Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Λεωφορειοπειρατείες
#1
Με αφορμή μια ταινία που είδα τώρα, είπα να ανοίξω τέτοιου είδους θέμα, βρήκα μερικές πληροφορίες από το google και μερικές λεωφορειοπειρατείες τις θυμάμαι, όπως τον Δεκέμβριο του 2004. Φαντάζομαι πως για forum για λεωφορεία θα αφορά τέτοιου είδους θέματα, αν δεν θέλει να θυμάται κανείς, τότε ζητάω συγνώμη που άνοιξα αυτό το θέμα

1999: Η πρώτη λεωφορειοπειρατεία σε ελληνικό έδαφος


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν πριν από 14 χρόνια σοκαρισμένοι οι τηλεθεατές την πρώτη λεωφορειοπειρατεία σε ελληνικό έδαφος, όπως μεταδόθηκε σχεδόν λεπτό προς λεπτό από τα ελληνικά μέσα. Ο λόγος για την κατάληψη από τον 25χρονο Φλαμούρ Πίσλι λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο και οδήγησε στην Αλβανία.

Στις 29 Μαϊου 1999 ο 25χρονος, οργισμένος επειδή –όπως υποστήριζε- είχε κατηγορηθεί άδικα για κατοχή τριών όπλων, κατέλαβε στην περιοχή Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης το λεωφορείο, κρατώντας ομήρους επιβάτες του. Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, χρησιμοποιώντας κινητό επιβάτιδας και ζήτησε λύτρα 50 εκατομμυρίων δρχ., τα τρια Καλάσνικοφ για τα οποία είχε κατηγορηθεί, καθώς και ασφαλή μετάβαση στην πατρίδα του. Η σαστισμένη αστυνομία δέχτηκε, αδυνατώντας να χειριστεί την πρωτόγνωρη κατάσταση

Κι από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε μια τρελή πορεία τόσο του λεωφορείου στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την Αλβανία, αλλά και των ελληνικών ΜΜΕ, καθώς ο οπλισμένος δράστης προσεγγιζόταν από τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφους. Το λεωφορείο πέρασε από το Κάτω Σχολάρι, τη Θέρμη Θεσσαλονίκης και πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα ανενόχλητο

Κι εκεί, στην αλβανική περιοχή Ελμπασάν, η όλη περιπέτεια είχε τραγική κατάληξη: κατά τη διάρκεια επιχείρησης απελευθέρωσης των 9 ομήρων η αλβανική αστυνομία από ασυνεννοησία σκότωσε τον νεαρό Γιώργο Κουλούρη από το Κάτω Σχολάρι, ο οποίος επέβαινε στο λεωφορείο.

Για το «φιάσκο της αστυνομίας» έκαναν λόγο τα εγχώρια μέσα, τα οποία έκτοτε κάθε φορά που αναφέρονται σε παρόμοια περιστατικά σπεύδουν να δηλώσουν «Την αρχή έκανε ο Αλβανός Φλαμούρ Πίσλι», εστιάζοντας στην εθνικότητα του λεωφορειοπειρατή. Όσο για το πολιτικό κόστος, αυτό φορτώθηκε από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης εξ’ολοκλήρου στις αλβανικές αρχές. Κι ας ακολουθούσε το λεωφορείο έως το Ελμπασάν ειδική ομάδα των ΕΚΑΜ... Η αντίδραση της κυβέρνησης; Διαμαρτυρίες προς την αλβανική κυβέρνηση και προαναγγελίες για αντιμέτρα, όπως μαζικές απελάσεις μεταναστών από την Αλβανία.

Οταν, βέβαια, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να στρέψουν αλλού την προσοχή τους και τα Τίρανα «απείλησαν με ελληνικό Κόσοβο» η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να ξέχασε το όλο θέμα. Θα το θυμόταν λίγο αργότερα, κατά την προεκλογική περίοδο, η οποία φαίνεται διαχρονικά να φρεσκάρει τη μνήμη των Ελλήνων πολιτικών

Ακολουθούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της εποχής. Όπως είναι φανερό δεν έλειψαν εκείνες οι εφημερίδες που ξέχασαν επίσης το θέμα.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο έλεος των Αλβανών η Ελλάδα. Οργή τρόμος και αγανάκτηση για την ομηρία ανύποπτων πολιτών.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Μ. Ολμπράιτ κλείνει τις πόρτες της ειρήνης. Το Βελιγράδι αποδέχεται τους πέντε όρους του G8.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλωνίζουν οι Αλβανοί μαφιόζοι. Κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης.

