Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σύστημα τηλεματικής στις Ο.ΣΥ.
(30-05-2016, 11:00 PM)nikos1991 Έγραψε: Η τηλεματική έχει ένα 5ψήφιο αριθμό για κάθε όχημα, όπου ο πρώτος αριθμός είναι ο κωδικός του Α/Σ και τα επόμενα 4 ψηφία ο αριθμός παρμπρίζ του οχήματος.
Οι κωδικοί Α/Σ είναι οι εξής:
1 - Βοτανικός
2 - Ελληνικό
3 - Πειραιάς (Ρέντης)
4 - Π. Ράλλη
5 - Μπραχάμι
6 - Ανθούσα
7 - Λιόσια
8 - Κόκκινος Μύλος
9 - Αττική
0 - Ρουφ

Ενδεχομένως υπάρχουν κάποια λάθη στα τρόλεϊ Vanhool που ανταλλάσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μεταξύ Αττικής και Ρουφ.

Καλημέρα σε ευχαριστώ Νίκο για την πληροφορία οπότε έτσι μπορούμε να δούμε και ποιο όχημα έχει δρομολογηθει σε κάθε γραμμή ή υπάρχει περίπτωση η πληροφορία που μας δίνει να μην ισχύει?

Επίσης τα citelis που έχει η Ανθουσα γιατί τα δείχνει ως Λιόσια δεν έχουν μεταφερθεί επίσημα και καλά στην Ανθουσα να υποθέσω?
Απάντηση
(31-05-2016, 10:05 AM)meganium Έγραψε: Καλημέρα σε ευχαριστώ Νίκο για την πληροφορία οπότε έτσι μπορούμε να δούμε και ποιο όχημα έχει δρομολογηθει σε κάθε γραμμή ή υπάρχει περίπτωση η πληροφορία που μας δίνει να μην ισχύει?

Επίσης τα citelis που έχει η Ανθουσα γιατί τα δείχνει ως Λιόσια δεν έχουν μεταφερθεί επίσημα και καλά στην Ανθουσα να υποθέσω?

Oι πληροφορίες είναι κατά 99% σωστές. Το μόνο λάθος που έχει παρατηρηθεί έως τώρα είναι ότι έχει βρεθεί όχημα με κωδικό 20400 (ο Mercendes Elbo το έχει αναφέρει) που ανήκει στη GN #400 η οποία είναι εκτός λειτουργίας. Τα υπόλοιπα οχήματα τα βγάζει σωστά.

Τώρα όσο αφορά τα Citelis 9001-6 τυπικά ανήκουν ακόμη στα Λιόσια μιας και εκεί πηγαίνουν για συντήρηση. Η Ανθούσα απλά τα φιλοξενεί για να τα βάζει στο 302( ; ).
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
(02-06-2016, 09:27 PM)nikos1991 Έγραψε: Oι πληροφορίες είναι κατά 99% σωστές. Το μόνο λάθος που έχει παρατηρηθεί έως τώρα είναι ότι έχει βρεθεί όχημα με κωδικό 20400 (ο Mercendes Elbo το έχει αναφέρει) που ανήκει στη GN #400 η οποία είναι εκτός λειτουργίας. Τα υπόλοιπα οχήματα τα βγάζει σωστά.

Τώρα όσο αφορά τα Citelis 9001-6 τυπικά ανήκουν ακόμη στα Λιόσια μιας και εκεί πηγαίνουν για συντήρηση. Η Ανθούσα απλά τα φιλοξενεί για να τα βάζει στο 302( ; ).

Καλησπέρα. Όλα αυτά φαίνονται και από το ίντερνετ από κάποια σελίδα ή μόνο από κινητό? γιατί όσο και να έχω ψάξει δεν έχω βρει πως γίνεται να βλέπω ποιο όχημα κυκλοφορεί σε ποια γραμμή τουλάχιστον απ' τον υπολογιστή
Απάντηση
(02-06-2016, 09:52 PM)kostas260 Έγραψε: Καλησπέρα. Όλα αυτά φαίνονται και από το ίντερνετ από κάποια σελίδα ή μόνο από κινητό? γιατί όσο και να έχω ψάξει δεν έχω βρει πως γίνεται να βλέπω ποιο όχημα κυκλοφορεί σε ποια γραμμή τουλάχιστον απ' τον υπολογιστή

Για να το δεις από τον browser του υπολογιστή σου υπάρχει μια διαδικασία που την έχει περιγράψει στο παρελθόν ο mercendes elbo.

" Στη σελίδα της τηλεματικής κάνεις έλεγχο αντικειμένου. Πιο συγκεκριμένα για τον Firefox που χρησιμοποιώ τα βήματα είναι τα εξής: Επιλογή γραμμής και δρομολογίου και άνοιγμα του χάρτη -> Δεξί κλίκ -> Έλεγχος αντικειμένου -> Μετάβαση στην καρτέλα Network στο "παράθυρο" που ανοίγει. Εκεί σταδιακά "φορτώνονται" αρκετά αρχεία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το /api/?act=getBusLocation&p1=τετραψήφιο νούμερο του κωδικού του εκάστοτε δρομολογίου. Στη συνέχεια, αφού πατάς αυτό το αρχείο ανοίγει ένα μικρότερο παράθυρο και πας στην καρτέλα Response. Εκεί, δείχνει τα οχήματα που κυκλοφορούν εκείνη την στιγμή και υπάρχει το VEH_NO το οποίο μας δείχνει τον πενταψήφιο αριθμό του οχήματος. Το πρώτο ψηφίο είναι ο αριθμός του Α/Σ (1-> Βοτανικός, 2-> Ελληνικό, 3-> Πειραιάς, 4-> Ράλλη, 5-> Άγιος Δημήτριος, 6-> Ανθούσα, 7-> Λιόσια) και τα επόμενα 4 ο αριθμός παρμπρίζ του οχήματος. Για παράδειγμα, η νταλίκα Solaris #845 της Ράλλη είναι 40845. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελούν τα Citelis της Ανθούσας που έχουν αριθμό 7900Χ που κανονικά ανήκει στα Λιόσια. "

