Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προσωρινές συγκοινωνιακές ρυθμίσεις στο δίκτυο του ΟΑΣΑ
Από τις 10 το βράδυ, όλα τα λεωφορεία του Αμαξοστασίου Ανθούσας (και τα ΚΤΕΛ) ξεκινούν από τον Βοτανικό.

Το Α5 κάνει αναστροφή στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής.
Απάντηση
Έχετε υπόψη σας ότι τα 838, 860 και 914 αποφεύγουν σήμερα και αύριο την Φλέμινγκ στον Ρέντη λόγω πανηγυριού.
Απάντηση
Οι εργασίες υπογειοποίησης στην Νέα Φιλαδέλφεια τελείωσαν και άνοιξε ο δρόμος στην Πατριάρχου Ιωακείμ ... Το 421 θα επιστρέψει στην παλιά του διαδρομή;
Απάντηση
Εχθές που πέρασα από τον νέο υπόγειο δρόμο είδα ότι πλέον η Χρυσοστόμου Σμύρνης δεν συναντά την Φωκών/Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Η Σμύρνης, όπου τερματίζει η γραμμή 3 έχει την δυνατότητα δεξίας (ανα)στροφής προς την υπόγεια πλέον Πατριάρχου Κωνσταντίνου αλλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετά ευρεία για αναστροφή κανονικού η αρθρωτού λεωφορείου.

Αν επιστρέψει το 421 στην Νέα Φιλαδέλφεια, μάλλον θα πρέπει να συνεχίζει στην Δεκελείας και να κάνει πλεόν αριστερά στην Φωκών/Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Εκεί να πω πως έχει ένα πολλαπλό σύστημα από φωτεινούς σηματοδότες καθώς λόγω ορατότητας οι διασταυρώσεις πριν και μετά την υπογειοποίηση το απαιτούν.

Αν και η σύνδεση της γραμμής 421 με τους σταθμούς μετρό Πευκάκια και Περισσός είχε αρκετή επιβατική κίνηση, η εξυπηρέτηση της Νέας Φιλαδέλφειας για σύνδεση με Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή και Άγιους Ανάργυρους είναι εξαιρετικά σημαντική. Ιδανικό θα ήταν να υπήρχε ένας τρόπος να διερχόντουσαν τα λεωφορεία και από τον σταθμό του Περισσού και από το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά το δίκτυο των δρόμων δεν το επιτρέπουν.
Απάντηση
Η αλήθεια είναι ότι η σύνδεση των Αγίων Αναργύρων με τα Άνω Πατήσια βοήθησε πολύ κόσμο, όμως δεν αξίζει να χαθεί η σύνδεση Νέας Φιλαδέλφειας - Αγίων Αναργύρων (απόσταση 10 λεπτών που εδώ και 2 χρόνια δεν υπήρχε τρόπος να πάει πας). Το ίδιο και για την σύνδεση Φιλαδέλφειας - Νέας Ιωνίας  (απόσταση 3 λεπτά, ενώ πλέον είναι επίσης αδύνατο να πας, εκτός αν υπάρξει συνδιασμός 3/619-Α8 ή Β9-724, με τα οποία θα κάνεις 20 λεπτά στην καλύτερη). Άλλωστε οι Άγιοι Ανάργυροι έχουν τον σταθμό Κάτω Πατησίων στον μισό χρόνο από τα Άνω Πατήσια.

