εικόνα: 95de17a9618b60379e2429eb5aeba7d9_L.jpg]
Η MasterCard ανακοίνωσε τη διεθνή συνεργασία της με τη Masabi - τον παγκόσμιο ηγέτη στο mobile ticketing για μετακινήσεις - που θα απελευθερώσει τους καθημερινούς επιβάτες και τους επισκέπτες από την αναζήτηση μετρητών για την έκδοση εισιτηρίων στο μετρό ή τα λεωφορεία.

Συνδυάζοντας την τεχνολογία πληρωμών της MasterCard με την πλατφόρμα mobile ticketing της Masabi, JustRide, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πιο γρήγορες και άνετες μετακινήσεις.

Η πρώτη πόλη που θα επωφεληθεί από τη συνεργασία αυτή είναι η Αθήνα, όπου το ιστορικό σύστημα αποκλειστικής χρήσης μετρητών θα ενισχυθεί με αυτή την καινοτόμο λύση mobile ticketing για την έκδοση εισιτηρίων.

Χρησιμοποιώντας το ολοκληρωμένο σύστημα JustRide της Masabi, 1 εκατομμύριο επιβάτες καθημερινά μπορούν να αγοράσουν και να επιδείξουν τα εισιτήριά τους για άμεση και μελλοντική χρήση στα smartphone τους, κερδίζοντας χρόνο.

Το JustRide περιλαμβάνει επίσης λογισμικό επικύρωσης εισιτηρίων με scanning μέσω smartphone ή μέσω ειδικών πυλών και μεμονωμένων μηχανημάτων επικύρωσης.

Ο Αθανάσιος Γεραμάνης, Country Manager της MasterCard Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας σχολίασε σχετικά: «Για ακόμη μια φορά η MasterCard καινοτομεί και φέρνει στην Αθήνα λύσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των επιβατών αλλά ταυτόχρονα βάζουν τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη τεχνολογικής πρωτοπορίας. Στο ίδιο πνεύμα, η MasterCard παραμένει πιστή στο όραμά της να εκπαιδεύσει τους Έλληνες στην αντικατάσταση των μετρητών με εναλλακτικούς και τεχνολογικά προηγμένους τρόπους πληρωμής, που παρέχουν περισσότερη ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία στις καθημερινές συναλλαγές τους».

«Δεδομένου ότι πάνω από το 50% από εμάς ζει πλέον σε αστικές περιοχές, αυτό προκαλεί σημαντικά θέματα, όπως ο συνωστισμός και η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις πόλεις», δήλωσε ο Hany Fam, Πρόεδρος της MasterCard Enterprise Partnerships. «Συνδυάζοντας την εξειδίκευσή μας, οι MasterCard και Masabi απομακρύνουν παράγοντες που καθυστερούν τις μετακινήσεις των ανθρώπων στις πόλεις, ενώ βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε αυτές και βοηθούν τις Αρχές να διαχειρίζονται καλύτερα την αύξηση του πληθυσμού και την αστική ανάπτυξη».
Η Masabi δραστηριοποιείται σε διάφορες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το San Diego. Ανέπτυξε για πρώτη φορά το σύστημα JustRide στο δίκτυο μεταφορών της Βοστώνης, το Νοέμβριο του 2007.

Στο πλαίσιο της σημερινής ανακοίνωσης, η Masabi ενσωματώνει το MasterPass, το σύστημα ασφαλών ψηφιακών πληρωμών της MasterCard, στο JustRide, επιτρέποντας στους καταναλωτές να πληρώνουν για το εισιτήριό τους με ένα απλό άγγιγμα.

«Το mobile ticketing στηρίζεται κυρίως στη διευκόλυνση των μετακινήσεων και η απλούστευση των πληρωμών είναι βασικό στοιχείο αυτής της εμπειρίας », δήλωσε ο Brian Zanghi, CEO της Μasabi. «Μεταμορφώνοντας τα smartphones σε μηχανήματα πώλησης, τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε, αφήνοντας την αναμονή στην ουρά στο παρελθόν. Στην Αθήνα αναπτύσσουμε για πρώτη φορά τη συνεργασία μας με τη MasterCard και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί, ώστε να φέρουμε τα mobile ticketing και πληρωμές και σε άλλες πόλεις στον κόσμο».

Euro2day.gr
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [troleatzis.com] Ερώτηση στη βουλή, για την οριακή κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας dimangelid 0 2.222 26-05-2016, 01:42 PM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid
  [oasa.gr] Ξεκίνησε η λειτουργία της τηλεματικής στις οδικές συγκοινωνίες της Αθήνας dimangelid 0 2.386 23-03-2016, 03:44 PM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid
  [ΤΟ ΒΗΜΑ] Ξανά μνημόνιο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας dimangelid 0 2.414 27-08-2015, 03:40 AM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid
  [oasa.gr] ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ MOBILE TICKETING “TFA TICKETS” dimangelid 13 16.342 30-12-2014, 05:37 PM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid
  [tovima.gr] Νέο κύμα αναδιάρθρωσης στις συγκοινωνίες της Αθήνας TMantzas 0 2.151 29-08-2014, 10:13 AM
Τελευταία Δημοσίευση: TMantzas
  [ΣΚΑΪ] Σταθόπουλος: Κανένα ενδεχόμενο αύξησης κομίστρων στις συγκοινωνίες της Αθήνας marios.ilioupoli 0 2.220 19-10-2013, 03:22 PM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)