Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Γραμμών Τρόλεϊ
(12-10-2017, 02:20 PM)amoran Έγραψε: "Εν τέλει οποιοσδήποτε κατοικεί εντός του Λεκανοπεδίου πρέπει να έχει επόγνωση ότι θα ζει με τον θόρυβο"

Γιατί ρε μάστορα; Μαζευτήκαμε κάπου όλοι μαζί οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου και το αποφασίσαμε; Συγγνώμη κιόλας δηλαδή, εκτός αν η επόγνωση συνδυάζει επίγνωση και απόγνωση οπότε ΟΚ...

Κάποιος που κατοικεί στο Κίτσι της Βάρης ξέρει ότι μένει σε ένα μέρος που απολαμβάνει ησυχία χωριού, αλλά δεν έχει σε καμία περίπτωση ανέσεις πόλης (συχνή συγκοινωνία, πληθώρα δημόσιων υπηρεσιών και εμπορικών καταστημάτων, σχολεία, νοσοκομεία).

Αντίστοιχα κάποιος που κατοικεί στην Κάτω Ηλιούπολη, όπως εγώ, ξέρει πολύ καλά ότι ζει δίπλα σε ένα σημαντικό οδικό άξονα για τη σύνδεση Νότιας Αττικής με Κέντρο Αθήνας (λ. Βουλιαγμένης), με υπαρκτή κυκλοφορία όλο το 24ωρο και ιδιαίτερα αυξημένη τις ώρες αιχμής. Θα βρίσκεται αντιμέτωπος μέρα και νύχτα με τον θόρυβο των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών, των φορτηγών, των λεωφορείων, τις σειρήνες των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, ΑΛΛΑ έχει νηπιαγωγείο απέναντι από το σπίτι του, σχολικό συγκρότημα με δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο σε μικρή απόσταση, ΚΕΠ και αρκετές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να κάνει ταξίδι για να εξυπηρετηθεί, λεωφορειακές γραμμές που να βοηθάνε στις μετακινήσεις προς/από γειτονικές περιοχές, σταθμό Μετρό δίπλα στο σπίτι του για να βρίσκεται σε 10' στο Κέντρο της πολης.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Απλα και κατανοητά. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει...
Απάντηση
(12-10-2017, 03:51 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Κάποιος που κατοικεί στο Κίτσι της Βάρης ξέρει ότι μένει σε ένα μέρος που απολαμβάνει ησυχία χωριού, αλλά δεν έχει σε καμία περίπτωση ανέσεις πόλης (συχνή συγκοινωνία, πληθώρα δημόσιων υπηρεσιών και εμπορικών καταστημάτων, σχολεία, νοσοκομεία).

Με το συμπάθιο, αν εκεί που απολαμβάνεις ησυχία χωριού για 20 χρόνια, έρθω εγώ και ανοίξω ένα μηχανουργείο ή ένα μπαρ με τη μουσική στη διαπασών από κάτω σου, δεν τρέχει τίποτα και όλα ΟΚ;
Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
Απάντηση
(12-10-2017, 04:12 PM)amoran Έγραψε: Με το συμπάθιο, αν εκεί που απολαμβάνεις ησυχία χωριού για 20 χρόνια, έρθω εγώ και ανοίξω ένα μηχανουργείο ή ένα μπαρ με τη μουσική στη διαπασών από κάτω σου, δεν τρέχει τίποτα και όλα ΟΚ;

Ωραία, επειδή ξεφύγαμε από το θέμα ας επανέλθουμε λίγο εκεί που ξεκίνησε η κουβέντα.

Πάνε 4 κυβερνητικοί (έχει σημασία η επισήμανση, γιατί δεν πρόκειται για αντιπολίτευση που επιδιώκει συχνά άλλους σκοπούς) βουλευτές και καταθέτουν ερώτηση προς τον Υπ. Μεταφορών (είναι σαν τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε συμμετοχή στην απεργία ενάντια στα μέτρα που εισηγούνταν και ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ) που αφορά θέμα που δεν είναι καν αρμοδιότητα του Υπουργείου (δεν καθορίζονται με υπουργική απόφαση οι διαδρομές των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Πρωτεύουσα, αλλά με απόφαση της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΟΑΣΑ).

