Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[protothema.gr] Τραγωδία στην Κολομβία: 32 παιδιά κάηκαν ζωντανά σε λεωφορείο
#1
[Εικόνα: 6hupm8.jpg]

Η ακριβής αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα μετέφερε λαθραία βενζίνη
Τουλάχιστον 32 παιδιά κάηκαν ζωντανά και 25 ακόμη τραυματίστηκαν βαρύτατα στη βόρεια Κολομβία, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπιασε φωτιά το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα), ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός.

Οι 25 τραυματίες, μεταξύ τους ένας ενήλικας, φέρουν σοβαρά εγκαύματα από τη φωτιά που ξέσπασε στο λεωφορείο το οποίο κινείτο κοντά στην πόλη Φουντασιόν, στην περιφέρεια Μαγκνταλένα, 850 χλμ. βόρεια της Μπογκοτά, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

"Οι τραυματίες φέρουν εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και πολλοί μεταξύ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση" στα νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. "Διεξάγουμε έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας. Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι τα 32 παιδιά κάηκαν ζωντανά όταν το λεωφορείο έπιασε φωτιά", δήλωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας στρατηγός Ροντρίγκο Γκονζάλες.

Το λεωφορείο που μετέφερε παιδιά ηλικίας από ενός έτους έως οκτώ ετών, εξερράγη ενώ κινείτο κοντά στην πόλη Φουντασιόν και μετά καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, διευκρίνισε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίστηκαν όλη την ημέρα για τον εντοπισμό των απανθρακωμένων πτωμάτων των παιδιών, τα οποία επέστρεφαν από μια εκδήλωση της Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας αυτής.

Η εφημερίδα El Tiempo γράφει ότι οι αρχές υποψιάζονται πως λαθραία καύσιμα μπορεί να μεταφέρονταν στο λεωφορείο και αυτά να προκάλεσαν τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος έχασε στη ζωή του στο δυστύχημα, ασχολείτο με ένα δοχείο βενζίνης λίγο πριν από την έκρηξη. Αρχικά η αστυνομία είχε κάνει λόγο για μηχανική βλάβη.

Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 20 νεκρούς και τραυματίες. "Πρόκειται για ενορίτες της Εκκλησίας της Πεντηκοστής", είχε ανακοινώσει ο κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Μπογκοτά.

Πηγή
Απάντηση
#2
Πλέον φοβάσαι να κυκλοφορήσεις, δεν ξέρεις τι πρόκειται να σου συμβεί
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [protothema.gr] Φωτογραφίες από τα Τρίκαλα: Πρεμιέρα για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους... dimangelid 0 2.200 14-09-2015, 07:17 PM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)