Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
219 ΣΤ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & 816 ΤΑΥΡΟΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
#11
(04-11-2013, 09:43 PM)ns_ Έγραψε: Προτείνω την επαναχάραξη και τη θέση σε λειτουργία (διότι με 2 δρομολόγια την ημέρα είναι σαν να μη λειτουργεί!) της γραμμής 816 ΤΑΥΡΟΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, με συχνότητα 20' στην αιχμή, και 30' εκτός αιχμής, ως γραμμή που να ακολουθεί τον άξονα (μια ευθεία ουσιαστικά) Αγ. Πάντων/Χαροκόπου - Εφέσου-Αιγαίου/Κράτητος - Ξενοφώντος/Ψυχογιού - Κολοκοτρώνη/Σοφοκλέους.

Αυτή η σύνδεση είναι πολύ σημαντική καθώς διασυνδέει την πράσινη γραμμή (Στ. Ταύρος) με τη γραμμή 2 του Μετρό (Στ. Αγ. Δημήτριος), αλλά και με το τράμ (στάση Αιγαίου). Είναι δηλ. 3πλή τροφοδοτική γραμμή!

Επίσης, μετονομασία από

816 ΤΑΥΡΟΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

σε

816 ΣΤ. ΤΑΥΡΟΣ - ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Η διαδρομή ("μια ευθεία") προτείνω να είναι:

ΣΤ. ΤΑΥΡΟΣ - ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ - ΕΦΕΣΟΥ - Ελ. Βενιζέλου - ΑΙΓΑΙΟΥ - Αίνου - ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ- Αναπαύσεως - 25ης Μαρτίου - Αγ. Δημητρίου - ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ - Βασ. Αμαλίας - Ι. ΜΕΤΑΞΑ - Λ. Βουλιαγμένης (πλησίον ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)

Λ. Βουλιαγμένης (πλησίον ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ) - ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - Πριάμου - ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Λ. ΑΚΡΙΤΑ - ΨΥΧΟΓΙΟΥ - ΑΙΓΑΙΟΥ - Προφήτου Ηλία - ΚΡΑΤΗΤΟΣ - Βιζυηνού - Αιγαίου - ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ - Π. Τσαλδάρη - ΣΤ. ΤΑΥΡΟΣ

Την ίδια ανάγκη την καλύπτει πολύ καλά ήδη το 219 που πάει Στ. Καλλιθέας και είναι δίπλα στην διασταύρωση της Σιβιτανίδου με την Σαλαμίνος. Μάλιστα έτσι υπάρχει και η εναλλακτική των 218/232. Το 816 καλύτερα ας μείνει ως έχει ή να καταργηθεί. Άλλωστε ούτε δικό της όχημα έχει και πρόκειται για απόσπαση απ' το 219 με ακριβώς τον ίδιο χρόνο διαδρομής (45').

Για τη μεταφορά στον Στ. Αγίου Δημητρίου διαφωνώ. Πιστεύω είναι καλύτερα να μείνει Δάφνη για να 'χει πολύ καλύτερες δυνατότητες μετεπιβίβασης προς Υμηττό, Ηλιούπολη κλπ.



(05-11-2013, 12:46 AM)ns_ Έγραψε: Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται ;-) (αστειεύομαι)

Ναι, συμφωνώ για το κυκλικό της γραμμής λόγω δυσκολιών στον Στ. Αγ. Δημητρίου. Η αφετηρία / τέρμα θα είναι στον Στ. Ταύρου που έχει, συγκριτικά, επαρκή χώρο. Αυτό αλλάζει και το όνομα:

816 ΣΤ. ΤΑΥΡΟΣ - ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

(αν και το κυκλική εδώ συνίσταται αποκλειστικά στην έλλειψη τέρματος, καθώς σαν χάραξη κάθε άλλο παρά κύκλος είναι! - είναι cycle αλλά όχι circle)

Όσον αφορά τις άλλες πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες σου:

* Για το 136 δεν συμφωνώ, διότι, και επέτρεψέ μου την ιδιόρρυθμη λέξη ο Στ. Αγ. Δημήτριος είναι "μπηχτοκέφαλα" για τον κάτοικο της Άνω Νέας Σμύρνης, καθώς στην τυπική περίπτωση, που είναι κατεύθυνση προς Στ. Σύνταγμα, θα πρέπει να ανέβει 4 σταθμούς για να φτάσει στο Συγγρού-Φιξ..
Η "μαγεία" μιας γραμμής Αιγαίου - Χαροκόπου είναι η γρήγορη απ' ευθείας σύνδεση με Στ. Ταύρου, που είναι και ο σταθμός (και όχι η Καλλιθέα, που θα πήγαινε ο κάτοικος αυτός με το αυτοκίνητο ή το ταξί για να πάει Μοναστηράκι, Θησείο, Βικτώρια, Πατήσια, ΟΑΚΑ, Νερατζιώτισσα, ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, Κηφισιά. Άρα το 136 μένει.