Στην ερώτηση επικαλούνται μετρήσεις (βλέπω συγκεκριμένους αριθμούς και εντυπωσιάζομαι ποιος ήταν αυτός που κάλεσε κάποιον να διενεργήσει επαγγελματική μέτρηση) και ζητάνε να λάβουν απάντηση για την ηχορύπανση από τα κλιματιστικά!!! Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι κάνει θόρυβο το κλιματιστικό ενός τρόλεϊ και όχι η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού στο μπαλκόνι οποιουδήποτε από τα τριγύρω σπίτια και ειδικά αν πρόκειται για παλιά κλιματιστικά; Πλάκα κάνουμε;

Και η ερώτηση δεν περιορίζεται απλά στο θέμα της ηχορύπανσης, αλλά κάνει νύξη και σε ζήτημα μεταφοράς αφετηρίας και μάλιστα ΤΡΟΛΕΪ!!! Που όλοι ξέρουμε ότι η διαδρομή του είναι αρκετά συγκεκριμένη και περιορίζεται στα σημεία που υπάρχει εναέριο δίκτυο. Και εν τέλει για ποιο λόγο να αλλάξει θέση η αφετηρία της Λαμπρινής; Δηλαδή αν αύριο μεθαύριο αποφασίσουν οι κάτοικοι γύρω από το Γκολφ της Γλυφάδας ότι δε γουστάρουν την αφετηρία των Τοπικών Γλυφάδας/ΒΒΒ θα πρέπει ο ΟΑΣΑ να την απομακρύνει; Γιατί κάνει μπαμ ότι κάποιοι δε θέλουν τρολεϊ έξω από το σπίτι τους.
Απάντηση
Είναι απολύτως βέβαιο πως μπορεί να κρύβονται ιδιοτελή κίνητρα πίσω από την ερώτηση. Ωστόσο, δεν είναι άσχημο -επιτέλους- κάποιος να ασχοληθεί και με το θέμα της ηχορύπανσης, όπου φυσικά υπάρχει, μια και αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για ολοένα αυξανόμενη μερίδα ανθρώπων.
Η πραγματική ερώτηση λοιπόν εδώ είναι: Γιατί δε σταματάμε πια αυτές τις ατέλειωτες εικασίες ως βουλή, δικαστήρια, περιφέρεια, δήμος και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, και δεν κάνουμε αυτή τη ρημάδα την ΑΥΤΟΨΙΑ πρν πάρουμε την όποια απόφαση;
Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
Απάντηση
(12-10-2017, 02:20 PM)amoran Έγραψε: "Εν τέλει οποιοσδήποτε κατοικεί εντός του Λεκανοπεδίου πρέπει να έχει επόγνωση ότι θα ζει με τον θόρυβο"

Γιατί ρε μάστορα; Μαζευτήκαμε κάπου όλοι μαζί οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου και το αποφασίσαμε; Συγγνώμη κιόλας δηλαδή, εκτός αν η επόγνωση συνδυάζει επίγνωση και απόγνωση οπότε ΟΚ...
Το αποφασίσαμε από τη στιγμή που δεν ζουμε σε κάποιο χωριό. Κάθε μητρόπολη έχει ηχορύπανση.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
(12-10-2017, 04:12 PM)amoran Έγραψε: Με το συμπάθιο, αν εκεί που απολαμβάνεις ησυχία χωριού για 20 χρόνια, έρθω εγώ και ανοίξω ένα μηχανουργείο ή ένα μπαρ με τη μουσική στη διαπασών από κάτω σου, δεν τρέχει τίποτα και όλα ΟΚ;

Κυνηγάς τον δήμαρχο που έδωσε την άδεια. Δεν έχει βέβαια καμία σχέση το παρόν ζήτημα στη συζήτηση.