Επίσης μέσω των εφαρμογών "Oasa Telematics" σε κινητά με λειτουργικό σύστημα Android, iOS ή Windows μπορείς να δεις απευθείας τον αριθμό του.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
Οκ το βρήκα ευχαριστώ πολύ αν και δυσκολεύτηκα λίγο
Απάντηση
Περάστηκαν στο site της τηλεματικής οι εναλλακτικές διαδρομές που ακολουθούν:
- Τα Β1, 124, 164 την ημέρα της λαϊκής αγοράς στην οδό Κων. Αθανάτου, στην Τερψιθέα Γλυφάδας, όχι όμως και για το 165.
- Το 126, την ημέρα της λαϊκής αγοράς στη Λοχ. Χρονοπούλου, αν και πάλι το δείχνει να περνάει από αυτή την οδό. Tongue
- Το 418, την ημέρα της λαϊκής αγοράς στην οδό Ευρυπίδου.

Βέβαια και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως και με τις εναλλακτικές διαδρομές άλλων γραμμών που είχαν ανέβει το προηγούμενο διάστημα (βλ. Α3, 035, 242), δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη να αναφέρεται με κάποια επισήμανση, αντίστοιχη με την ένδειξη "ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ" που υπάρχει στη διαδρομή που ακολουθεί το 11 τη νύχτα, με την περιπορεία που πραγματοποιεί στα Άνω Πατήσια.

Όμως, ακόμα δεν έχει προβλεφθεί απεικόνιση της νυχτερινής περιπορείας του 040 έως την Πλ. Καραϊσκάκη στον Πειραιά, η τροποποιημένη διαδρομή του 500 τα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου (δε διέρχεται από Ερμού και Αθηνάς), η ενοποιημένη βραδινή διαδρομή για 409/413, η διαδρομή μέχρι Ακαδημία του τελευταίου 115, όπως και όλα τα πρώτα δρομολόγια μέχρι Κέντρο και άλλες ακόμα εξαιρέσεις, τα οποία δεν κοστίζουν απλώς στην ελλιπή προβολή των δεδομένων στο site, αλλά και στην ορθή ενημέρωση των επιβατών από τις οθόνες των στάσεων.
Απάντηση
Το Χ80 έκανε την εμφάνισή του στην οθόνη τηλεματικής που βρίσκεται μπροστά από τα ταχυφαγεία της Πλ. Συντάγματος, για τη στάση των τρόλεϊ 1, 5, 15. Και νομίζω ότι θα πρέπει το ίδιο να ακολουθηθεί και για όλες τις υπόλοιπες στάσεις της διαδρομής, εφόσον όμως προχωρήσει η λειτουργία της τηλεματικής και στα Αγγλικά, όπως υποσχέθηκε πρόσφατα η διοίκηση του ΟΑΣΑ.
Απάντηση
Για να δειτε πόσο στα @@ τους γραφουν τηλεματικη στα αμ/σια. Χ97 2 το βραδυ με το #232
Απάντηση
Η τηλεματική όσο δούλεψε δούλεψε? Τις τελευταίες μέρες δεν ξέρω αν και σε άλλες γραμμές αλλά στα 300 δεν φαίνονται καθόλου ή δεν φαίνονται όλα τα οχήματα. Ειδικά αυτή την στιγμή φαίνονται σε όλα τα 300αρια 14 οχήματα . Τι έγινε παρέδωσε πνεύμα?
Απάντηση
Αισίως ο ΟΑΣΑ πρόσθεσε επισήμανση για τις εναλλακτικές διαδρομές που έχει αναρτήσει σε site και app για τις γραμμές Β1, Α3, 035, 046, 124, 126, 164, 404, 418, 503, 530, 640 τις ημέρες που υπάρχει λαϊκή αγορά.

(24-06-2016, 04:27 PM)meganium Έγραψε: Η τηλεματική όσο δούλεψε δούλεψε? Τις τελευταίες μέρες δεν ξέρω αν και σε άλλες γραμμές αλλά στα 300 δεν φαίνονται καθόλου ή δεν φαίνονται όλα τα οχήματα. Ειδικά αυτή την στιγμή φαίνονται σε όλα τα 300αρια 14 οχήματα . Τι έγινε παρέδωσε πνεύμα?

Το ίδιο παρατηρώ τις τελευταίες μέρες και στο 201, που δεν εμφανίζεται ούτε ένα όχημα (από τα 3 το πρωί και 2 το απόγευμα) και δεν ξέρω αν είναι θέμα των οχημάτων που δρομολογούνται ή κάτι άλλο συμβαίνει με το σύστημα.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Σύστημα τηλεματικής στα ΚΤΕΛ panos1b 24 5.837 10-06-2023, 05:35 PM
Τελευταία Δημοσίευση: ecoj

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 4 Επισκέπτης (ες)