Η λύση είναι να συνεχίζει ευθεία την Δεκελείας και στο φανάρι της Φωκών να κάνει δεξιά και συνέχεια ευθεία μέσα στην υπογειοποίηση. Άλλη λύση είναι να κάνει την διαδρομή του 3 μέχρι την Αφετηρία του 3 και μετά την εκκλησία αμέσως δεξιά για να μπει στην υπογειοποίηση. Η νταλίκα χωράει εύκολα στην στροφή! Αν και κλείνει 2 χρόνια χωρίς νταλίκες η γραμμή! Η δεύτερη λύση είναι ιδανική για να μην χαθεί και η στάση μετά την πλατεία
Απάντηση
1- 5 - 15 τρόλεϋ από σήμερα κάνουν στάση στο Σύνταγμα στην πάνω στάση όπως παλιά πάνω από τα Mc Donald's και τα υπόλοιπα στην κάτω στάση ...
(Δεν ήξερα σε ποιο θέμα να το γράψω και το έγραψα εδώ)
Απάντηση
Είναι προσωρινή αυτή η αλλαγή;
Απάντηση
(03-12-2022, 04:02 PM)Giannis Έγραψε: Είναι προσωρινή αυτή η αλλαγή;
Δεν νομίζω θα δείξει, λογικά όμως είναι μόνιμα αν δεις και τις στάσεις στην τηλεματική του ΟΑΣΑ στο ίντερνετ δείχνει οτι 1-5-15 στην πάνω στάση μαζί με 790 και όλα τα υπόλοιπα λεωφορεία και τρόλεϊ στην κάτω στάση
Απάντηση
Από σήμερα ως τις 10/8 τροποποιούνται οι διαδρομές των γραμμών 755, 755Β και 6 στην Νέα Φιλαδέλφεια, λόγω έργων στην Πίνδου για την ενίσχυση της γέφυρας της Εθνικής Οδού.


Σύναψη:[...]

Θα υπάρξει μερική προσωρινή τροποποίηση, της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 755 και 755Β και της γραμμής του τρόλεϊ 6, λόγω ακριβώς αυτών των εργασιών στη γέφυρα στο ύψος της οδού Πίνδου, για το χρονικό διάστημα από 01/08/2023 έως 10/08/2023, ως εξής:

Λεωφορειακή γραμμή 755 (ΑΧΑΡΝΑΙ – Κ. ΜΥΛΟΣ – ΣΤ. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ)

Διαδρομή προς Αφετηρία

Από Στρ. Καλλάρη, δεξιά Αν. Σταμ. Ρεγκούκου, δεξιά Νιρβάνα, αριστερά Αχαρνών, Αγ. Αναργύρων, Λ. Δεκελείας, συνέχεια Δεκελείας, αριστερά Αναγεννήσεως, συνέχεια Αναγεννήσεως, Σοφούλη, δεξιά Πίνδου, Φιλαδελφείας, δεξιά Κωνσταντινουπόλεως, αριστερά Αριστοτέλους, δεξιά Αγ. Τριάδος, αριστερά Λαθέας, δεξιά Πάρνηθος, δεξιά Θρακομακεδόνων, αριστερά Λ. Καραμανλή, αριστερά Μεσονυχίου, δεξιά Πάρνηθος, δεξιά Ανώνυμος, είσοδος στον χώρο της αφετηρίας.

Διαδρομή από αφετηρία

Αφετηρία, αριστερά Μεσονυχίου, δεξιά Λ. Καραμανλή, δεξιά Θρακομακεδόνων, Πάρνηθος, αριστερά Λαθέας, δεξιά Αγ. Τριάδος, αριστερά Αριστοτέλους, δεξιά Δεκελείας, αριστερά Βουλγαροκτόνου, δεξιά Κων/πόλεως, δεξιά Αγ. Κωνσταντίνου, αριστερά Φιλαδελφείας, αριστερά Σοφούλη, συνέχεια Αναγεννήσεως, δεξιά Αναγεννήσεως, δεξιά Λ. Δεκελείας, συνέχεια Λ. Δεκελείας, αριστερά Αχαρνών, δεξιά Στρ. Καλλάρη.

755 Β (ΑΧΑΡΝΑΙ – Κ. ΜΥΛΟΣ – ΣΤ. Κ. ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ ΜΕΣΩ ΧΑΡΑΥΓΗΣ)

