Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πούλησε σε λεωφορεία και τρόλεϊ 9.000 ελαστικά αμφιβόλου ποιότητας και πήρε 2,5 εκατ.
#1
[Εικόνα: apati-lewforia-trolei-660.jpg]
Πούλησε σε λεωφορεία και τρόλεϊ 9.000 ελαστικά αμφιβόλου ποιότητας και πήρε 2,5 εκατ.
Ενας 59χρονος κατηγορείται για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε., καθώς από το 2012 συμμετείχε σε διαγωνισμούς για την προμήθεια ελαστικών με πλαστά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, η επιχείρησή του, προκειμένου να προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή, προσκόμιζε στον φάκελο της τεχνικής προσφοράς πλαστά πιστοποιητικά ξένου οίκου αξιολόγησης, σύμφωνα με τα οποία τα προσφερόμενα ελαστικά, που παράγονταν σε χώρα της Ασίας, πληρούσαν τόσο τις προδιαγραφές της προκήρυξης της ΟΣΥ Α.Ε. όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΟΣΥ Α.Ε. προμηθεύθηκε από την επιχείρηση του 59χρονου τουλάχιστον 9.000 ελαστικά, διαφόρων διαστάσεων, αμφιβόλου ποιότητας, από μη πιστοποιημένο κατασκευαστή, και κατέβαλε στην εταιρεία του 59χρονου 2.523.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου προσδιορισθεί επακριβώς η έκταση της απάτης, καθώς και τυχόν παράνομη εμπλοκή - συμμετοχή του επιχειρηματία σε άλλους δημόσιους διαγωνισμούς



Πηγή: Πούλησε σε λεωφορεία και τρόλεϊ 9.000 ελαστικά αμφιβόλου ποιότητας και πήρε 2,5 εκατ. | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/175148#ixzz3Gy3DQq9v
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#2
Τα γνωστα σε όλους ΒΟΤΟ? Tongue
Απάντηση
#3
(23-10-2014, 03:37 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Τα γνωστα σε όλους ΒΟΤΟ? Tongue

Μάλλον....
Πως κάνουν έτσι και αυτοί, την δουλειά τους να κάνουν τα λάστιχα.
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#4
Τι απαντά η Μόραγλης ΑΕ για την υπόθεση των ελαστικών της ΟΣΥ
Αντικρούει τους χαρακτηρισμούς της ΕΛΑΣ και της ΟΣΥ ΑΕ
[Εικόνα: 21AD27C8CB18397C8A47AD8D39EEC035.jpg]
Απάντηση στα δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος» («Υπόθεση απάτης σε βάρος της εταιρίας Οδικές Συγκοινωνίες» και «ΟΣΥ: Το χρονικό της αποκάλυψης της απάτης με τα ελαστικά»), που αφορούν την υπόθεση της προμήθειας ελαστικών της ΟΣΥ, την οποία ανέδειξε η Οικονομική Αστυνομία και δημοσιοποίησε η ΟΣΥ ΑΕ, απέστειλε η εταιρία Μόραγλης ΑΕ.

Πρόκειται για εταιρία, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση και κατονομάστηκε δημόσια από την εταιρία ΟΣΥ ΑΕ, έπειτα από έλεγχο που κινητοποίησε το ίδιο το υπουργείο Υποδομών. Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μόραγλης ΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Μόραγλης.

«Η επιχείρησή μας δραστηριοποιείται από δεκαετιών στον χώρο των δημοσίων προμηθειών και συνάπτει συστηματικά συμβάσεις όχι μόνο με το Ελληνικό Δημόσιο και τους Ελληνικούς Δημόσιους Φορείς, αλλά και με αρχές άλλων ευρωπαϊκών κρατών και με το NAMSA, χωρίς ουδέποτε να έχει εγερθεί παράπονο ή η παραμικρή υπόνοια για την επαγγελματική μας ακεραιότητα. Πρόσφατα όμως καταστήκαμε στόχος αρνητικής δημοσιότητας εξ αφορμής συμβάσεων προμήθειας ελαστικών επισώστρων με την ΟΣΥ ΑΕ» αναφέρεται στην επιστολή.

Όπως σημειώνεται, στο πρώτο δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο «φέρεται να στηρίζεται σε έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, η εταιρία μας (έμμεσα κατονομαζόμενη στο δημοσίευμα), κάνοντας χρήση "πλαστών πιστοποιητικών", "προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή" και "εξαπάτησε" την ΟΣΥ ΑΕ και της προμήθευσε ελαστικά "αμφιβόλου ποιότητας από μη πιστοποιημένο κατασκευαστή" έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ». «Κατά το ίδιο δημοσίευμα, η σχετική έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας "συνεχίζεται προκειμένου να προσδιορισθεί επακριβώς η έκταση της απάτης"» αναφέρεται.