* Το 137, όπως φαίνεται και στις ιστορικές αναφορές που υπάρχουν στο φόρουμ είναι η πρωτόλεια γραμμή της Άνω Νέας Σμύρνης και του Νέου Κόσμου. "Τώ καιρώ εκείνω" δεν υπήρχε μετρό Ν. Κόσμου, οπότε η χάραξη είχε λογική. Για την πρότασή σου, θα μπορούσε να στρίβει δεξιά στο Σκλαβενίτη, να κάνει μια στάση στο ΙΚΑ, και τέρμα στο Στ. Νέου Κόσμου. Όμως, αυτό αφήνει έξω το κομμάτι της Μπακνανά πέραν του Σκλαβενίτη + Πύρρας, και όσους μένουν εκεί για σύνδεση με το Μετρό. Αυτό είναι το concern μου, δηλ. πώς θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί αυτό το κομμάτι, αν το 137 τερμάτιζε Ν. Κόσμο.

Για το 040 και εγώ έχω εκφραστεί αρνητικά, επειδή όμως εξυπηρετεί υπαρκτές ανάγκες της Καλλιθέας (π.χ. πώς αλλιώς να πάει κανείς από Αγ. Σωστη στην Πλ. Δαβάκη , προτείνω διατήρηση μεν, αλλά με τέρμα Συγγρού - Φιξ όπου πρωτοσυναντάει το Μετρό, και όχι Σύνταγμα, που είναι ιστορικό κατάλοιπο της εποχής που υπήρχε μόνο Ηλεκτρικός (φανταστείτε πόσες πλήρως επικαλυπτόμενες από το Μετρό διαδρομές θα εξοικονομούντο και ποσες γραμμές τύπου 816 θα μπορούσαν να δώσουν...)

Για τη Δάφνη, εγώ έκανα την πρότασή μου: 228 Αγ. Ιωάννης - Βουλιαγμένης - Εθνάρχου Μακαρίου έως παλιό τέρμα, με προέκταση Ακροπόλεως-Ρουμπέση-Ηλ.Ηλιού για να λαμβάνει υπόψη το Στ. Ν. Κόσμου που δεν έχει ούτε 1 λεωφορείο (!) και είναι η φυσική μετεπιβίβαση για τη δυτική Δάφνη. Όχι κυκλική - θα αποτύχει - και όχι αραιότερα από 15' στην αιχμή. Πρέπει να είναι αυτό το απλό πέταλο Βουλιαγμένης - Εθνάρχου Μακαρίου - Ακροπόλεως - Ρουμπέση.

Γενικά έχουμε πολλά σημεία σύγκλισης, ειδικα δε για το 816 πλήρη ταύτιση!

Συμφωνώ για τα 136/7 ότι πρέπει να μείνουν ως έχουν. Βολεύει το Φιξ για μετεπιβίβαση. Το 040 πρέπει να μείνει γιατί έχει μεγάλο επιβατικό κοινό και είναι επιτυχημένη γραμμή. Ακόμη και απ' το Σύνταγμα μάζευει αρκετό κόσμο πολλές φορές.
Απάντηση
#12
(05-11-2013, 02:01 AM)mercedes elbo Έγραψε: Για τη μεταφορά στον Στ. Αγίου Δημητρίου διαφωνώ. Πιστεύω είναι καλύτερα να μείνει Δάφνη για να 'χει πολύ καλύτερες δυνατότητες μετεπιβίβασης προς Υμηττό, Ηλιούπολη κλπ.