Στο θέμα μας τώρα, είναι δυνατόν να έχουν άποψη για τα κλιματιστικά και τις αφετηρίες άνθρωποι οι οποίοι ανάθεμα και εαν έχουν δει εσωτερικό λεωφορείου στη ζωή τους; Άνθρωποι οι οποίοι αντί να κοιτάξουν οτι η Λαμπρινή δεν εχει πεζοδρόμια, με τα αυτοκίνητα να έχουν καταλάβει κάθε ελεύθερο χώρο, νοιάζονται ξαφνικά για την αφετηρία των τρόλει; Δε κοιτάνε που έχει καταντήσει η Αθήνα σαν το Καράτσι, το Κάιρο και τη Βομβάη σε ποιότητα ζωής και συμπεριφοράς, το κλιματιστικό του 5 τους μάρανε! Άι σιχτίρ πια...
Ε Ι Δ Ι Κ Ο
Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Ο
Απάντηση
Την προμετωπίδα του 6 γιατί δεν την αλλάζουν σε Ομόνοια και την έχουν αφήσει να γράφει Ιπποκράτους, διότι κάποιος που δεν ξέρει τη συγκεκριμένη γραμμή, νομίζει ότι το 6 κάνει τέρμα στην Ιπποκράτους, ενώ κάνει τέρμα στην Πλ.Λαυρίου στην Ομόνοια.
Απάντηση
(03-06-2018, 06:41 PM)mercedes1988 Έγραψε: Την προμετωπίδα του 6 γιατί δεν την αλλάζουν σε Ομόνοια και την έχουν αφήσει να γράφει Ιπποκράτους, διότι κάποιος που δεν ξέρει τη συγκεκριμένη γραμμή, νομίζει ότι το 6 κάνει τέρμα στην Ιπποκράτους, ενώ κάνει τέρμα στην Πλ.Λαυρίου στην Ομόνοια.

Γιατί μετά δε θα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το 6 φτάνει μέχρι Ιπποκράτους, άσχετα από την αφετηρία στην Πλ. Λαυρίου. Το ζήτημα είναι κατά πόσο σήμερα αξίζει να υπάρχει αυτός ο μικρός μεν σε μήκος κύκλος, αλλά "καταστροφικός" δε για τα δρομολόγια της γραμμής αφού με οτιδήποτε συμβεί στην Ακαδημίας ή στην Πανεπιστημίου αυτομάτως επηρεάζεται χωρίς προφανή λόγο.
Απάντηση
(03-06-2018, 07:28 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Γιατί μετά δε θα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το 6 φτάνει μέχρι Ιπποκράτους, άσχετα από την αφετηρία στην Πλ. Λαυρίου. Το ζήτημα είναι κατά πόσο σήμερα αξίζει να υπάρχει αυτός ο μικρός μεν σε μήκος κύκλος, αλλά "καταστροφικός" δε για τα δρομολόγια της γραμμής αφού με οτιδήποτε συμβεί στην Ακαδημίας ή στην Πανεπιστημίου αυτομάτως επηρεάζεται χωρίς προφανή λόγο.

Χρήσιμο είναι που κατεβαίνει μέχρι Ακαδημία για να δίνει ανταπόκριση με όλες τις γραμμές Νοτίων και Ανατολικών προαστιών.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 3 Cmaniac 32 29.013 17-09-2019, 10:07 AM
Τελευταία Δημοσίευση: NightLine
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 1 Cmaniac 240 170.133 06-08-2019, 06:42 PM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 2 Cmaniac 245 186.591 02-08-2019, 08:06 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Achilleas-Lykavittos
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Κορμοί / Express Citaro 370 324.480 21-07-2019, 06:31 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Achilleas-Lykavittos
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 5 Cmaniac 32 29.288 24-06-2018, 01:30 AM
Τελευταία Δημοσίευση: panos._.photography
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 8 Cmaniac 111 87.453 20-05-2017, 02:17 AM
Τελευταία Δημοσίευση: MrVanHool
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 6 Cmaniac 28 28.582 18-12-2016, 05:13 PM
Τελευταία Δημοσίευση: NEOPLAN N4007
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 0 Cmaniac 90 78.762 20-10-2016, 07:29 PM
Τελευταία Δημοσίευση: ns_
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 4 Cmaniac 38 34.622 23-06-2015, 03:49 PM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou
  Προτάσεις αναδιάταξης λεωφορειακών γραμμών στα Αμαξοστάσια cmegas 32 28.679 21-06-2015, 02:45 AM
Τελευταία Δημοσίευση: mercedes elbo

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)