Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[newsit.gr] Βίντεο: Η στιγμή που φθάνει ο Μετροπόντικας στον Κορυδαλλό - Αποκλειστικές φωτογραφίες
#1


Είναι η στιγμή που ο Μετροπόντικας φτάνει στον Κορυδαλλό και όλοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Εργαζόμενοι και μη ανοίγουν σαμπάνιες και αισθάνονται μεγάλη ανακούφιση που άλλος ένας στόχος της μεγάλης αυτής προσπάθειας επιτεύχθηκε.

Ο Μετροπόντικας έφτασε στο Σταθμό «Κορυδαλλός» την Τρίτη. Το μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων όπως αλλιώς λέγεται έχει κατασκευάσει συνολικά 2,110 μέτρα σήραγγας της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» (μήκους 7,6 χλμ. σήραγγας, με 6 σταθμούς).
   
   
Η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2017.

Περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων εργάζονται στους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται μέχρι την ολοκλήρωση του έργου να απασχοληθούν συνολικά περί τους 2000 εργαζομένους.
   
Ο μετροπόντικας άρχισε τη λειτουργία του στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 από το Φρέαρ Εκκίνησης στην Αγία Βαρβάρα, στις 16 Ιουνίου 2014 έφθασε στον σταθμό Αγ. Βαρβάρα και σήμερα στο σταθμό «Κορυδαλλός» εντός χρονοδιαγράμματος.
   
Η πορεία του θα συνεχιστεί προς τον Σταθμό «Νίκαια», στον οποίο αναμένεται να φτάσει το Μάιο 2015. Σημειώνεται, ότι θα κατασκευασθούν συνολικά 6,5 χλμ. σήραγγας της επέκτασης με το Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ), ενώ το υπόλοιπο τμήμα στην αρχή και στο τέλος του έργου θα υλοποιηθεί με συμβατικές μεθόδους, μέσω υπόγειας εκσκαφής.
   

Πηγή
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [tvxs.gr] Το λεωφορείο φροντίδας των αστέγων βγαίνει στους δρόμους τον Ιούλιο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ] dimangelid 0 1.924 01-07-2016, 01:44 AM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)