Απ' όσο έχω τσεκάρει το 219, όποτε το πετυχαίνω στη Δάφνη, είναι απειροελάχιστος ο κόσμος που μετεπιβιβάζεται σε γραμμές προς Υμηττό, Βύρωνα, Ηλιούπολη κλπ. Δεν υπάρχει νόημα να μην αλλάζει κάποια γραμμή, ενδεχομένως προς το καλύτερο (από την άποψη του ότι θα καλύπτει κάποιες απομονωμένες συγκοινωνιακά περιοχές), μόνο και μόνο για 2-3 άτομα σε κάθε δρομολόγιο που μετεπιβιβάζονται σε 206, 237, 201, 218/232, 212 κλπ.
Απάντηση
#13
(05-11-2013, 02:22 AM)marios.ilioupoli Έγραψε: Απ' όσο έχω τσεκάρει το 219, όποτε το πετυχαίνω στη Δάφνη, είναι απειροελάχιστος ο κόσμος που μετεπιβιβάζεται σε γραμμές προς Υμηττό, Βύρωνα, Ηλιούπολη κλπ. Δεν υπάρχει νόημα να μην αλλάζει κάποια γραμμή, ενδεχομένως προς το καλύτερο (από την άποψη του ότι θα καλύπτει κάποιες απομονωμένες συγκοινωνιακά περιοχές), μόνο και μόνο για 2-3 άτομα σε κάθε δρομολόγιο που μετεπιβιβάζονται σε 206, 237, 201, 218/232, 212 κλπ.

Συμφωνώ με marios.ilioupoli

(05-11-2013, 02:01 AM)mercedes elbo Έγραψε: Την ίδια ανάγκη την καλύπτει πολύ καλά ήδη το 219 που πάει Στ. Καλλιθέας και είναι δίπλα στην διασταύρωση της Σιβιτανίδου με την Σαλαμίνος. Μάλιστα έτσι υπάρχει και η εναλλακτική των 218/232. Το 816 καλύτερα ας μείνει ως έχει ή να καταργηθεί. Άλλωστε ούτε δικό της όχημα έχει και πρόκειται για απόσπαση απ' το 219 με ακριβώς τον ίδιο χρόνο διαδρομής (45').

Η διαδρομή του 219 ήτοι

Δαβάκη-Πλ.Ν. Σμύρνης-Ελ. Βενιζέλου (όπου πλέον υπάρχει και το τραμ οπότε έχουμε επικάλυψη)-Νεκροταφεία Ν.Σμύρνης-Αγ.Δημητρίου

δεν έχει καμία σχέση με την προτεινόμενη διαδρομή για το 816

Αγ. Πάντων-Εφέσου-Αιγαίου-Νεκρ. Δάφνης/Αγ. Δημητρίου - Κολοκοτρώνη

Η πρώτη (219) καλύπτει Κέντρο Καλλιθέας-Πλ. Ν.Σμύρνης-Νεκροταφεία Ν.Σμύρνης/Ασύρματο-Αγ.Δημητρίου. Περνάει από τα κέντρα των 3 αυτών δήμων και επίσης δεν είναι ευθεία σύνδεση των σταθμών καθώς κάνει μεγάλους κύκλους (κάθοδος Ελ. Βενιζέλου-άνοδος Αγ. Δημητρίου).

Αντιθέτως η δεύτερη (προτεινόμενη διαδρομή για 816) καλύπτει περιοχές Χαροκόπου (Χαροκόπειο, Γήπεδο Καλλιθέας) - Άγιο Σώστη - Άλσος - Αιγαίου/Αρτάκης(Κολυμβητήριο) - Κέντρο Μπραχαμίου - Πλ. Κύπρου, και είναι "μια ευθεία" (Σοφοκλέους-Λ.Ακρίτα-Ψυχογιού-Αιγαίου-Κράτητος-Χαροκόπου). Δηλ. και άλλες περιοχές καλύπτει (παντελώς ακάλυπτες) και άμεση, "φυσική" σύνδεση της Γραμμής 1 με τη Γραμμή 2 δίνει. Είναι άριστη τροφοδοτική / συνδετική γραμμή.
Απάντηση
#14
(05-11-2013, 12:46 AM)ns_ Έγραψε: * Για το 136 δεν συμφωνώ, διότι, και επέτρεψέ μου την ιδιόρρυθμη λέξη ο Στ. Αγ. Δημήτριος είναι "μπηχτοκέφαλα" για τον κάτοικο της Άνω Νέας Σμύρνης, καθώς στην τυπική περίπτωση, που είναι κατεύθυνση προς Στ. Σύνταγμα, θα πρέπει να ανέβει 4 σταθμούς για να φτάσει στο Συγγρού-Φιξ..