ΕΘΝΟΣ: Σινιάλο ελπίδας από το Βελιγράδι. Θεαματική εξέλιξη τη νύχτα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νύχτα ντροπής για το ελληνικό κράτος. Πάγωσε το πανελλήνιο από το πρωτοφανές φιάσκο της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αγανακτούν και στις ΗΠΑ τώρα. 28 βουλευτές αξιώνουν από τον Κλίντον ανακωχή.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εκανε πίσω ο Μιλόσεβιτς. Η ασφυκτική πίεση του ΝΑΤΟ αναγκάζει σε συμβιβασμό τη Γιουγκοσλαβια.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Μιλόσεβιτς περνά τώρα τη σκυτάλη στον Κλίντον. Αποδέχθηκε τους όρους των "8".

Ο ΛΟΓΟΣ: Αντιπρόταση ειρήνης από το Βελιγράδι. Ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος δέχεται τις βασικές αρχές του σχεδίου των οκτώ, δεν αποδέχεται ειρηνευτική δύναμη υπό ΝΑΤΟική διοίκηση

ΤΑ ΝΕΑ: Θρίλερ στην Αθήνα μεταξύ κατασκόπων. Θύμα ο αρχηγός της Ολλανδικής ΚΥΠ.

ΝΙΚΗ: Πυρά κατά του Κλίντον. Αντιδράσεις από Κάρτερ, Σόρος και Κίσινγκερ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αγωνία για 8 ομήρους. Ταξίδι-θρίλερ προς τα αλβανικά σύνορα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΤΕΛ αγωνίας. Πειρατεία λεωφορείου απο Αλβανό.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Λεωφορείο του τρόμου. Η τρελή διαδρομή του Αλβανού με τους 9 ομήρους.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θρίλερ με Αλβανό κακοποιό. Κρατούσε εννέα ομήρους και περιπλανήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στα πέριξ.


Πηγή

Υ.Σ το παραπάνω λινκ με βγάζει πρόβλημα δεν ξέρω το γιατί

Για τα παρακάτω αύριο
Απάντηση
#2
Αίσιο τέλος στην λεωφορειο-πειρατεία

ΑΘΗΝΑ 15/12/2004

Αίσιο τέλος είχε η λεωφορειο-πειρατεία του Γέρακα, μετά την παράδοση στις Αρχές, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, των δύο αλβανών δραστών. Οι δράστες είχαν αφήσει ελεύθερους, λίγο νωρίτερα, 17 από τους 23 ομήρους τους οποίους κρατούσαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τα αιτήματά τους: Ζητούσαν να τους δοθεί ένας οδηγός για να μετακινηθούν με το λεωφορείο προς το Ελευθέριος Βενιζέλος και ένα εκατομμύριο δολάρια!

Αμεση κινητοποίηση των αρχών
Το σημείο όπου βρέθηκε ακινητοποιημένο το λεωφορείο αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή από αστυνομικούς και ήταν σχεδόν αδύνατη ακόμη και η οπτική επαφή. Ισχυρές δυνάμεις -με άνδρες των ΕΚΑΜ- είχαν ακροβολιστεί γύρω από το λεωφορείο από την πρώτη στιγμή ενώ επί τόπου έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής. Στο αστυνομικό τμήμα του Γέρακα, σε μικρή απόσταση από το λεωφορείο οργανώθηκε Συντονιστικό Κέντρο για την παρακολούθηση της κρίσης ενώ ο κεντρικός σχεδιασμός γίνεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Μουζακίτης βρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας προκειμένου να εποπτεύσει των ενεργειών για την αντιμετώπιση της πειρατείας. Σε μεγάλο σούπερ - μάρκετ απέναντι από το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε το λεωφορείο, οργανώθηκε χώρος υποστήριξης των συγγενών των ομήρων.

