Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[kathimerini.gr] Την παραίτησή της υπέβαλε η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών
#1
Την παραίτησή της υπέβαλε η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών, στα άκρα η σύγκρουση για τα ΑΕΙ

Σύναψη:Την παραίτησή τους υπέβαλαν τα μέλη της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Αθηνών καθώς οι υπάλληλοι αποφάσισαν άλλες δύο 48 ωρες απεργίες ως το τέλος της εβδομάδας. Για την πορεία των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σύσσωμη υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους. Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος παρέδωσαν σήμερα έπειτα από επεισοδιακή συνεδρίασή τους, τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το πανεπιστήμιο Αθηνών, αιτία για την υποβολή παραίτησης των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και ο φόβος επέμβασης της αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί.

Νωρίτερα, ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε δύο ακόμη 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως το τέλος της εβδομάδας. Ουσιαστικά δηλαδή, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος παρατείνουν την απεργία τους για εντέκατη εβδομάδα, αντιδρώντας στο θέμα της διαθεσμότητάς τους.

Από την Καθημερινή. Περισσότερα εδώ.



Πιστεύω πως η είδηση αυτή αφορά κάποιους απο εμάς εδώ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι Διοικητικοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εξαντλώντας την υπομονή των φοιτητών και της Πολιτείας...
Απάντηση
#2
Μια ομορφιά!!! Δεν ξεκινάμε ούτε στις 31 Φλεβάρη..
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
#3
Αφορά άμεσα κάποιους από εμάς (βάζω και τον εαυτό μου μέσα ως φοιτητή του Αι.Κ.Π.Α.*), αλλά έμμεσα και τον τελευταίο Έλληνα.

Ο ευτελισμός που βιώνουν εδώ και 2 μήνες το Καποδιστριακό και το Μετσόβιο, με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών (ο κος Πελεγρίνης ασχολείται πλέον μόνο με μηνύσεις), των μελών ΔΕΠ (απαθείς αφού πληρώνονται κανονικά), των απεργών (όπως πάντα απεργία όταν έχει ληφθεί η απόφαση), του Υπουργείου (γιατί περιέργως εξαιρούνται κάποιοι), αλλά και ημών των φοιτητών (γιατί δεν αντιδράμε), καταστρέφει την εικόνα του Ελληνικού πανεπιστημίου.

Κρατάω στο μυαλό μου ένα σχόλιο που τα λέει όλα. Ένας Σύριος, απόφοιτος από το ΕΜΠ, επισήμανε εύστοχα ότι στη χώρα του που βιώνει εφιαλτικές καταστάσεις, τα Πανεπιστήμια δεν έκλεισαν! Συνέχισαν κανονικά το έργο τους. Στην Ελλαδα κάποιοι τα έχουν βρει ως πεδίο δράσης, μιας και οι προηγούμενες προσπάθειες (ΕΡΤ, δάσκαλοι - καθηγητές κ.α.) απέτυχαν.

*Αι.Κ.Π.Α.: Αιωνίως Κλειστό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Απάντηση
#4
Από κάτι τέτοια, είμαστε σαν χώρα χάλια.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)