Μα δε μίλησα για τους κατοίκους της Άνω Ν.Σμύρνης, αυτοί θα έχουν το 137 που θα πηγαίνει Ν.Κόσμο! Μίλησα για τους κατοίκους πέριξ της Αιγαίου, οι οποίοι όμως θα έχουν:
1) Στο ύψος της 7ης Αιγαίου τα 131/218 που θα πηγαίνουν Δάφνη
2) Στο ύψος της Αρτάκης το 137 που θα πηγαίνει Ν.Κόσμο (άλλωστε και η στάση 6η Αιγαίου είναι αρκετά κοντά στις Αρτάκης/Δαρδανελλίων
3) Στο ύψος της Ελ.Βενιζέλου το τραμ που πάει Ν.Κόσμο (για κέντρο απευθείας δεν πολυσυμφέρει)
4) Την τροποποιημένη 106 που θα διέρχεται από Θράκης/Ιωνίας (παράλληλα με τη Συγγρού) και θα πηγαίνει Ν.Κόσμο (βλέπε παρακάτω)
5) Τη δυνατότητα να πάνε με το 816 Ταύρο ή Αγ.Δημήτριο ΚΑΙ
6) Τη δυνατότητα να κάνουν μετεπιβίβαση από το 816 στον κορμό της Συγγρού που θα πηγαίνει κέντρο (δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιος θα 'ναι) και θα έχει δρομολόγιο ανα 3λεπτο με 18μετρα. (σαν επίγειο μετρό)
Η περιοχή "Λουτρά" όπως είπα θα καλύπτεται από το 218 που θα πηγαίνει καρφωτό στη Δάφνη μέσω Παπαναστασίου, άρα τι μας χρειάζεται το 136;

(05-11-2013, 12:46 AM)ns_ Έγραψε: * Το 137, όπως φαίνεται και στις ιστορικές αναφορές που υπάρχουν στο φόρουμ είναι η πρωτόλεια γραμμή της Άνω Νέας Σμύρνης και του Νέου Κόσμου. "Τώ καιρώ εκείνω" δεν υπήρχε μετρό Ν. Κόσμου, οπότε η χάραξη είχε λογική. Για την πρότασή σου, θα μπορούσε να στρίβει δεξιά στο Σκλαβενίτη, να κάνει μια στάση στο ΙΚΑ, και τέρμα στο Στ. Νέου Κόσμου. Όμως, αυτό αφήνει έξω το κομμάτι της Μπακνανά πέραν του Σκλαβενίτη + Πύρρας, και όσους μένουν εκεί για σύνδεση με το Μετρό. Αυτό είναι το concern μου, δηλ. πώς θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί αυτό το κομμάτι, αν το 137 τερμάτιζε Ν. Κόσμο.

Εδώ έρχεται η πρότασή μου για το "τροποποιημένο" 106. Δηλαδή κατάργηση των 106/126/130 και δημιουργία μιας γραμμής "Παλ.Φάληρο-Ν.Σμύρνη-Στ.Ν.Κόσμου" (κυκλικό) Θα ξεκινάει από Φλοίσβο (παραλιακή), θα διέρχεται από Πρωτέως/Αγ.Αλεξάνδρου, μετά θα στρίβει Ζησιμοπούλου κι απο 'κει διαδρομή 130 μέχρι την Πλατ.Ν.Σμύρνης και μετά: αντί να βγει Συγγρού όπως το 106 θα πιάνει Θράκης/Ιωνίας, θα διέρχεται μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων πίσω απ' τον Άγιο Σώστη και θα εξυπηρετεί σε τοπικό βαθμό την περιοχή πίσω από τα Odeon και το Intercontinental, καταλήγοντας κυκλικά στο Στ.Ν.Κόσμου. Το μόνο αρνητικό είναι ότι αυτό το 106 ίσως θέλει περισσότερο χρόνο να φτάσει Ν.Κόσμο μέσα απ' τα στενάκια, απ' ό,τι το σημερινό στο Φιξ μέσω Συγγρού, αλλά επειδή μιλάμε για πολύ μικρή διαδρομή, πιστεύω πως δε θα 'ναι και τόσο τεράστια ταλαιπωρία. Επίσης θα έχει μετεπιβίβαση στην Παραλιακή με τον κορμό Πειραιά-Βούλας (ή Γλυφάδας) για να εξυπηρετηθούν οι πρώην επιβάτες του 130. (εννοείται πως και ο κορμός αυτός θα 'ναι στο 3λεπτο με 18μετρα). Για την κάλυψη της Αγ.Βαρβάρας προτείνω το "νεο" 126: Παλ.Φάληρο-Αγ.Βαρβάρα-Στ.Αλίμου που θα 'χει αφετηρία στο Τροκαντερό, διαδρομή μέσω Ναϊάδων/Αφροδίτης κι απο 'κει μέσω Αγ.Βαρβάρας/Θεομήτορος κυκλική προσέγγιση του Στ.Αλίμου. Έτσι αποκτά και η Θεομήτορος αμφίδρομη σύνδεση με το μετρό (το 101 θα ξαναγυρίσει στην παλιά του διαδρομή από Άνω Καλαμάκι, αλλά αυτό είναι μια άλλη "πονεμένη" ιστορία) Τα 217/229 θα καταργηθούν κι έτσι θα έχουμε μια "πυκνή" γραμμή κατά μήκος της Αγ.Βαρβάρας με σύνδεση στον κόντινότερο σταθμό του μετρό (Άλιμος) κι όχι 4 που περνάνε ασυντόνιστα.