Η μαρτυρία του οδηγού του λεωφορείου
Το λεωφορείο (υπ' αριθμ. ΥΖΖ - 1516) είχε ξεκινήσει στις 4:45 το πρωί από το Μαραθώνα με προορισμό την Αθήνα ενώ οι δύο ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο Πικέρμι. στην Λ. Μαραθώνος 151 και Φλωρίνης στην περιοχή του Γέρακα Αττικής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε δημοσιογράφους ο οδηγός του λεωφορείου Χρυσόστομος Μήτσου, 33 ετών, ο οποίος εκτελούσε την πρώτη βάρδια της ημέρας, οι δύο δράστες εισήλθαν στο λεωφορείο στη στάση Πικερμίου από την πίσω πόρτα. Οι δύο άνδρες κάθισαν στα τελευταία καθίσματα, ο εισπράκτορας Ηλίας Βοϊβόντας τους έκοψε εισιτήριο και μάλιστα τους αναγνώρισε, όπως ανέφερε στον οδηγό, καθώς οι ίδιοι είχαν επιβιβαστεί στο συγκεκριμένο λεωφορείο της συγκεκριμένης διαδρομής και άλλες φορές.

Μόλις ξεκίνησε το λεωφορείο, ένας από τους δύο δράστες πυροβόλησε τον ουρανό του οχήματος. Προς στιγμή ο οδηγός νόμισε ότι έσκασε λάστιχο ή ότι υπήρξε πρόβλημα στο καλοριφέρ. Ανοιξα αμέσως τις πόρτες του λεωφορείου, πεταχτήκαμε έξω μαζί με τον εισπράκτορα, αλλά εκείνη την ώρα συνειδητοποιήσαμε ότι κάτι γίνεται μέσα. Είδαμε τον κόσμο να τρέχει προς τα μπροστινά καθίσματα και προς τις θέσεις οδηγού -συνοδηγού και αυτοί οι δυο άρχισαν να πυροβολούν και να φωνάζουν στον κόσμο να κάτσει κάτω. Εγώ τράβηξα μια γυναίκα που ήταν κοντά στο κάθισμά μου και την έβγαλα έξω από το λεωφορείο, έφυγαν ακόμα ένα -δυο άτομα απ΄ ότι αντιλήφθηκα και μαζί τους εγώ και ο εισπράκτορας. Μέσα στο λεωφορείο, σύμφωνα με τον Χρυσόστομο Μήτσο, δεν υπάρχει κανένα παιδί.

Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τις εξελίξεις
Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής ενημερώθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η λεωφορειοπειρατεία από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη με τον οποίο βρισκόταν συνεχώς σε επαφή. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έδωσε ιδιαίτερο βάρος στους χειρισμούς της υπόθεσης ώστε να μην πάθει κανείς από τους ομήρους το παραμικρό, ενώ σε ετοιμότητα είχαν τεθεί όλα τα συναρμόδια υπουργεία και οι υπηρεσίες αλλά και τα πλησιέστερα νοσοκομεία για κάθε ενδεχόμενο. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός ανέβαλε για την Πέμπτη -λόγω του περιστατικού της λεωφορειοπειρατίας και προκειμένου να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς της εξέλιξη της κατάστασης- το ταξίδι του για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Αναβλήθηκε επίσης και το προγραμματισμένο για το απόγευμα συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως αναφέρεται ότι «ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε αμέσως για το περιστατικό τον Πρωθυπουργό» και ενημερώθηκε επίσης ο υπουργός Επικρατείας καθώς και ο υπουργός Μεταφορών. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε τον πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα, ενώ είχε δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αλβανό ομόλογό του. Προστίθεται ότι «από τις πρώτες ώρες υπήρξε πρόβλεψη συγκεκριμένων χώρων για τη συγκέντρωση των συγγενών των ομήρων, όπου τους παρέχεται συνεχώς ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκροτήθηκε άμεσα το Συντονιστικό Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό την προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο οποίο συμμετέχουν ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των αρμοδίων Υπουργείων Εξωτερικών, Μεταφορών και Υγείας, καθώς και εκπρόσωπος της εισαγγελικής αρχής».

Επίσης γίνεται γνωστό ότι «ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης εξασφαλίστηκε με απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η ενεργοποίηση των καμερών του συστήματος C41 για την υποβοήθηση του έργου των αρχών».

Πρέσβης της Αλβανίας - Ενωση Αλβανών εργαζομένων στην Ελλάδα
Στο χώρο του συμβάντος έφτασε από νωρίς και ο πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους θέλει να επιβεβαιώσει αν οι δράστες είναι Αλβανοί. Αν συμβαίνει αυτό, είπε, θέλω να βοηθήσω τις αρχές ασφαλείας και να μιλήσω με τους δράστες. Στον χώρο μετέβη επίσης και ο πρόεδρο των Αλβανών εργαζομένων στην Ελλάδα κ.Μήτση, ο οποίος προσφέρθηκε να λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις.

