Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
051 ΟΜΟΝΟΙΑ - ΣΤΑΘ. ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ (μέσω Ακαδ. Πλάτωνος)
#26
(03-01-2014, 03:46 PM)'mercedes1988' Έγραψε: Τα ΚΤΕΛ ΛΙΟΣΙΩΝ συνδέονται με τον ΣΤ.ΛΑΡΙΣΗΣ απ΄τις γραμμμές Α10,Β10,024 και 719 και άμα μεταφερθεί το 051 στον ΣΤ.ΛΑΡΙΣΗΣ θα συνδέονται και τα ΚΤΕΛ ΚΗΦΙΣΟΥ με το ΣΤ.ΛΑΡΙΣΗΣ.Επίσης άλλη μια μετεπιβίβαση στον ΣΤ.ΛΑΡΙΣΗΣ είναι το τρόλλευ 1 για Κουκάκι,Καλλιθέα και Μοσχάτο.

 
Δεν μου αρέσει η ιδέα του Στ. Λαρίσης. Αφ' ενός, δεν κερδίζουν παρά ελάχιστο χρόνο τα οχήματα. Όση ώρα θέλουν να πάνε Στ. Λαρίσης από Μεταξουργείο (2-3'), τόση θέλουν και για Ομόνοια μέσω Δεληγιώργη/Πειραιώς (5').
Αφ' ετέρου, υποχρεώνεις το επιβατικό κοινό σε "ντε και καλά" χρήση του Μετρό, το οποίο ειδικά τα απογεύματα της Κυριακής (που η κίνηση στα ΚΤΕΛ είναι στο φόρτε) κάθε άλλο παρά ικανοποιητική λειτουργία έχει.
Περαιτέρω, οι περισσότεροι θα πρέπει να μετεπιβιβαστούν άλλες 1-2 φορές τουλάχιστον, για να φτάσουν στον προορισμό τους. Φανταστείτε πόσο "εύκολο" είναι με μπαγκάζια.

Η λύση της "Ακαδημίας", δηλ. από Μεταξουργείο δεξιά Δεληγιώργη, αριστερά Πειραιώς, συνέχεια Σταδίου, τέρμα Εδουάρδου Λω, επιστροφή Πανεπιστημίου - Ομόνοια - Αγ. Κωνσταντίνου θεωρώ ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη καθώς :
α) Δεν μεταβάλλεται ο πίνακας δρομολογίων σε σχέση με σήμερα (ΚΤΕΛ - Ακαδημία Μ.Ο. καθημερινής 20', Ακαδημία - ΚΤΕΛ Μ.Ο. καθημερινής 22' )
β) Το λεωφορείο σε οδηγεί σε κεντρικό κόμβο υπέργειας συγκοινωνίας (Κλαυθμώνος/Ακαδημία), με συνέπεια πάρα πολλοί επιβάτες να μπορούν με μία μόνο μετεπιβίβαση να φτάσουν σε πάμπολλους προορισμούς (Ιλίσια, Γουδί, Ζωγράφου, Βύρωνας, Καρέας, Παγκράτι, Κουκάκι, Καλλιθέα και βέβαια από Ομόνοια προς Πατησίων, Αχαρνών).
Για ΟΛΑ τα παραπάνω, με τη λύση του Στ. Λαρίσης, θα απαιτείται μετεπιβίβαση στο Μετρό και εκ νέου μετεπιβίβαση στην Ομόνοια ή στο Πανεπιστήμιο.
γ) Παρακάμπτεται η επικίνδυνη περιοχή πίσω από την Ομόνοια.
δ) Συντομεύεται ο χρόνος διαδρομής από ΚΤΕΛ προς Αθήνα, καθώς κόβονται οι περιπορείες μέσω Μάρνη και Σωκράτους, που δεν εξυπηρετούν τίποτα και κανέναν.
ε) Η γραμμή μπορεί από το σημείο της Ακαδημίας να συνενωθεί με οποιαδήποτε άλλη γραμμή και να αποτελέσει έναν ικανότατο διακεντρικό κορμό.

 
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: 051 ΟΜΟΝΟΙΑ - ΣΤΑΘ. ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ (μέσω Ακαδ. Πλάτωνος) - από Citaro - 03-01-2014, 05:19 PM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  420 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (ΜΕΣΩ ΚΗΦΙΣΟΥ) krikri13 0 23.651 30-12-2012, 06:08 PM
Τελευταία Δημοσίευση: krikri13

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)