(05-11-2013, 12:46 AM)ns_ Έγραψε: Για το 040 και εγώ έχω εκφραστεί αρνητικά, επειδή όμως εξυπηρετεί υπαρκτές ανάγκες της Καλλιθέας (π.χ. πώς αλλιώς να πάει κανείς από Αγ. Σωστη στην Πλ. Δαβάκη)

Μα γι' αυτό ακριβώς είπα να γίνει η γραμμή 903: Στ.Συγγρού/Φιξ-Μοσχάτο-Ν.Φάληρο (απόηχος του παλιού 903: Αθήνα-Ν.Φάληρο που είχε την ίδια περίπου διαδρομή) για να καλύψει την τοπική σύνδεση της Καλλιθέας του 040, αλλά και την εγκαταλειφθήσα διαδρομή των 218/232 Στ.Καλλιθέας-Ν.Φάληρο (αφού σκέφτηκα το 218 να εκκινεί από Καλλιθέα και να λειτουρεί ως συγκρότημα με το 219) αλλά διερχόμενο εσωτερικά από Μοσχάτο και προσεγγίζοντας το σταθμό του ΗΣΑΠ και στην άνοδο και στην κάθοδο! Επίσης θα κάνει "παρεούλα" στο 910 στον υποχρησιμοποιούμενο σταθμό μετεπιβίσης στο Φιξ, όπως κάνανε παρεούλα τα δυο τους κάποτε στην αφετηρία τους στην Ομήρου! Big Grin Το δε 218 τώρα που θα εκιννεί από Καλλιθέα και διώχνει τους κύκλους στη Δάφνη, μπορεί άνετα να επεκταθεί Πλ.Εθν.Αντιστάσεως μέσω Μαρ.Αντύπα κι απο 'κει στο Πανόραμα, να με βοηθήσει με κάτι που έχω στο μυαλό μου για τα 201/237... Tongue Αλλά κι αυτό είναι μια άλλη ιστορία! (το 232 εννοείται κατάργηση ΧΤΕΣ!!)

(05-11-2013, 12:46 AM)ns_ Έγραψε: Για τη Δάφνη, εγώ έκανα την πρότασή μου: 228 Αγ. Ιωάννης - Βουλιαγμένης - Εθνάρχου Μακαρίου έως παλιό τέρμα, με προέκταση Ακροπόλεως-Ρουμπέση-Ηλ.Ηλιού για να λαμβάνει υπόψη το Στ. Ν. Κόσμου που δεν έχει ούτε 1 λεωφορείο (!) και είναι η φυσική μετεπιβίβαση για τη δυτική Δάφνη. Όχι κυκλική - θα αποτύχει - και όχι αραιότερα από 15' στην αιχμή. Πρέπει να είναι αυτό το απλό πέταλο Βουλιαγμένης - Εθνάρχου Μακαρίου - Ακροπόλεως - Ρουμπέση.