Αφετηρία, αριστερά Μεσονυχίου, δεξιά Λ. Καραμανλή, δεξιά Θρακομακεδόνων, Πάρνηθος, Λαθέας, δεξιά Αγ. Τριάδος, αριστερά Αριστοτέλους, ευθεία Κύπρου, αριστερά Ιωνίας, δεξιά Παλαιολόγου, αριστερά Φιλαδελφείας, αριστερά Σοφούλη, συνέχεια Αναγεννήσεως, δεξιά Αναγεννήσεως, δεξιά Λ. Δεκελείας, συνέχεια Δεκελείας, αριστερά Αχαρνών, δεξιά Στρ. Καλλάρη, δεξιά Αν. Σ. Ρεγκούκου, δεξιά Νιρβάνα, αριστερά Αχαρνών, Αγ. Αναργύρων, Δεκελείας, συνέχεια Δεκελείας, αριστερά Αναγεννήσεως, Σοφούλη, δεξιά Πίνδου, Φιλαδελφείας, δεξιά Χαραυγής, αριστερά 28ης Οκτωβρίου, δεξιά Αγ. Ταξιαρχών, αριστερά Ιωνίας, δεξιά Κύπρου, ευθεία Αριστοτέλους, δεξιά Αγ. Τριάδος, αριστερά Λαθέας, δεξιά Πάρνηθος, δεξιά Θρακομακεδόνων, αριστερά Λ. Καραμανλή, αριστερά Μεσονυχίου, δεξιά Πάρνηθος, δεξιά Ανώνυμος, είσοδος στον χώρο της αφετηρίας.

Γραμμή Τρόλεϊ 6

Διαδρομή προς τέρμα

Από 3ης Σεπτεμβρίου, αριστερά Στουρνάρη, δεξιά Αχαρνών, δεξιά Αγ. Αναργύρων, Λ. Δεκελείας, δεξιά Αγ. Τριάδος, αριστερά Σμύρνης (προσωρινό τέρμα).

Διαδρομή προς αφετηρία

Από Σμύρνης (προσωρινό τέρμα), αριστερά Φωκών, αριστερά Λ. Δεκελείας, Αγ. Αναργύρων, αριστερά Αχαρνών, αριστερά Ηπείρου, δεξιά Πατησίων, αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά πλ. Κάνιγγος, Ακαδημίας, δεξιά Ιπποκράτους, δεξιά Πανεπιστημίου, δεξιά πλ. Ομονοίας, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, (ΑΦΕΤΗΡΙΑ).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα λεωφορεία και τρόλεϊ, στην τροποποιημένη διαδρομής τους, θα πραγματοποιούν στάσεις, στις ήδη υπάρχουσες, άλλων γραμμών.

Στάσεις που εγκαταλείπονται για τις λεωφορειακές γραμμές, 755 και 755Β

    Οι στάσεις με την ονομασία “Γέφυρα”
    Οι στάσεις με την ονομασία “Μάδυτος”
    Οι στάσεις με την ονομασία “Αστυνομία”
    Οι στάσεις με την ονομασία “Πίνδου”
    Η στάση με την ονομασία “Εφέσου”, επί της οδού Ν. Τρυπιά
    Η στάση με την ονομασία “Τρυπιά”, επί της οδού Ν. Τρυπιά
    Η στάση με την ονομασία “Σπηλιά”, επί της οδού Ε. Αντιστάσεως
    Η στάση με την ονομασία “Ηρώδειο”, επί της οδού Μακρυγιάννη
    Η στάση με την ονομασία “Βάρναλη”, επί της οδού Μακρυγιάννη
    Η στάση με την ονομασία “Σχολεία”, επί της οδού Αχαρνών.


Στάσεις που εγκαταλείπονται για την γραμμή 6 του τρόλεϊ

    Οι στάσεις με την ονομασία “Πίνδου”
    Οι στάσεις με την ονομασία “Αστυνομία”
    Οι στάσεις με την ονομασία “Μάδυτος”
    Οι στάσεις με την ονομασία “Γέφυρα”
    Η στάση με την ονομασία “Αγ. Κοσμάς”
    Οι στάσεις με την ονομασία “Νεκροταφείο”, επί της οδού Θ. Σοφούλη
    Οι στάσεις με την ονομασία “Π. Τέρμα”, επί της οδού Θ. Σοφούλη
    Οι στάσεις με την ονομασία “Αναξαγόρα”, επί της οδού Αναξαγόρα.


Πηγή

Στο telematics φαίνονται ήδη οι αλλαγές στις διαδρομές των γραμμών.
Απάντηση
Το θέμα είναι ότι δεν βγαίνουν οι χρόνοι του 755 καθώς χρειάζεται 15-20 λεπτά αντί για 3 στην άνοδο και άλλο τόσο στην κάθοδο, οπότε σε κάθε δρομολόγιο μαζεύει μισή ώρα καθυστέρηση
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)