Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Oraiokastro News] Κατέρρευσε Τμήμα Οροφής στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μυγδονίας
#1
Τί πρέπει να περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα!!! Όποιος πιστεύει το θεωρεί θαύμα και όποιος όχι το θεωρεί τύχη. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε με άλλα λόγια το συμβάν που συνέβει 5 λεπτά μετά από τη στιγμή που σχόλασαν τα παιδιά.

Ένα τμήμα οροφής περίπου 3 τμ στο εσωτερικό τμήμα του σχολείου στην κεντρική είσοδο κατέρρευσε. Η εικόνα τρομακτική παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες για να καταλάβετε για τη μεγάλη ζημιά μιλάμε. Και η απορία μας η μεγάλη είναι σε έναν σεισμό τι θα γίνει, αν συμβεί το ίδιο όταν τα παιδιά δεν θα έχουν φύγει ποιος θα έχει την ευθύνη και τέλος αφήνουν τα κτήρια να ρημάζουν με όποιο κόστος. Ζητάμε από τους υπεύθυνους να ασχοληθούν ΤΩΡΑ με το πρόβλημα χωρίς καθυστέρηση και να ελεγχθεί όλο το σχολικό συγκρότημα.

[Εικόνα: DSC02709.JPG]

http://oraiokastronews.blogspot.gr/2013/...st_15.html
(περισσότερες φωτογραφίες στο παραπάνω link)

Πιθανόν κάποιοι να παραξενευθούν για το ποιος ο σκοπός ανάρτησης ενός τέτοιου θέματος σε ένα forum για τα λεωφορεία. Νομίζω, όμως, πως τέτοια θέματα θα έπρεπε να μας απασχολούν ΟΛΟΥΣ!

Ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα. Το ότι χωρίς κάποιο σεισμικό γεγονός είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, νομίζω πως θα πρέπει επιτέλους να κινητοποιήσει τις αρχές.

Οι μνήμες του '99 είναι ακόμη νωπές για εμάς τους Αθηναίους. Μέσα σε κάποια δευτερόλεπτα μία καθημερινή μέρα του Σεπτέμβρη, γράφτηκε στις σελίδες της ιστορίας ως η μέρα που η Αθήνα, η πρωτεύουσα του κράτους, γνώρισε τη μεγαλύτερη καταστροφή μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και χωρίς να χρειαστούν βόμβες, αυτή τη φορά. Μόνο κάποια δευτερόλεπτα ισχυρού κουνήματος και έπειτα, το χάος, οι νεκροί, οι ζημιές, οι άστεγοι και όλα τα υπόλοιπα που ζήσαμε τότε.

Δε χρειάζεται να κάνουμε προβλέψεις. Κάθε χρόνο γίνεται στον ελληνικό χώρο ένας ισχυρός σεισμός (άνω των 6R). Το μεσημέρι του Σαββάτου σείστηκε η μισή Ελλάδα από 6,5R και μαζί όλη η Ανατολική Μεσόγειος (για του λόγου του αληθές, μπείτε στο Ευρωμεσογειακό να δείτε το σχετικό χάρτη με τις αναφορές). Το ότι ο σεισμός αυτός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και τη γλυτώσανε οι Κρητικοί με κάποιες λίγες ζημιές σε παλιά κτήρια, ήταν θαύμα!

Νομίζω πως δε χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα, όπως το '99, για να κινητοποιηθούν κάποιοι. Και στην περίπτωση του σχολείου στη Θεσσαλονίκη που έγινε το παραπάνω περιστατικό, φανταστείτε σε ένα σεισμό να μην κατέρρεε το κτήριο, αλλά να αποκολλούνταν αυτό το κομμάτι από την οροφή, την ώρα που θα έβγαιναν έξω οι μαθητές. Θα είχαμε μία βέβαια τραγωδία.
Απάντηση
#2
Η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι φαίνεται... Είναι ένα μεγάλο κομμάτι περίπου 3Χ2μ. το οποίο ευτυχώς δεν έπεσε σε κεφάλια μαθητών... Μετά από αυτό το μισό σχολείο μέσα έχει προστατευτικές κορδέλες για να μην πλησιάζουμε ΄΄επικίνδυνες ζώνες΄΄.
Απάντηση
#3
Θέμα προγραματισμού του δήμου είναι και του κράτους. Πάντως συμφωνώ με τον Μαριο απόλυτα σε όλα, θα έπρεπε να μας νοιάζει αυτό, αν κάποιος εκείνην την στιγμή τι θα γίνοταν; θα μπορούσε το παιδί ή ακόμα και. καθηγητής να ήταν ΝΕΚΡΟΙ, αν είναι δυνατόν. Αυτά έχω να πω τίποτα παραπάνω γιατί εδώ δεν είναι πολιτικό forum.
Απάντηση
#4
(16-10-2013, 08:49 PM)GiannisB Έγραψε: Αυτά έχω να πω τίποτα παραπάνω γιατί εδώ δεν είναι πολιτικό forum.

Δεν είναι πολιτικό το θέμα. Θέμα καθημερινότητας είναι. Γιατί το '99 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ισοπεδώθηκε το Λεκανοπέδιο και η Δυτική Αττική. Γιατί το '08 το ίδιο είχαμε και στην Ανδραβίδα.

Καλά τα λέμε και για τα θέματα των λεωφορείων και γενικά των ΜΜΜ, αλλά έξω από το forum υπάρχουν και αυτά. Κι επειδή, όπως προείπα, δε ζούμε στην Αυστρία ή στη Γερμανία, αλλά στη σεισμογενή Ελλάδα, που έχει γνωρίσει πολλές σεισμικές καταστροφές, θα πρέπει να μας απασχολούν και αυτά.
Απάντηση
#5
Θυμήθηκαν να φτιάξουν κάτι που εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια είναι ελαττωματικό... Σήμερα και αύριο γίνεται μερική ανακαίνιση στο σχολείο...
Απάντηση
#6
(17-10-2013, 01:45 PM)K.S. Έγραψε: Θυμήθηκαν να φτιάξουν κάτι που εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια είναι ελαττωματικό... Σήμερα και αύριο γίνεται μερική ανακαίνιση στο σχολείο...

Τουλάχιστον σε αυτό το σχολείο δε θα υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε νεκρούς. Στα υπόλοιπα όμως;
Απάντηση
#7
(17-10-2013, 06:30 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Τουλάχιστον σε αυτό το σχολείο δε θα υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε νεκρούς. Στα υπόλοιπα όμως;

Στα υπόλοιπα μπορεί και να θρηνήσουμε όμως μπορεί και όχι, ακόμα και σε αυτό το ίδιο , αλλά το θέμα είναι να φτιάχνονται ΑΣΦΑΛΗΣ σχολικές στέγες ώστε να προσφέρουν ασφάλεια και αξιοπιστία, και να τις προσέχουμε όσο μπορούμε και μαθητές και καθηγητές, και αυτοί που βρίσκονται έξω από τον χορό να ξέρουν ότι καταστρέφουν το πληρώνουν είτε με έμμεσο τρόπο πάντα είτε με άμεσα όχι πάντα, άλλα το ζητούμενο είναι το πληρώνουν
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)