ΠΑΣΟΚ
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοϊδης, σύμφωνα με ανακοίνωση, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την κυβέρνηση, προκειμένου να ενημερώνεται για την εξέλιξη της ομηρίας

ΣΥΝ
«Ο μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η διάσωση των ανθρώπων του μόχθου που, αντί να φτάσουν στην πρωϊνή δουλειά τους, βρίσκονται μέσα σε ένα φοβερό εφιάλτη», υπογράμμισε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την λεωφορειοπειρατεία

Συμπαράσταση των «300»
Τη συμπαράστασή τους προς τους ομήρους της λεωφοροπειρατίας και τους συγγενείς τους εξέφρασε η Βουλή λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της ολομέλειας επί του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της ετήσιας άδειας των εργαζομένων.

Ντ. Μπακογιάννη
«Εγώ έχω πάρα πολλές φορές προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσω στο θέμα της τρομοκρατίας. Αυτή είναι μία άλλη μορφή τρομοκρατίας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άδικο από το να σηκώνεσαι στις πέντε το πρωί να πας στη δουλειά σου και να βρίσκεσαι φυλακισμένος μέσα σε ένα λεωφορείο και να απειλείται η ζωή σου». δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη.

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
Σε προσευχή για την απελευθέρωση των ομήρων στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ και των οποίων η ζωή, όπως είπε, βρίσκεται σε κίνδυνο, κάλεσε όλους ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ

Πηγή

Νεκρός οδηγός του ΟΑΣΘ
σε υπόθεση λεωφορειοπειρατίας


Ενημέρωση 20.32

Μνήμες από το 1999 έζησαν οι Θεσσαλονικείς. Τότε, ένοπλος νεαρός ανάγκασε λεωφορείο του ΚΤΕΛ να κατευθυνθεί στο Ελμπασάν, με αποτέλεσμα έναν νεκρό επιβάτη, από σφαίρες Αλβανών αστυνομικών. Τώρα, Σάββατο, 3 Μαΐου 2008, νεαρός οπλισμένος με περίστροφο αστυνομικού, εκτέλεσε εν ψυχρώ οδηγό του ΟΑΣΘ, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς διώκτες του.
Ως αυτήν την ώρα είναι άγνωστες οι ακριβείς συνθήκες του αιματηρού περιστατικού. Σύμφωνα με τις, μέχρι τώρα, πληροφορίες, η ευθύνη βαραίνει δύο αστυνομικούς, εναντίον των οποίων διεξάγεται, ήδη, ένορκη διοικητική εξέταση.
Όλα άρχισαν γύρω στις 15.00. Εκείνη την ώρα, εντοπίζεται 32χρονος (τοξικομανής, σύμφωνα με κάποιες πηγές), ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση κλοπής. Δύο αστυνομικοί αναλαμβάνουν να τον μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου. Μέσα στο περιπολικό, όμως, ο νεαρός καταφέρνει να αρπάξει το υπηρεσιακό περίστροφο του ενός αστυνομικού και να τραπεί σε φυγή! Επιβιβάζεται σε Ι.Χ. τύπου Χιουντάι και κατευθύνεται προς την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας.
Στις 16.15 έχει σημάνει συναγερμός στο κέντρο της Αμέσου Δράσεως. Η καταδίωξη του δραπέτη είναι στο ζενίθ. Ο νεαρός αρπάζει δεύτερο αυτοκίνητο (ένα Polo) και συνεχίζει την τρελή πορεία του. Καταλήγει στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στη Σίνδο (στην περιοχή της Διαλογής).Εκεί, παρατάει το Ι.Χ. και κινείται προς το λεωφορείο.
Αναγκάζει τον οδηγό να βάλει μπροστά και να κατευθυνθεί προς τη Βέροια (η αστυνομία υποστηρίζει ότι το λεωφορείο δεν είχε επιβάτες). Το λεωφορείο κάνει οκτάρια και καταλήγει σε χαντάκι, στα πρανή του δρόμου. Σε κάποια στιγμή, φαίνεται πως ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει. Ο νεαρός, όμως, ο οποίος, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχε κολλημένο το πιστόλι στον οδηγό, τον πυροβολεί και τον αφήνει στον τόπο!
Πεζός ο δράστης, βρήκε καταφύγιο σε αποθήκη και από εκεί προσπάθησε να διαφύγει μέσα από τα χωράφια.
Καθώς η καταδίωξη συνεχιζόταν, ο δράστης εισέβαλε σε αγροικία τετραμελούς οικογένειας, πήρε όμηρο τον σύζυγο και πατέρα δυο παιδιών ο οποίος εκείνη την ώρα έφευγε με το αυτοκίνητο του και τον ανάγκασε να βγει στην εθνική οδό. Τραυματισμένος ο ληστής έβγαλε από το ΙΧ τον όμηρο και συνεχίζει την πορεία του προς τον Άγιο Αθανάσιο. Ο δράστης αποβιβάζεται, αρπάζει ένα άλλο Ι.Χ. και η καταδίωξη συνεχίζεται.
Ο δράστης θα αλλάξει κι άλλο αυτοκίνητο και, τελικά, θα συλληφθεί, σε μπλόκο της αστυνομίας, στις 17.50, έξω από τον Άγιο Αθανάσιο.
Στις 19.50, περίπου πέντε ώρες μετά το αρχικό περιστατικό και δυο ώρες μετά τον άδικο χαμό του 59χρονου οδηγού του ΟΑΣΘ, οι συγγενείς του (οι δύο κόρες του και η σύζυγός του) δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι έγινε. Μόλις έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία, από τον ιατροδικαστή Μ. Τσούγκα, ο οποίος δηλώνει:
"Το θύμα έχει βληθεί από πολύ κοντινή απόσταση, σχεδόν εξ επαφής. Η είσοδος του βλήματος έγινε από αριστερά, στη μασχαλιαία χώρα και η έξοδος από τη δεξιά κοιλιακή χώρα. Το 38άρι βλήμα διαπέρασε, διαγώνια, το σώμα του. Όπως καταλαβαίνετε, ήταν μοιραίο. Προφανώς ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει και ο δράστης τον πυροβόλησε. Δεν φαίνεται να υπήρξε πάλη".
Μετά τις δηλώσεις του ιατροδικαστή, οι συγγενείς ζητούν να πάρουν το πτώμα του αδικοχαμένου οδηγού. Δεν παίρνουν, όμως, καμία απάντηση και ξεσπούν:
"Φθάνει πια! Τόσες ώρες, νεκρός, στο τιμόνι, φθάνει! Αφήστε τον να ησυχάσει", φωνάζει η κόρη του.
Από την αστυνομία γίνεται γνωστό ότι ανακοίνωση θα εκδώσει το... αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αθήνα!
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ένορκη διοικητική εξέταση αφορά τις ευθύνες δύο αστυνομικών από το τμήμα Κορδελιού(από τα χέρια των οποίων ξέφυγε ο δράστης) και τεσσάρων από το αστυνομικό τμήμα Σίνδου(που καταδίωκαν το λεωφορείο του ΟΑΣΘ, χωρίς να αποτρέψουν την εν ψυχρώ εκτέλεση του οδηγού).
Στις 20.20 η αστυνομία ανακοινώνει ότι θα δοθεί συνέντευξη τύπου στις 20.30, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Πηγή

Ισόβια στο δολοφόνο του οδηγού του ΟΑΣΘ

Ισόβια και επιπλέον 21 χρόνια κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 36χρονο που τον Μάιο του 2008 πυροβόλησε και σκότωσε τον 59χρόνο οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΘ στη Σίνδο. >>>

Ο κατηγορούμενος τότε είχε συλληφθεί για μικροκλοπή και κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του κατάφερε να αποδράσει μέσα από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ αφού πρώτα άρπαξε το πιστόλι του αστυνομικού συνοδού του. Στη συνέχεια με την απειλή του όπλου κατάφερε να κλέψει και περιπολικό της ΕΛΑΣ ενώ κράτησε ομήρους οδηγούς διερχόμενων αυτοκινήτων.
Κατά τη διάρκεια της απόδρασης του επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και σκότωσε τον 59χρόνο οδηγό που εκτελούσε δρομολόγιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

[Εικόνα: oasth_leoforeiopeiratia_20050503_01.jpg]

Πηγή
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)