Για τη Δάφνη ακόμα δεν έχω καταλήξει. Αν μάλιστα εφαρμοστούν τα παραπάνω με δρομολόγηση του 218 από Παπαναστασίου μένουν πολλά μέρη ακάλυπτα! Μάλλον τείνω στη δημιουργία δύο κυκλικών γραμμών με αφετηρία στην Πλ.Ελευθέρας Κύπρου (ναι καλά ακούσατε, κι εκεί Δήμος Δάφνης/Υμηττού είναι, άσχετα που εμείς το ξέρουμε ως "Μεταμόρφωση!") διέλευση από Υμηττό και Χαραυγή (κατάργηση του 856) κι απο 'κει και μετά αντίρροπη διαδρομή μέσα στη Δάφνη με προσέγγιση και στο Στ.Δάφνης και στο Στ.Αγ.Ιωάννη, αλλά και στο σταθμό του Ν.Κόσμου!! Αλλά ακριβώς λεπτομέρειες δεν έχω σκεφτεί. Έχε δε υπόψη σου ότι από Εθν.Μακαρίου, το τοπικό (midi δηλαδή) μπορεί να προσεγγίσει τον Αγ.Ιωάννη και μέσω Αγ.Βαρβάρας,Μεσολογγίου και Διον.Λαττά. Απο 'κει πέρναγε (ή περνάει ακόμη; ) η δημοτική συγκοινωνία της Δάφνης κι έχει ήδη κολωνάκια στις στροφές! Αυτό για το οποίο δεν είμαι βέβαιος είναι το αν χωράει να στρίψει το midi από Γραβιάς στην Αγ.Βαρβάρας! (νομίζω η δημοτική συγκοινωνία έρχεται ευθεία από Αγ.Βαρβάρας)
Απάντηση
#15
(05-11-2013, 08:54 PM)pvuccino Έγραψε: Εδώ έρχεται η πρότασή μου για το "τροποποιημένο" 106. Δηλαδή κατάργηση των 106/126/130 και δημιουργία μιας γραμμής "Παλ.Φάληρο-Ν.Σμύρνη-Στ.Ν.Κόσμου" (κυκλικό) Θα ξεκινάει από Φλοίσβο (παραλιακή), θα διέρχεται από Πρωτέως/Αγ.Αλεξάνδρου, μετά θα στρίβει Ζησιμοπούλου κι απο 'κει διαδρομή 130 μέχρι την Πλατ.Ν.Σμύρνης και μετά: αντί να βγει Συγγρού όπως το 106 θα πιάνει Θράκης/Ιωνίας, θα διέρχεται μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων πίσω απ' τον Άγιο Σώστη και θα εξυπηρετεί σε τοπικό βαθμό την περιοχή πίσω από τα Odeon και το Intercontinental, καταλήγοντας κυκλικά στο Στ.Ν.Κόσμου. Το μόνο αρνητικό είναι ότι αυτό το 106 ίσως θέλει περισσότερο χρόνο να φτάσει Ν.Κόσμο μέσα απ' τα στενάκια, απ' ό,τι το σημερινό στο Φιξ μέσω Συγγρού, αλλά επειδή μιλάμε για πολύ μικρή διαδρομή, πιστεύω πως δε θα 'ναι και τόσο τεράστια ταλαιπωρία. Επίσης θα έχει μετεπιβίβαση στην Παραλιακή με τον κορμό Πειραιά-Βούλας (ή Γλυφάδας) για να εξυπηρετηθούν οι πρώην επιβάτες του 130. (εννοείται πως και ο κορμός αυτός θα 'ναι στο 3λεπτο με 18μετρα).

Μ' αρέσει πολύ η ιδέα σου για τροποποίηση του 106! Έτσι θα μπορούν (μεταξύ πολλών άλλων πλεονεκτημάτων) να εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι της περιοχής Μπακνανά μεταξύ Ευρυδάμαντος και Ελ. Βενιζέλου, οπότε θα μπορούσε το 137, ως "νεοκοσμίτικη" version του λεωφορείου της Άνω Νέας Σμύρνης που είναι, να στρίβει από Μπακνανά δεξιά στην Μάχης Αναλάτου και αφού κάνει μια στάση στο ΙΚΑ του Νέου Κόσμου (κάτι που θα είναι και πολύ εξυπηρετικό για τους Άνω Νεοσμυρνιώτες, αφού σ' αυτό το ΙΚΑ ανήκουν) να κάνει τέρμα στον Σταθμό του Νέου Κόσμου.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  217 & 229 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ) krikri13 1 21.794 04-01-2013, 12:19 PM
Τελευταία Δημοσίευση: abc

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)