Η Μόραγλης ΑΕ υπογραμμίζει στην επιστολή της ότι «η ΟΣΥ πριν προβεί στην παραλαβή των ελαστικών, τα οποία της έχουμε κατά καιρούς παραδώσει, διενήργησε εξονυχιστικούς ελέγχους ποιότητας σε πιστοποιημένα εργαστήρια του εξωτερικού». «Από τις σχετικές εργαστηριακές δομικές προέκυψε ότι πρόκειται για ελαστικά πλήρως ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις των αντίστοιχων συμβάσεων και των ισχυόντων διεθνών προτύπων» επισημαίνεται.

«Η έρευνα που διεξήχθη αρχικά από την ΟΣΥ και ακολούθως την Οικονομική Αστυνομία αφορά τη γνησιότητα ενός πιστοποιητικού ISO 14001 που έχει εκδοθεί για τον (αλλοδαπό) κατασκευαστή των ελαστικών, το οποίο μας απεστάλη από τον αντιπρόσωπό του για να περιληφθεί στον φάκελο της προσφοράς. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό δεν συνδέεται καθόλου με την ποιότητα των προϊόντων του κατασκευαστή, αλλά μόνο με την εκ μέρους του υιοθέτηση συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης του εργοστασίου, που συμβάλλει στη βελτίωση της περιβαλλοντικής του απόδοσης» σημειώνει η εταιρία.

«Η ίδια έρευνα της ΟΣΥ που διεξήχθη και μέσω της αρμόδιας Ελληνικής πρεσβείας, απέδειξε ότι το πιστοποιητικό ISO 9001 του κατασκευαστή των ελαστικών, τα οποίο συνδέεται με την ποιότητα των προϊόντων του, είναι γνήσιο και έγκυρο. Πέραν αυτού του πιστοποιητικού, ο κατασκευαστής διαθέτει όλα τα πιστοποιητικά για την διακίνηση των ελαστικών στην Ε.Ε. Αυτά έχουν κατατεθεί στους διαγωνισμούς» υπογραμμίζει η εταιρία.

«Με τα δεδομένα αυτά δεν δικαιολογείται ουδεμία ανησυχία ή αμφισβήτηση αναφορικά με την ποιότητα των ελαστικών επισώστρων που παρήχθησαν από τον συγκεκριμένο κατασκευαστή και μεταπωλήθηκαν από την εταιρία μας στην ΟΣΥ ΑΕ» επισημαίνει.

«Οι φράσεις των δημοσιευμάτων σας που εμφανίζουν τα παραδοθέντα ελαστικά ως "αμφιβόλου ποιότητας" και προερχόμενα από "μη πιστοποιημένο κατασκευαστή", τη δε ΟΣΥ ως θύμα "απάτης" δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια» σχολιάζει η εταιρία.

«Η εταιρία μας ανέλαβε συμβάσεις προμήθειας ελαστικών της ΟΣΥ, κατόπιν ανοικτών διαγωνισμών, ορισμένοι από τους οποίους επαναλαμβάνονταν διότι δεν εμφανίζονταν προμηθευτές να υποβάλουν προσφορά. Η απροθυμία των προμηθευτών να υποβάλλουν προσφορές στην ΟΣΥ οφειλόταν στην κακή οικονομική κατάστασή της, η οποία επί μακρό χρονικό διάστημα δεν της επέτρεπε να καταβάλλει το συμβατικό τίμημα εντός ευλόγου χρόνου από την παράδοση» τονίζει η Μόραγλης ΑΕ.

«Η εταιρίας μας, παρ' ολ' αυτά, δεν εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία που απέρρεε από την έλλειψη ανταγωνισμού, αλλά ακόμα και όπου υπήρξε η μόνη συμμετέχουσα στον διαγωνισμό, προσέφερε τιμή μειωμένη σε σχέση με τις τιμές, στις οποίες όμοιες συμβάσεις είχαν κατακυρωθεί σε τρίτους στο παρελθόν» επισημαίνει.

«Συνεπώς, όχι μόνο δεν υπήρξε "απάτη" σε βάρος της ΟΣΥ ΑΕ, αλλά αντίθετα, μόνο ωφέλεια απέρρευσε για την τελευταία από τις συμβάσεις με την εταιρία μας. Είναι λοιπόν αβάσιμη η εκτίμηση των δημοσιευμάτων σας, ότι δήθεν χάρη "σε πλαστά πιστοποιητικά" η εταιρία μας προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή και είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός περί "απάτης"» σχολιάζει η εταιρία.

«Κατανοούμε, βεβαίως, την πιθανή δυσαρέσκεια ορισμένων για την επίτευξη εκ μέρους της ΟΣΥ χαμηλών τιμών προμήθειας ελαστικών, είμαστε όμως βέβαιοι ότι η εφημερίδα σας δεν πρόκειται να γίνει αρωγός τυχόν συμφερόντων για μελλοντική επαύξηση των τιμών αυτών» καταλήγει.

Απάντηση

Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται η Μόραγλης ΑΕ, αναπαράγουν πιστά τις επίσημες ανακοινώσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της εταιρίας Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ, αντίστοιχα. Μάλιστα, οι επίμαχες φράσεις, τις οποίες αντικρούει η Εταιρεία, ανήκουν εξ ολοκλήρου στην ΕΛΑΣ και την ΟΣΥ, και δεν αποτελούν άποψη της εφημερίδας.

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=646329
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)